Till innehållet

Snöbloggen

Här kan du läsa senaste nytt om vårt arbete med plogning och sandning i vinter. Sidan uppdateras av gatuavdelningen löpande.

Du kan läsa mer om fastighetsägarens ansvar, vanliga frågor och svar samt var du kan hämta gratis sand på sidan om Snöröjning och halkbekämpning. 

2024-04-05 07:00

God morgon! 

Vilket aprilväder vi har fått, vi får hoppas det är den sista snön innnan riktiga våren anländer. 

Vi är idag ute och handskottar trappor och cykelfållor. 

Våra maskiner är ute och halkbekämpar på kristiska platser, så som korsningar, rondeller och branta backar. 

Ta det lugnt ute i trafiken och ha en riktigt trevlig helg! 

2024-02-26 08:00

God morgon! 

Det råder ett väldigt halt väglag just nu och vi är ute och halkbekämpar våra stora leder, infarter och branta backar så fort vi kan. 

Ta det väldigt försiktigt om ni är ute i trafiken! 

2024-02-23 10:30

Flödet är nu fritt från isblock vid dammluckorna i Varnan och vi har släppt på trafik över Kungsbron. Vi har som vanligt bevakning på de ställen runt om i kommunen där det finns en högre risk för översvämning.

Inför helgen väntas milda temperaturer och vi har bevakning på våra vägar eftersom SMHI har utfärdat en gul varning för blåst. Det kan innebära nedfallna träd och andra föremål som begränsar framkomligheten på våra vägar.

Ta det försiktigt i trafiken och ta hand om varandra!

2024-02-19 10:00

Isen i Varnan fortsätter att byggas på under nätterna. Läget är under kontroll och vi arbetar förebyggande genom att fortsätta flytta isblock från platsen för att få ett jämnare vattenflöde. Vi behöver få undan isen så att det inte stoppar upp dammluckorna i Varnan, vilket hindar vattenflödet. 

Under lördagen byggdes ett översvämningsskydd vid hembygdsgården eftersom isproppen vid dammluckorna i Varnan gjorde att vattennivån höjdes. Läget är nu under kontroll även om det fortfarande är mycket vatten på platsen.

Idag måndag håller vi på att ta bort is från Fermgatan där vi under gårdagen såg att det börjat rinna vatten och skapat svallis. Svallis bildas på vintern när vatten rinner fram och fryser i flera lager på tillexempel vägbanor.

Vädret ställer till det ordentligt för oss alla denna vinter. Vi ber er ha tålamod då vi har många insatser på gång samtidigt för att kunna förebygga och hantera halkbekämpning, skadade vägar, snöröjning och höga vattenflöden. 

2024-02-18 10:30

Idag fortsätter arbetet med att ösa is ur varnan för att vi ska få ett fritt vattenflöde. 

Vi river och flyttar även bort is ute vi varnumsleden för att vattnet ska kunna rinna undan från vägbanan.

Vi har iakttagit att det rinner vatten från Bryggerivägen ner mot Fermgatan vilket skapar svallis, åtgärd för detta planeras ske under morgondagen. Fram tills dess har vi uppsikt över detta. 

Ha en fortsatt fin söndag! 

2024-02-17 09:00

God morgon, 

Vi har varit igång med halkbekämpning på våra stora leder, infarter och branta backar sedan 06:00 idag. Vädret har också inneburit att vi har fått flertalet potthål och vi jobbar på att akutlaga dessa men det kan vara bra att vara observant ute i trafiken.

Utöver detta pågår ett större arbete med höga flöden som har pågått under större delen av natten. Det är just nu mycket höga flöden efter gårdagens regn och snösmältning och vi gör vad vi kan för att det ska ta så lite skada som möjligt i vårt samhälle. Vi arbetar just nu med att få bort is ifrån Varnan i centrum för att minimera ännu högre flöden. 

2024-02-16 16:00

Just nu har vi problem med höga flöden på Varnumsleden vid Kristinehamns elnät och boendet på Skäringsbol. Om möjligt undvik denna väg, vi håller den under uppsikt och en ev. avstängning kan behöva göras. 

2024-02-16 10:00

God förmiddag! 

Idag jobbar vi för fullt med att rensa rännstensbrunnar, leda bort vatten och sanda. Vi har hela personalstyrkan ute i fält och vi har delvis förstärkning av personal på avdelningen rörnät. 

