Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

22 maj 2023

Sommarlovsaktiviteter

Nu är sommarlovet här! Flera föreningar och kommunens olika verksamheter erbjuder roliga sommarlovsaktiviteter för barn och unga i Kristinehamns kommun.

Utbildning och barnomsorg

17 maj 2023

Camp Nova ställer ut på Galleri Vågen

Välkommen på vernissage 23 maj kl 13:00-16:00!

Kultur och fritid

17 maj 2023

Spårbyte mellan Kristinehamn och Laxå

Den 24 maj börjar Trafikverket med den tredje och sista etappen av spår- och växelbytet på Värmlands­banan.

Trafik och samhällsplanering

15 maj 2023

Smittskydd Värmland tipsar: Var noga med hygienen vid kosläppen!

Smittskydd Värmland är en viktig samarbetspartner för oss som kommun. I det senaste nyhetsbrevet tipsar de bland annat om vad du ska tänka på vid kosläpp.

Stöd och omsorg

11 maj 2023

Våga digitalt om AI-teknik som stöttar i skolan

Tack vare AI-teknik som mäter elevers ögonrörelser kan lärare i Kristinehamn upptäcka lässvårigheter mycket tidigare och ge barnen rätt stöd. Det berättar vi om i senaste avsnittet av podcasten Våga digitalt.

Utbildning och barnomsorg

9 maj 2023

Har du fått en lapp på din brygga?

I februari 2023 antogs ny bryggpolicy och riktlinjer för att ge alla medborgare samma villkor och möjligheter att anlägga brygga på kommunens mark. För att komma i kontakt med bryggägare som saknar avtal har vi därför börjat sätta upp informationslappar på aktuella bryggor.

Kommun och politik

9 maj 2023

Sommarutställning med Marimekkotyger öppnar

På lördag öppnar sommarens utställning på konstmuseet! Årets sommarutställning bjuder på färgstark design med välkända mönster av några av Marimekkos mest kända formgivare. Välkommen till Marimekko - Design i tiden!

Kultur och fritid

8 maj 2023

Sommarjobbsbonus för vård och omsorg

Kristinehamns kommun erbjuder en ny lönebonus för vikarier inom vård och omsorg under sommaren. Upp till 8000 kronor väntar den som jobbar under minst 8 veckor.

Kommun och politik

5 maj 2023

Anmäl aktiviteter till sommarlovsprogrammet

Sommarlovet börjar närma sig! Planerar din förening eller organisation aktiviteter för barn i sommar? Då kan ni anmäla det här så kommer det med i kommunens sommarlovsprogram.

Kultur och fritid

4 maj 2023

Energianpassningar november 2022 till mars 2023

Energisituationen i Sverige och Europa var kraftigt ansträngd i slutet av 2022. Därför uppmanade EU alla kommuner och regioner att spara mellan 5–10 procent av sin elförbrukning för att undvika störningar eller avbrott i elnätet. Det fanns en risk att elen i vissa delar av landet skulle stängas av med väldigt kort varsel.  Därför vidtog Kristinehamns kommun flera energibesparande åtgärder.

Kommun och politik