Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

29 november 2022

Många missar att anmäla borrning för värmepump

När elpriserna stiger är det många som sett över uppvärmningen i sina hus. Att borra för bergvärme kan sänka din elförbrukning – men många missar att anmäla borrningen till kommunens miljöavdelning.

Bygga, bo och miljö

28 november 2022

Nu kan du nominera årets bemötare

Har någon som jobbar på Kristinehamns kommun under det senaste året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående mot dig eller någon du har nära? Kanske en lärare eller en någon inom vården som alltid gör det där lilla extra? Eller kanske en tjänsteperson som hanterat ett ärende du haft med kommunen på ett särskilt proffsigt sätt? Då kan du som medborgare nominera den personen till Årets bemötare på Kristinehamns kommun.

Kommun och politik

23 november 2022

Satsning på utomhusgym

Nu får både Kristinehamnare och besökare ökade möjligheter att ta del av friskvård och spontanträning på landsbygden. Ett rejält utomhusgym i gotländskt kärnfuru har placerats i Nybble intill lekplatsen vid Nybblehallen

Kultur och fritid

16 november 2022

Kristinehamns konstmuseums stipendium

Nu är det dags att söka Kristinehamns konstmuseums stipendiat 2023.   

Kultur och fritid

15 november 2022

Nu asfalterar vi grusbelagda gator

För att minska underhållet på våra grusgator påbörjas ett asfalteringsarbete i kommunen.

Trafik och samhällsplanering

31 oktober 2022

Välkommen till höstens självhjälpsgrupper för anhöriga

Har du en vuxen vän eller anhörig med psykisk ohälsa? Då kan en självhjälpsgrupp där du träffar andra i samma situation vara något för dig.

Stöd och omsorg

28 oktober 2022

Elda rätt

Nu när energipriserna skenat iväg och det börjar bli kallare utomhus är det är det allt fler som vill värma upp sitt hem genom att elda i sin braskamin. Men - det finns några viktiga saker att tänka på vid vedeldning.

Bygga, bo och miljö

27 oktober 2022

Nya podden – Våga digitalt: "Det är en frihetsrevolution"

Varför behöver Kristinehamns kommun bli mer digital? Vad är ens digitalisering? I podden Våga digitalt berättar vi om hur Kristinehamns kommun blir starkare och smartare genom att ställa om och om hur nya, digitala arbetssätt skapar verklig nytta — för alla.

Kommun och politik

19 oktober 2022

Alla stöttare, fixare, hjälpare och vårdare – Välkommen på en dag för anhöriga

Var femte svensk vårdar, hjälper eller stödjer någon i sin närhet och räknas då som en anhörig. Kanske är du en av dem, fast du inte tänkt på det? Den 26 oktober bjuder vi på en dag med fullmatat program för att uppmärksamma alla anhöriga.

Stöd och omsorg

12 oktober 2022

Inget farligt avfall i soporna

Visste du att hel del av det vi i vardagen använder i hemmet räknas som farligt avfall? Nagellack, batterier, elektronik och mediciner är exempel på detta. Det farliga avfallet får inte slängas i brännbart utan ska sorteras ut och lämnas till en miljöstation.

Bygga, bo och miljö