Regnet ser ut att hålla i sig fram till inatt men imorgon ser det ut som att vi får njuta av solen glädjande nog. Sedan väntas minusgrader och vi står i beredskap för detta. 

Ta det lugnt där ute och se upp för vattenplaning! 

2024-02-15 11:00

Vi jobbar med förebyggande åtgärder runt om i kommunen för att minimera halkan efter det skyfall som förväntas komma dagarna framöver. 

Av säkerhetsskäl har vi under skoltid inte möjlighet att komma in med maskiner på barnens skolgårdar, vilket gör att vi alltid sandar/plogar innan eller efter skoltid.

På skolgårdar behöver vi också använda en mindre storlek på sanden, för att det inte ska bli för vasst för barnen, än det vi använder för att halkbekämpa vägar. Däremot finns det sand för alla vaktmästare att fylla på med under dagen. Hittills har vi halkbekämpat skolgårdar och vägar med över 4000 ton sand och än är inte vintern över.  

Behöver du som privatperson hämta sand för att halkbekämpa din trottoar eller villainfart kan du hämta sand på följande ställen: 

  • Centrala Kristinehamn: planen mitt emot Lidl intill gästhamnen
  • Björneborg: norr om korsningen Stationsvägen och Vassgårdavägen
  • Bäckhammar: korsningen mellan Tallbacksgatan och Älgmyrevägen
  • Nybble: obebyggd tomt, Roverudsvägen 8
  • Ölme: gamla stationsplan
  • Skottlanda: miljöstationen

 

Ta det lugnt i trafiken och ta hand om varandra!

 

2024-02-13 07:30

Godmorgon på er i snöyran!

Vi är ute med samtliga enheter och även med personal som skottar för hand. 

Tänk på att ta det försiktigt i närheten av våra tunga fordon.

Ha en fin dag!

2024-02-09 16:00

God eftermiddag!

Idag har vi halkbekämpat korsningar, rondeller, centrum, infarter, branta backar och delvis på gång -och cykelbanor inför helgen.

Ha en riktigt fin helg! 

2024-02-07 09:30

God förmiddag! 

Under natten har vi fått ca 3 cm nysnö. Vi har nu ett gäng som är ute och handskottar skolor och trappor. 

Vi är även fortsatt ute och river is på gatorna. 

Ha en fin onsdag! 

2024-02-05 11:00

Hej!

Förra veckan jobbade vi vidare med att hyvla ojämna isgator och denna vecka fortsätter vi med det arbetet samt halkbekämpar där det behövs. 

Ha en bra dag där ute!

2024-01-28 10:00

Hej!

Återigen har vi isgator att hantera och vi kör med alla resurser vi har att tillgå just nu. Vi ber om tålamod, det kommer ta tid att hinna köra över samtliga gator. 

Ta det väldigt lugnt ute i trafiken om man måste ut. Vi gör så gott vi bara kan just nu. 

2024-01-25 12:00

Hej! 

Igår sandades alla områden, gång- och cykelvägar samt skolor/förskolor. Arbetet pågick till cirka 22:00. När vi behandlar halkan på gatorna gör vi det områdesvis. Tyvärr kan det bli avbrott på grund av akuta insatser. Det kan verka som om halkbekämpningen avslutas mitt i ett område, men det är inte fallet.

17 enheter av olika storlekar användes igår för att täcka alla ytor och 8 personer sandade för hand. Dessutom arbetar ett antal personer med att ta emot samtal, hantera felanmälningar och koordinera alla enheter. Maskinerna har bemannats under rasttider för att undvika avbrott i halkbekämpningen. Från början av december till idag har vi använt hela 2800 ton sand.

Idag fortsätter arbetet med halkbekämpning och hantering av felanmälningar. Vi förbereder oss också för ett snöfall imorgon. Du kan hjälp oss att hålla gatorna fria så vi kommer fram med sand och plogning genom att parkera ditt fordon på din egen fastighet istället för på gatan.

Tack för att ni har tålamod och ta det försiktigt på vägarna!

2024-01-24 09:30

Arbetet fortsätter med halbekämpning och att få bort vatten från våra vägar och gator. 

Ta det väldigt försiktigt där ute. 

2024-01-22 15:40

Hej!

Hela dagen har vi kämpat med sandning, extra resurser har hjälpt till för att det ska gå lite fortare. 

