Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

28 februari 2022

Kristinehamns kommun följer noggrant världsläget

Kristinehamns kommun följer den oroväckande säkerhetspolitiska utvecklingen i Europa med fokus på hur den kan komma att påverka oss och våra verksamheter.

Kommun och politik

28 februari 2022

Ukrainas flagga hissas utanför kommunhuset

Med anledning av det pågående kriget i Ukraina, och för att visa solidaritet med folket i Ukraina, hissar Kristinehamns kommun denna vecka den ukrainska flaggan framför kommunhuset i centrala Kristinehamn.

Kommun och politik

28 januari 2022

Bergslagens artilleriregemente återetableras på Harberget

Bergslagens artilleriregemente kommer att återetableras på Harberget i Kristinehamn. Det meddelade Försvarsmakten och Fortifikationsverket under fredagens gemensamma pressträff. Harbergets geografiska placering beskrivs som strategiskt rätt, i nära anslutning till riksväg 26 och E18 för vidare resa mot skjutfältet Villingsberg i Karlskoga. Här finns också stor möjlighet för fortsatt utveckling och övningsområden som inte stör i tätbebyggt område.

Kommun och politik

13 december 2021

EST - Tillsammans för ett tryggt Kristinehamn

Arbetet inom projektet EST (effektiv samordning för trygghet) fortgår i Kristinehamn och efter mindre än ett år ser aktörerna tydligt positiva resultat.

Kommun och politik

12 november 2021

Hur ser näringslivets utveckling ut i Kristinehamn?

Hur ser Kristinehamns näringsliv ut? Vilka branscher växer? Här kan du läsa Bisnodes näringslivsanalys för Kristinehamn 2020. 

Näringsliv och arbete

15 september 2021

Nu börjar Försvarsmaktens tillväxt i Värmland ta form

På torsdagsmorgonen visar Försvarsmakten upp artilleripjäsen Archer i stadsparken. I och med det tar återetableringen av artilleriregementet i Kristinehamn ytterligare ett steg.

Kommun och politik

27 augusti 2021

Försvarsmaktens återetablering – ”Det är ett strategiskt viktigt steg närmare målet”

Kristinehamns kommun står redo inför Försvarsmaktens återetablering på orten. I dagarna har försvaret påbörjat sin rekrytering av personal, och på kommunen ser man fram emot det arbete som nu rullar igång på allvar.
– Det går knappt att ens föreställa sig vad detta innebär för Kristinehamn. Det är faktiskt hissnande när man tänker på möjligheterna som kommer med den här typen av satsning, säger Martin Willén, kommundirektör i Kristinehamns kommun.

Kommun och politik

3 juni 2021

Kristinehamns kommun och Noctor är överens om förlikningsavtal

PRESSMEDDELANDE Kristinehamns kommun och konkursförvaltaren för byggföretaget Noctor har kommit överens om en förlikning i frågan om KTIC. Avtalet gäller från och med den 31 maj och sätter punkt för många delar av den tvist som under en tid har pågått mellan parterna. Förlikningssumman blir 8,5 miljoner kronor.

Kommun och politik

1 april 2021

Vårsopning

Efter vintern är det äntligen dags att sopa fram våren! Här kan du läsa om vårt arbete med sopning av våra gator och torg.

Trafik och samhällsplanering

12 februari 2021

Accepterar förlikning om KTIC:s radonrör

PRESSMEDDELANDE: Kristinehamns kommun accepterar en förlikning med byggbolaget Noctor i tvisten om de radonrör som, utan att ha beställts av kommunen, installerats i samband med bygget av Kristinehamns Teknik- och innovationscenter, KTIC.

- Genom att acceptera en förlikning i den här frågan, kan vi lägga fokus på att istället fortsätta diskussionen om de huvudsakliga problemen – bärigheten i stålkonstruktionen och den mikrobiella påväxten, säger Andreas Rudsvik, förvaltningschef för tekniska förvaltningen.

Kommun och politik