Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

11 september 2020

Andra månaden utan konstaterade fall

Vi har snart tagit oss igenom två månader utan konstaterade fall av covid-19 inom vård- och omsorg i Kristinehamns kommun.

Tydlighet, goda rutiner och besöksförbud pekar Ann-Christin Andersson Leeman, Medicinskt ansvarig sjuksköterska, ut som tre viktiga faktorer som alla bidragit till att hålla smittan utanför våra verksamheter.

Stöd och omsorg

9 september 2020

Stöd till barn med missbrukande föräldrar

Den 16 september öppnar Växthuset upp sin verksamhet igen, och ännu finns det platser kvar inför höstens start.

Växthuset är en gruppverksamhet för barn mellan 7 till 12 år med närstående som missbrukar eller har missbrukat alkohol eller andra droger.

Stöd och omsorg

3 september 2020

100 matkreatörer deltar i Smaka på Värmland 2020

PRESSMEDDELANDE. Nu är det klart att Smaka på Värmland blir av sista helgen i september 2020, i ett helt nytt format. Runt 100 företagare i mat-och dryckesbranschen i Värmland visar upp sin verksamhet, på sina platser runtom i hela regionen. Upptäck vad Värmland har att erbjuda på din smakresa 2020.

Kommun och politik

31 augusti 2020

Utredning samhällsbyggnad

Under hösten 2020 kommer Kristinehamns kommun att göra en översyn för att utreda hur vi på bästa sätt ska arbeta med samhällsbyggnadsfrågor. Några områden som vi kommer att titta närmare på är tillgänglighet, bemötande, kompetens och rättssäkerhet. Uppdraget kommer från kommunstyrelsen.

Kommun och politik

19 augusti 2020

FUF öppnar sin verksamhet för hösten

På fredag den 21 augusti drar äntligen FUF (fritidsgård för ungdomar med funktionsvariation) igång sin verksamhet igen. Under nio fredagar i höst bjuds det på snacks och roliga aktiviteter på Juhlinska huset, Nya Kyrkogatan 4 i centrala Kristinehamn.

Stöd och omsorg

17 augusti 2020

Angående trängsel i kollektivtrafiken inför skolstarten

Till vårdnadshavare för gymnasieelever i Värmland

Utbildning och barnomsorg

11 augusti 2020

Bibliotekets nya öppettider

Från och med måndag 17 augusti gäller nya öppettider på biblioteket.

Kultur och fritid

7 augusti 2020

Kommunen klipper gräset i snigelfart

Spelar gräsets längd någon roll i frågan hur mördarsnigeln rör sig och trivs? Det hoppas forskare snart kunna svara på. Kristinehamns kommun har låtit gräset växa vid Marieberg där undersökningen kommer att genomföras.

Bygga, bo och miljö

5 augusti 2020

Vi avråder från bad vid piren på Marieberg

Dykare har varit på plats och upptäckt vassa föremål som spetsiga pålar vid piren på Marieberg. Platsen är avspärrad och vi avråder från bad vid platsen.

Kultur och fritid

27 juli 2020

Nytt passersystem till återvinningscentralen i Björneborg

Kristinehamns kommun står i startgroparna att påbörja ett projekt för att öka servicen och tillgängligheten på våra återvinningscentraler. Inpasseringen kommer automatiseras och med ett passerkort kommer det vara möjligt att använda återvinningscentralerna utanför ordinarie öppettider. Passerkortet är till för privatpersoner boende eller med fastigheter i Kristinehamns kommun.

Bygga, bo och miljö