Skolorna kommer halkbekämpas under kvällen/natten. Arbetet kommer fortsätta idag och under morgondagen, samt arbetet med bortforsling av snöhögar och rensning av rännstensbrunnar.   

Ta det lungt där ute! 

2024-01-22 08:00

God morgon!

Regnväder ställer till det på vägarna, vi ber er om tålamod och stor försiktighet därute. Vi gör det vi kan för att det ska bli säkra vägar. Vi har plogat sedan 04:00 idag och vi startar även upp sandning nu. Vi jobbar på med alla våra resurser.

Planera din körning, visa hänsyn och ta det lugnt. 

2024-01-19 11:43

Som ni alla vet har vi tampats med stora mängder snö och extremväder under lång tid och vid många tillfällen denna vinter. I helgen och början av nästa vecka väntas mildväder, vilket innebär att stora mängder snö kommer bli vatten. Vi ber dig ha tålamod och hålla en god ton emot den personal som är ute och gör sitt absolut bästa, alla dagar - i alla väder.  

Just nu är vi ute med 15 enheter på vägarna. En hjullastare som sandar punktvis där det behövs, en väghyvel som river is, flera enheter som lastar och kör bort snön. Vi gräver också runt brunnar för att ge vattnet fri väg vid mildvädret som kommer, röjer vid busshållplatser och alla skolvägar.

Hjälp oss att komma fram ordentligt genom att parkera ditt fordon på egen fastighet och inte ute på gatan. Ha tålamod och var snälla emot varandra!


2024-01-18 09:00

Våra snöröjare har kört mellan klockan 20:00 igår kväll tills 03 inatt och har fått undan den mesta snön. Idag gör vi punktinsatser, städar undan och sandar. 

plogning.jpg

2024-01-17 14:00

Idag har vi arbetat med att köra bort en del snö och gör punktinsatser med plogning och sandning för bussar. Ett nytt snöoväder är på ingåg under eftermiddag och kväll idag, och vi avvaktar plogning för att få med även den snön. 

2024-01-15 07:30

God morgon! 

Igår kväll kom det ett kraftigt snöoväder med blåst så vi körde igång med plogning vid 04:00 idag. Vi kör på för fullt med plogning hela dagen. 

Ta det lugnt ute i trafiken! 

2024-01-02 14:30

God eftermiddag!

Idag är vi ute och städar bort snö, sandar och vi påbörjar även jobbet med isrivning i branta backar.  

2023-12-29 08:00

God morgon! 

Vi uppmanar till stor försiktighet ute på vägarna. Vi har fått sämsta tänkbara vädret som skapar isbalk på gatorna. Våra åtgärder blir punktinsatser med att få bort modd och halkbekämpa så mycket vi kan samt rensa rännstensbrunnar för att få bort vattensamlingar. Vi är igång med de resurser vi har att tillgå. Gång och cykelbanor plogas och sandas, det arbetet påbörjades vid 04:00 idag. 

2023-12-28 13:00

Nu när regnet kom har det övergått till väldig halka, vi uppmanar till stor försiktighet och vi är ute och sandar så fort vi kan. Vi kommer prioritera större gator, infarter, backar och centrum till att börja med. 

Som sagt, ta det väldigt lugnt där ute och var rädda om er! 

2023-12-28 10:00

God morgon!

Vi har fått ett riktigt busväder idag, snön vräker ner och det driver igen. I eftermiddag flaggas det för plusgrader och regn, därefter minusgrader vilket kan innebära mycket hala vägbanor samt gång och cykelbanor. Vi uppmanar er till stor försiktighet om ni måste ut och vistas i trafiken, oavsett om det är det fots eller i fordon.

Bloggen uppdateras vidare.

Var nu riktigt försiktiga där ute!

2023-12-26 19:30

God fortsättning!

Det var en rejäl snösmocka som kom ner, plogning pågick under hela dagen igår och idag har bland annat skolorna plogats. 

Under morgondagen kommer städning att ske då det är stora snömängder som plogats ihop. Det är knivigt att lägga upp så stora mängder snö, men vi gör alltid så gott vi kan för att göra det så trafiksäkert som möjligt. Efteråt städar vi och kör bort snö.

Nu ser det ut som att det kan komma ännu ett snöfall under torsdag - lör. Vi kommer därför inrikta våra insatser just på städning för att kunna hantera kommande snöfall. 

