Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

3 februari 2021

Information om Corona, covid-19

Kristinehamns kommun följer händelseutvecklingen och arbetar aktivt för att kommunens verksamheter ska påverkas så lite som möjligt. Som invånare uppmanas du att själv hålla dig uppdaterad via myndigheternas information. På den här sidan uppdateras informationen löpande.

Stöd och omsorg

25 januari 2021

Kommunen lyfte tidigt oro kring KTIC

KTIC är en totalentreprenad och regleras via ett av de avtal som är standard inom den här typen av byggprojekt. Totalentreprenad innebär att det är entreprenören som bär ansvar för projektering, konstruktion och uppförande av byggnaden. Avtalet reglerar entreprenörens ansvar men begränsar också beställarens möjligheter att styra och påverka inom pågående projekt.

Kommun och politik

5 januari 2021

KTIC – efter överbesiktningsnämndens utlåtande

Vad händer med Kristinehamns teknik- och innovationscenter, KTIC, efter överbesiktningen? Det är en fråga som engagerar många, och det finns all anledning att känna oro över fortsättningen av denna process, då de problem som kommunen identifierat fortfarande kvarstår.

Kommun och politik

21 december 2020

Överbesiktningsnämndens utlåtande i tvisten om nya gymnasieskolan KTIC klart

PRESSMEDDELANDE. Nu har överbesiktningsnämndens utlåtande kommit, i tvisten mellan Kristinehamns kommun och byggföretaget Noctor angående den nya gymnasieskolan, KTIC. Nämnden konstaterar på flera punkter att det finns omfattande brister i dokumentationen som Noctor ansvarat för. Men eftersom det i avtalet mellan parterna inte finns utförliga krav på denna dokumentation så finns det inte tillräcklig grund för att underkänna entreprenaden.

Kommun och politik

15 december 2020

A9 återetableras i Kristinehamn

Bergslagens artilleriregemeente A9 återetableras i Kristinehamn. Det beslutade riksdagen idag, den 15 december.

- Det här är oerhört positiva nyheter för Kristinehamns kommun och för hela vår region, säger Marie Oudin, kommunstyrelsens ordförande i Kristinehamn.

Kommun och politik

2 oktober 2020

Fokus Samhällsbyggnad

Prestigelösa relationer och kommunal service som håller hög nivå. Det är målet med den pågående översynen av arbetet med samhällsbyggnadsfrågor i Kristinehamns kommun. Uppdraget att göra en översyn kommer från kommunstyrelsen och leds sedan hösten 2019 av kommundirektör Martin Willén.

Bygga, bo och miljö

18 september 2020

Försvarsuppgörelse kan betyda nytt regemente i Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE. Ett nytt artilleriregemente etableras i Kristinehamn med start 2021. Detta är enligt uppgifter till Dagens Nyheter på fredagen en följd av en ännu inte offentligt presenterad uppgörelse mellan regeringen och samverkanspartierna C och L.

Kommun och politik

21 juli 2020

Säkerhet och hälsa kommer först i frågan om nya gymnasieskolan

Just nu pågår det diskussioner i både tidningar och på sociala medier angående bygget av en ny gymnasieskola i Kristinehamns kommun. Diskussionerna bottnar i en oro över vad som händer i projektet och hur det färdiga resultatet kommer att påverkas av den oenighet som råder mellan kommunen som beställare och byggbolaget som totalentreprenör.

Kommun och politik

6 maj 2020

Kristinehamn i topp när det kommer till hygienarbete

Äldreomsorgen i Kristinehamns kommun ligger på fjärde plats i riket på att följa alla hygienrutiner och klädregler kopplade till patientnära arbete. Undersökningen görs varje år av Sveriges kommuner och regioner, SKR. Efterlevnaden ligger idag på 80 procent och det är en generell ökning från föregående år med 18 procent. Motsvarande snitt för riket ligger på 58 procent.

Stöd och omsorg

20 april 2020

Så jobbar vård och omsorg med hygienrutiner

Att jobba som sjuksköterska inom den kommunala hälso- och sjukvården är ett omväxlande uppdrag, inte minst under en pågående pandemi. Vardagen är på många sätt sig lik. Patientbesök ska göras, sår läggas om och mediciner delas ut. Nu med mer eller mindre stränga krav på skyddsutrustning.

Stöd och omsorg