Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

22 september 2020

Vi förbättrar den digitala tillgängligheten

Från och med onsdag 23 september berörs Kristinehamns kommun av den nya lagen om tillgänglighet till offentlig digital service - ofta kallad ”webbdirektivet”.

Kommun och politik

18 september 2020

Försvarsuppgörelse kan betyda nytt regemente i Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE. Ett nytt artilleriregemente etableras i Kristinehamn med start 2021. Detta är enligt uppgifter till Dagens Nyheter på fredagen en följd av en ännu inte offentligt presenterad uppgörelse mellan regeringen och samverkanspartierna C och L.

Kommun och politik

18 september 2020

Cykelgarage invigs

Just nu pågår den årliga trafikantveckan. Vad passar väl bättre än att då inviga det nya cykelgaraget som uppförts vid Resecentrum? Klockan 16, på måndagen den 21/9, klipper tekniska nämndens ordförande Monica Gustavsson banden och inviger cykelgaraget.

Kultur och fritid

17 september 2020

Bra samarbete under antikroppstester

Under sommaren har Region Värmland erbjudit antikroppstest till vård- och omsorgspersonal inom kommun och region. Under vecka 37 och 38 var det dags för Kristinehamn.

Stöd och omsorg

15 september 2020

Arbete med alléträd

Värmlandsgatan består av en oxelallé med 62 träd, varav 15 stycken har bedömts av en arborist vara i så pass dåligt skick att fällning rekommenderats.

Bygga, bo och miljö

11 september 2020

Andra månaden utan konstaterade fall

Vi har snart tagit oss igenom två månader utan konstaterade fall av covid-19 inom vård- och omsorg i Kristinehamns kommun.

Tydlighet, goda rutiner och besöksförbud pekar Ann-Christin Andersson Leeman, Medicinskt ansvarig sjuksköterska, ut som tre viktiga faktorer som alla bidragit till att hålla smittan utanför våra verksamheter.

Stöd och omsorg

9 september 2020

Stöd till barn med missbrukande föräldrar

Den 16 september öppnar Växthuset upp sin verksamhet igen, och ännu finns det platser kvar inför höstens start.

Växthuset är en gruppverksamhet för barn mellan 7 till 12 år med närstående som missbrukar eller har missbrukat alkohol eller andra droger.

Stöd och omsorg

3 september 2020

100 matkreatörer deltar i Smaka på Värmland 2020

PRESSMEDDELANDE. Nu är det klart att Smaka på Värmland blir av sista helgen i september 2020, i ett helt nytt format. Runt 100 företagare i mat-och dryckesbranschen i Värmland visar upp sin verksamhet, på sina platser runtom i hela regionen. Upptäck vad Värmland har att erbjuda på din smakresa 2020.

Kommun och politik

31 augusti 2020

Utredning samhällsbyggnad

Under hösten 2020 kommer Kristinehamns kommun att göra en översyn för att utreda hur vi på bästa sätt ska arbeta med samhällsbyggnadsfrågor. Några områden som vi kommer att titta närmare på är tillgänglighet, bemötande, kompetens och rättssäkerhet. Uppdraget kommer från kommunstyrelsen.

Kommun och politik

19 augusti 2020

FUF öppnar sin verksamhet för hösten

På fredag den 21 augusti drar äntligen FUF (fritidsgård för ungdomar med funktionsvariation) igång sin verksamhet igen. Under nio fredagar i höst bjuds det på snacks och roliga aktiviteter på Juhlinska huset, Nya Kyrkogatan 4 i centrala Kristinehamn.

Stöd och omsorg