Ta det lugnt ute i trafiken och ta hand om er! 

2023-12-24 20:00

God Jul där ute i stugorna! 

Snön den vräker ner så här på julaftonskvällen minsann. Vi låter mestadels av snön komma ner innan vi strartar plogning och därmed startar vi upp vid ca 08:00  imorgon måndag med full utryckning. 

Ni som måste ut i snöyran, kör väldigt lugnt och försiktigt så ni kommer hem välbehållna. 

2023-12-22 08:00

God morgon! 

Idag har vi dragit igång med plogning full styrka klockan 04:00, de fortsätter att jobba på under dagen. Sedan påbörjas halkbekämpningen. 

Var försiktiga ute i trafiken och ta hänsyn till våra arbetande maskiner.

Ha en fin dan före dan före doppardag =)

2023-12-21 07:00

God morgon! 

De senaste dagarna har vi halkbekämpat till och från på kritiska platser runt om i Kristinehamn då det varit och är halt. Temperaturen har pendlat mellan plus och minus så gott som dagligen. 

Nu startar vi upp dagen med att halkbekämpa ringleder, infarter och backar. 

Det väntas ett större snöfall i dagarna så det förebreder vi oss också inför. 

Ha en bra dag och var försiktiga där ute! 

2023-12-13 11:00

Glad Lucia på er!

Idag plogar vi våra ytterområden Björneborg, Bäckhammar och Nybble då det kommit en del snö sedan i lördags. 

Ha en bra dag!

2023-12-11 15:00

God eftermiddag!

Under helgen har vi varit ute och plogat samtliga gator, då det förväntades bli blask som sedan kommer frysa till under veckan. Natten till idag kom det ytterligare lite snö och därmed så har vi städat ringleder och infarter, samt ringt ut för plogning och sandning av gång och cykelvägar. 

2023-12-08 08:00

God morgon! 

Vi plogar och halkbekämpar gång och cykel vägar idag samt infarter och ringleder. 

Kör försiktigt och ha en trevlig helg! 

2023-12-04 09:00

God morgon! 

Idag städar vi våra ringleder och busslinjer. 

Hoppas ni får en bra måndag!

2023-11-29 07:30

God morgon! 

Eftersom det fallit en del snö under natten har vi nu på morgonen startat plogning av våra gång- och cykelbanor i Kristinehamn. Efter plogning kommer vi även sanda. 

I Björneborg, Bäckhammar och Nybble har det kommit ner mer snö så där plogar vi även gatorna. 

Vi avvaktar med beslut om att ploga alla gator inne i Kristinehamn. 

Ha en bra dag och var försiktiga ute i trafiken. 

2023-11-28 08:30

God morgon! 

Under gårdagen halkbekämpade vi ringleder, korsningar, branta backar och infarter. 

2023-11-17 20:00

God kväll! 

Då det blivit halkigt på sina ställen under kvällen är vi ute och halkbekämpar ringleder, busslinjer, backar, korsningar och rondeller. Ta det försiktigt på vägarna. 

Ha en fortsatt fin fredagkväll! 

2023-03-29 15:30

Plogningen har varit igång hela dagen. Sedan har vi fortsatt att halkbekämpa på kristiska ställen samt fortsatt städa undan snön. Eftersom det har kommit ca 15-20 cm snö är det svårt att få undan all snö på ett bra sätt, på många ställen är det trångt och det blir svårt att göra sig av med all snö på lämpligt ställe. Vi och våra entreprenörer gör så gott vi kan under omständigheterna med mängden. 

Vi ber er ha överseende med detta.

Det vi kan glädjas åt är att våren troligtvis snart är här. 

2023-03-29 08:00

God morgon!

Det blev vinter igen, en rejäl snösmocka minsann. 

Vi är ute och kör med full styrka, kör väldigt försiktigt på vägarna och håll avstånd. 

2023-03-14 10:00

God förmiddag!

Ett riktigt ruskväder hade vi under gårdagen men blåsten och regnet tog bort det mesta under natten. Idag halkbekämpar vi på utsatta platser och grusgator. Det ska frysa på under kvällen och i och med det är vi redan igång och halkbekämpar som en förebyggande åtgärd. 

Ha en fin tisdag! 

2023-03-13 10:00

God förmiddag!

