Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

4 juni 2020

Ta chansen och övernatta på hemmaplan

Idag presenterade turismenheten kampanjen Love Kristinehamn i samarbete med flera företag i besöksnäringen. Kampanjen ska få invånarna att upptäcka och berätta om sina favoritplatser i kommunen för media.

Kultur och fritid

3 juni 2020

Renhållningsavgifter 1 juli 2020

Avfallstaxan för brännbara hushållssopor höjs från och med 1 juli 2020.

Bygga, bo och miljö

3 juni 2020

Trängseltillsyn på restauranger och caféer

Vi på miljö- och hälsoskyddsavdelningen har under våren jobbat med både rådgivning och tillsyn av de nya trängselreglerna på stadens serveringsställen. Nu är sommaren här och uteserveringarna har börjat fyllas med glada kristinehamnare. Trängselreglerna gäller även på uteserveringar och därför kommer vi att besöka stadens restauranger och caféer för att se att reglerna även följs utomhus.

Bygga, bo och miljö

29 maj 2020

Läs kommunens årsredovisning för 2019

Årsredovisningen är kommunstyrelsens redovisning till kommunfullmäktige och beskriver kommunens ekonomiska situation och verksamhet vid årets slut. Den visar verksamhetens utfall, hur den har finansierats och det ekonomiska resultatet. 

Kommun och politik

28 maj 2020

Nu öppnar Gustafsviks herrgårdspark för säsongen

Lördag 30 maj öppnar äntligen Gustafsviks herrgårdspark för sommarsäsongen. I sommar kommer vi i den västra flygeln att hitta Gustafsviks trädgårdscafé och i den östra flygeln butiken Tant Anna. Nytt i parken är även skyltning och lite roliga nyheter för barnen.

Kultur och fritid

27 maj 2020

Högt tryck på bygglov – 60 % fler ansökningar i maj

Byggavdelningen är just nu högt belastad vilket innebär en något längre handläggningstid för våra bygglovsärenden. Det kommer in många fler ansökningar än tidigare. Avdelningen har fått in 60 % fler ärenden under maj i år än under maj förra året.

Bygga, bo och miljö

26 maj 2020

Företagsklimatet - resultat från Svenskt näringsliv

Kristinehamn visar på en förbättring när Svenskt näringsliv presenterar resultatet av årets enkät kring företagsklimatet. Här kan du ta del av resultatet. 

Näringsliv och arbete

25 maj 2020

Markarbeten på Sannaheden

Just nu pågår markarbeten på Sannaheden. Vi har satt upp varnings- och informationsskyltar i anslutning till vägar och stigar för att markera var arbetena utförs. För att undvika personskador, vänligen respektera markeringarna och gå inte innanför dem! Det förekommer både arbetsmaskiner och tung trafik.

Bygga, bo och miljö

25 maj 2020

Boka tid för rådgivning via vår e-tjänst eller slå oss en signal

När vi nu av naturliga förklaringar sett att fysiska besök har minskat hos miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen har vi tagit beslutet att från och med den 25 maj enbart ta emot inbokade besök. 

Bygga, bo och miljö

20 maj 2020

Tummen upp för krogarna i Kristinehamn

Miljö- och hälsoskyddsavdelningen i Kristinehamns kommun har nyligen gjort tillsyn på ett stort antal verksamheter för att få en bild av hur krögarna tacklar situationen med coronapandemin och de nya reglerna om att undvika trängsel. Tillsynen har gjorts både via telefon och på plats. Och, Kristinehamnskrogarna sköter sig väldigt bra.

Bygga, bo och miljö