Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

15 september 2022

Högt tryck på anmälan om värmepump

Just nu har vi högre tryck än vanligt på anmälan om värmepumpar. Det är miljö- och hälsoskyddsavdelningen som hanterar anmälningarna och vanligtvis hanteras dessa inom 3 veckor från att ärendet är komplett. Vi har satt in extra resurser för att hantera trycket men vill flagga för att det under en period kan ta lite längre tid. Tänk därför på att skicka in din anmälan i god tid innan installationen påbörjas.

Bygga, bo och miljö

13 september 2022

Först i Sverige med ny teknik med SMART Probe

Kristinehamns kommun är först i Sverige med att testa en patenterad lösning som kopplas in på befintlig tryckledning. Det gör det möjligt att övervaka våra vatten- och avloppsledningar från en dator eller smartphone.

Bygga, bo och miljö

12 september 2022

Provtryckning Annebergsgatan

Uppdaterad tidpunkt: Vi kommer under onsdag den 14/9 och torsdag den 15/9 att provtrycka vattenledningen i Annebergsgatan.

Bygga, bo och miljö

9 september 2022

Biblioteksresidens utforskar läsande och skrivande

Under hösten 2022 kommer tre kulturskapare att ha en residensvistelse i biblioteksmiljö. Det sker i regi av Region Värmland och i samarbete med kommunerna Kil, Kristinehamn och Storfors. På Kristinehamns bibliotek kommer dramatikern Christofer Bocker att utforska ungas berättande och skrivande.

Kultur och fritid

8 september 2022

Valnämndens preliminära rösträkning

Valnämndens preliminära rösträkning äger rum onsdag 14 september klockan 10. Räkningen äger rum i Hörsalen, Nämndhuset och är öppen för allmänheten.

Kommun och politik

6 september 2022

Träna hjärnan med Ronnie Gardiner-metoden

Personer med skador eller sjukdomar i nervsystemet och hjärnan har återigen möjlighet att få rytm- och musikbaserad terapi enligt Ronnie Gardiner-metoden. Läs mer om insatsen här.

Stöd och omsorg

5 september 2022

Nya svenskar får energi- och klimatråd

Med drygt 800 000 kronor i statligt bidrag driver nu energirådgivare i Kristinehamns kommun ett projekt som riktar sig till nysvenskar.
– Vi ska ge energi- och klimatråd till personer som inte varit i Sverige så länge, säger Hanan Othman, Energi- och klimatrådgivare. 

Kommun och politik

2 september 2022

Barn har möjlighet att laga mat med stjärnkock

Den 24–25 september är det traditionsenligt dags för Smaka på Värmland. I Kristinehamn blir det bland annat en matfestival i Stadsparken. Barn under 12 år har då chans att delta på scenen och laga mat med stjärnkocken Paul Svensson.

Kultur och fritid

30 augusti 2022

Cirkulationsplats och busshållplats i Bäckhammar

Under hösten kommer vi att påbörja arbetet med att anlägga en cirkulationsplats i korsningen Öståsvägen/Persbolsvägen i Bäckhammar. Vi kommer även anlägga en busshållplats strax väster om korsningen. Syftet är att öka trafiksäkerheten för oskyddade trafikanter samt att förenkla för kollektivtrafiken att vända på området.

Bygga, bo och miljö

30 augusti 2022

Utökade telefontider på bygglov

Vi utökar vår service till dig som bor och verkar i Kristinehamn. Från och med 1 september når du våra bygglovshandläggare redan från klockan 8 på morgonen.

Bygga, bo och miljö