Idag är det riktigt busväder ute, det beräknas komma ner en hel del snö och som sedan övergår till regn. Vi är på tå och är redo att sätta igång med åtgärder om/när det blir dags.

Ta det lugnt ute i trafiken, visa hänsyn och håll avstånd.  

2023-02-24 14:00

God eftermiddag!

Vi har ägnat dagen åt att fortsätta halkbekämpa och står nu redo inför helgen om ytterligare åtgärder behövs. 

Det ser ut som att det kommer bjudas på en hel del soltimmar under helgen, vi hoppas att det stämmer.  

Vi önskar en en trevlig helg! 

2023-02-23 11:00

Nu är vi igång och plogar gång och cykelvägar samt halkbekämpar. 

2023-02-23 08:30

God förmiddag! 

Idag snöar det som ni säkert ser och vi är på tårna här med samtliga enheter. 

Vi uppdaterar när vi tagit beslut och påbörjar med lämplig åtgärd.

Kör försiktigt ute i trafiken!

2023-02-06 11:00

God förmiddag!

Under gårdagen fick vi ett snöfall och vi körde igång med stor utryckning vid 14:00. Idag städar vi undan snö där det behövs samt halkbekämpar. 

Kör försiktigt och ta det lugnt ute i trafiken. 

2023-01-26 16:00

God eftermiddag!

Vi har under dagen halkbekämpat våra ringleder, infarter, branta backar och korsningar.

Ha en fin em/kväll! 

2023-01-18 09:30

God förmiddag! 

Det fryser på och vägbanorna har blivit halkiga. Därmed sätter vi in halkbekämpning på ringleder, busslinjer, branta backar och infarter. 

Kör försiktigt! 

2023-01-06 20:30

God Kväll! 

Som ni vet har det snöat en hel del under dagen och att det kommer att fortsätta under kvällen och natten. Samtliga snöröjare/handskottare är meddelade att de ska börja ploga/skotta inatt mellan 03:00-04:00 då snöandet börjar avta. Enligt väderleksrapporterna så kommer det att övergå till regn imorgon och då kommer det att bildas is på våra vägar, halkbekämpningen kommar att påbörjas så fort vi har plogat färdigt.

Som vanligt var försiktiga om ni måste ut i trafiken och visa hänsyn till våra maskiner och personal som är där ute och ser tiil att våra vägar blir snöröjda och halkbekämpade. 

Ha en fortsatt trevlig kväll och helg.

 

2023-01-04 21:30

God kväll!

Det fortsätter att snöa under kvällen och det ser ut att fortsätta under hela natten. Vi har ringt ut samtliga enheter att börja ploga någon gång mellan 03:00 - 04:00. Snöröjningen är prioritet, det kommer ta lite tid men vi jobbar på så fort vi kan och efter det startar vi med halkbekämpning. Samtlig personal är också ute och skottar för hand. 

På grund av kraftig blåst driver det igen på vissa platser/gator så var uppmärksamma om ni måste ut i trafiken. 

Var försiktiga där ute och visa gärna hänsyn till våra maskiner och personal. 

2023-01-04 12:00

God fortsättning på er!

Nu vankas det ett snöfall igen och i detta nu så börjar snöflingorna komma ner. Vi står redo med hela maskinparken när/om det blir dags att starta plogningen. 

Ta det försiktigt ute i trafiken. 

2022-12-29 07:45

Go mörra kommuninvånarna!!

Just nu har vi det värsta tänkbara vädret med tjäle i mark, frusna vägbanor och regn.

Vi har påbörjat med halkbekämpning under tidig morgon, saltning av ringleden, busslinjer samt infarter. Sandning pågår även i centrum, skolor, busshållplatser samt trappor. Vi ser även över våra lokala gator.

Ta det nu lugnt där ute i halkan å regnet så hoppas vi att vädret vänder till det bättre snart.

Gott nytt år på er!

images7icb.png

2022-12-27 16:30

Hej!

Under tidig morgon var vi ute och halkbekämpade. Då vädret bjuder på lite svajiga temepraturer kan det under de närmsta dagarna bli halkigt trots våra instaser. Vi åker ut och kontrollerar flertalet gånger och tar beslut om insats. därefter. 

Kör försiktigt ute i trafiken och ta hand om varandra. 

2022-12-15 10:00

God förmiddag! 

Idag är vi ute och sandar och städar bort snö där det behövs, samt fyller på våra sandförråd. Det vankas mildväder under helgen och regn vilket kan innebära en hel del halka så vi förbereder oss på detta. 

Ha en fin dag!

2022-12-14 14:03

Här plogas det vid busshållsplats. Tänk på att ta det försiktigt ute i trafiken, de gäller att samarbeta med våra maskiner som plogar. 

2022-12-09 09:30

Nu kör vi igång och plogar/städar samt halkbekämpar ringleden, busslinjer och infarter. 

Var försiktiga ute i trafiken. 

2022-12-09 08:00

God morgon!

Idag vaknade vi verkligen till ett vitt landskap, fint =)

Tillsyn gjordes under sena kvällen igår och klockan 05:00 körde vi igång med plogning på gång -och cykelnätet.

Under dagen idag görs bedömning om plogning ska sättas in på övriga ytor.  

2022-12-08 15:00

God eftermiddag!

Eftersom det nu faller lite snö så åker vi ut och halkbekämpar våra busslinjer, ringleder och infarter omgående. 

Kör försiktigt! 

2022-11-22 08:00

God morgon!

Vi har sedan klockan 04:00 varit igång med halkbekämpning och detta arbete fortgår under dagen, samt städar vi vid övergångsställen och busshållsplatser. 

Var försiktiga ute i trafiken! 

2022-11-21 16:30

Hej!

Vi är igång och röjer snö, beräknas ta några timmar till. Bedömning om halkbekämpning görs senare under kvällen.

 

2022-11-21 11:10

Det går snabbt i svängarna, vi kör nu en full utryckning och alla maskiner vi har kommer att ploga. 

Var försiktiga där ute och ta hänsyn till varandra och arbetsfordon.

2022-11-21 10:40

Nu kör vi igång i Björneborg med full utryckning. 

I Kristinehamn kör vi igång med gång och cykelbanor, infarter och ringleder nu. 

2022-11-21 09:30

Hej! 

Då var det dags att starta upp snöbloggen, lite tidigare än vad vi hade trott.

Som läget är just nu så kommer vi att avvakta med att dra igång snöröjningen, vi låter mestadelens av snö komma ner först och gör en bedömning därefter. 

Vi började redan igårkväll att halkbekämpa våra busslinjer och ringleder. Detta arbete har även fortsatt idag på morgonen och pågår under dagen. 

2022-04-08 04:30

God morgon! 

Inte trodde vi väl att ett stort snöoväder skulle komma i april, men nu är det både april och vitt på backen.

Vi drar nu igång och kör ut alla våra enheter efter att bedömning av snödjupet gjordes vid både kl 23:30 och kl 03:30. Klockan 03:30 hade snömängden uppgått till de rekommendationer vi har för att börja snöröja och vi ringde ut hela styrkan.   

Kör försiktigt där ute!  

 

2022-02-25 07:30

God morgon!

Det har frusit på under tidig morgon så vägbanorna är hala. Vi är ute och halkbekämpar för fullt på ringleden, branta backar, infarter och rondeller. 

Kör försiktigt och anpassa farten! 

2022-02-24 08:00

God morgon!

Vi är igång med full styrka och plogar bort modd i alla distrikt. 

Ta det lugnt där ute! 

2022-02-23 09:00

God morgon!

Hela dagen igår jobbade vi med snöröjning och halkbekämpning, och idag fortsätter arbetet. Vi snöröjer, städar och kör bort snö. Detta arbete fortgår hela dagen. 

Ta det försiktigt där ute i trafiken! 

2022-02-21 16:15

God eftermiddag!

Alla våra maskiner och personal har varit ute och snöröjt hela dagen. Vi kommer gå över alla distrikt ytterligare en gång ikväll och sedan påbörja halkbekämpning 05:00 imorgon bitti. 

Det börjar frysa på redan nu och vi halkbekämpar på de mest kritiska ställena redan nu idag. Var försiktiga där ute! 

2022-02-21 07:00

God morgon i snöyran!

Vi kör igång full utryckning nu när det kommit en del snö. Det ska fortsätta snöa tills ikväll så alla våra maskiner kommer gå varma hela dagen lång. Vi har även alll personal ute för handskottning.

Var rädda om varandra i tarfiken och oss som jobbar för att göra det framkomligt!

2022-02-14 08:00

God morgon!

Idag är det snöblaskit ute minsann. Vi kör igång med plogning på gång och cykelvägar nu. 

Var rädda om er och glad alla hjärtans dag på er! 

2022-02-07 08:00

God morgon!

Det är halkigt idag, så kör försiktigt. Vi är ute och saltar ringleder, infarter, busslinjer och branta backar. 

Ha en bra dag!

2022-02-03 10:30

Hej!

Här kommer ett meddelande om att vi halkbekämpar punktvis där det behövs de dagar det inte sker något mer dramatiskt med vädret. Vi gör varje dag en överblick om och vart vi behöver sätta in någon åtgärd. 

Var rädda om er där ute! 

2022-01-25 08:00

God morgon!

Eftersom det frusit under natten körde vi igång halkbekämpning på morgonen vid 05:45. Det är ringleder, busslinjer, branta backar och infarter som halkbekämpas.  

Kör försiktigt och ha en bra dag!  

2022-01-20 08:00

Hej på er i blåsten!

Vilket väder vi fått, rejäla vindar och regn, som sen övergick snabbt till snö och minusgrader. Detta medförde hala vägbanor. 

Vi gjorde tillsyn vid 00:00 och beslöt att busslinjer, ringleden, rondeller och infarter skulle börja halkbekämpas omgående, så det har utfärdats under natten. Nu på morgonen fortsätter arbetet med att halkbekämpa, bland annat i branta backar och gång -och cykelvägar. Vi ser även över våra grusgator. 

Var försiktiga ute i trafiken, håll avstånd, anpassa farten och visa hänsyn. 

Ha en bra dag! 

2022-01-17 08:00

God morgon!

Idag kör vi på med halkbekämpning punktvis där det bedöms att det behövs. 

Kör försiktigt och ha en trevlig dag! 

2022-01-14 10:30

Hej!

Idag halkbekämpar vi punktvis med våra maskiner. 

2022-01-12 12:00

Hej!

Idag halkbekämpas det i Bäckhammar och Björneborg samt punktvis inne i stan. 

Ha en bra dag! 

2022-01-07-22:00 

God kväll!

Det är lite osäkert exakt hur mycket snö som kommer falla under natten men det är redan nu bestämt att vi sätter in åtgärder klockan 06:00 imorgon. Tillsyn kommer att göras vid 04:00 av jourhavande som då ser över vilken typ och hur stor åtgärd vi behöver. 

Ha en fortsatt trevlig kväll! 

2022-01-07 12:00

Hej! 

Nu har det förväntade snöfallet dragit in över oss och det ser ut att fortsätta snöa fram till lördag morgon. Vi kommer att göra en bedömning när det är lämpligt att sätta in åtgärder, så som plogning och ev halkbekämpning. 

Bloggen kommer uppdateras under dagen. 

Ha en bra dag och var försiktiga där ute i snöyran! 

2022-01-05 09:00

God morgon!

Det ser ut att komma ett snöfall i helgen, vi står beredda med vår beredskap om vi behöver ut och ploga/halkbekämpa. 

2022-01-02 12:00

Hej! 

Inatt gjordes en tillsyn av jourhavande vid klockan 04:00, bedömningen blev att vi behövde halkbekämpa våra grusgator då det blivit isbeläggning där. Klockan 05:00 påbörjade vi halkbekämpningen där. 

Nu återstår att se vad vi får för väder under kommande vecka, i dagsläget visar smhi en hel del snö till nästa helg men det kan såklart komma att ändras. 

Ta hand er och var rädda om varandra!  

2022-01-01 16:00

God fortsättning på er =)

Hoppas ni alla haft en fin nyår! 

Idag har vi gjort punktinsatser med halkbekämpning. Vädret säger att det kommer att snöa inatt för att sedan övergå till regn. Än är för tidigt att veta om vi behöver sätta in åtgärder för detta, hur mycket och när, men vi uppdaterar bloggen så fort vi vet. 

2021-12-30 10:00

Hej! 

Idag ligger fullt fokus på att halkbekämpa. Vi kör i första ledet gång- och cykelbanor, branta backar, ringleden och korsningar. 

Ta det lungt där ute, det kan vara förädriskt nu när det är töväder och faller lite regn på detta men vi jobbar på för att alla ska kunna ta sig fram på ett säkert sätt. 

2021-12-29 16:30

Våra maskiner har kört för fulla muggar hela dagen, vi har även halkbekämpat ringleden, branta backar och korsningar. Fortsatt jobb med halkbekämpning sker imorgon. Vädret ser ut att pendla mellan minus och plus de närmsta dagarna samt med inslag av lite regn och snö. Det är svårbedömt läge när det är lämpligt att sätta in åtgärder men vi gör det vi kan för att underlätta för er i trafiken.  

Ta hand om varandra och var försiktiga! 

2021-12-29 08:30

Oj vad mycket snö vi fått och vilket fint vinterlandskap det blir. 

Vi hade full utryckning med samtliga fordon/maskiner som plogade under gårdagen.

Efter att det snöat större delen av natten till idag påbörjades klockan 04:00 plogningen återigen och 06:00 var samtliga maskiner  igång och plogade alla distrikt igen. Putsning sker efter att alla områden är plogade, vissa distrikt är större och tar därför lite längre tid att ploga. 

Var försiktiga i trafiken och var rädda om er!  

2021-12-28 11:00

Hej!

Nu snöar det ganska ordentligt, vitt och fint blir det. Vi kommer att påbörja plogning på gång- och cykelvägar vid lunchtid och senare i eftermiddag ploga alla distrikt i kommunen. 

Var försiktiga i trafiken och visa hänsyn till varandra :) 

Bloggen uppdateras senare under dagen. 

2021-12-27 10:30

God fortsättning!

Vad härligt att vi fick en vit jul, hoppas ni alla haft en mysig och trevlig helg! 

Idag har vi halkbekämpat busslinjer, korsningar, rondeller samt trappor och undergångar.  

SMHI säger att det är mer snö på ingång under veckan så vi är förberedda på att vi kanske kommer behöva ploga och halkbekämpa under veckan. 

Var försiktiga ute i trafiken, anpassa farten och håll avståndet. 

Bloggen uppdateras vid nästa åtgärdstillfälle och vi håller er här uppdaterade angående arbetets gång med snö/halka. 

2021-12-17 08:00

God morgon!

Idag halkbekämpar vi punktvis där det behövs. 

Vi önskar er en trevlig helg och fjärde advent! 

2021-12-16 07:00

Hej!

Vi kör halkbekämpning idag på ringleder, busslinjer och branta backar.

2021-12-14 14:30

Hej! 

Under dagen halkbekämpar vi gång- och cykelvägar. Det är riktigt halkigt på sina ställen så var försiktiga, vi jobbar på för att det ska vara framkomligt på ett säkert sätt. 

2021-12-14 10:00

Vi kommer att halkbekämpa Ringleden, busslinjer, infarter och branta backar nu under förmiddagen då det för tillfället är väldigt halt, så var försiktiga ute i trafiken.  

2021-12-14 07:30

God morgon!

Nu på morgonen halkbekämpar vi våra grusgatorna.

Ha en bra dag! 

2021-12-13 11:30

Hej!

Idag har vi halkbekämpat punktvis på morgonen då det var lite halt på sinna ställen. 

 

2021-12-10 11:30

Nu har vi efter okulär besiktning och bedömning beslutat att vi åker ut och plogar alla gator, det vill säga att alla våra maskiner kommer åka ut och ploga. 

Var försiktiga i trafiken och visa hänsyn till våra arbetsfordon.

2021-12-10 10:30

Nu kör vi igång och plogar gång- och cykelvägar för att sedan halkbekämpa.

Övriga gator avvaktar vi lite till med.

2021-12-10 09:00

Hej!

Under natten har det fallit lättare snö och det verkar fortsätta under dagen. Vi har under morgonen halkbekämpat ringleden, infarter och branta backar. Vi står redo att börja ploga under dagen om det behövs.  

Vi kommer att uppdatera bloggen om vi sätter in flera åtgärder. 

Kör försiktigt och var rädda om er. 

2021-12-08 08:00

Hej!

Inatt har det snöat lite och vi väntar mer snö under natten till fredag. 

Nu under morgonen så kommer vi halkbekämpa ringleder, rondeller, korsningar, branta backar och infarter. Utöver detta så sandar vi tunnlar och trappor. 

Ha en fin dag! 

2021-12-02 08:00

Hej!

Nu är det dags att starta upp snöbloggen igen, kul! 

Våra förråd är påfyllda med sand och plogarna är på plats så att allt ska finnas och fungera när snön väl kommer. Just nu ser det ut som att det kommer förbli kallt ett tag framöver men ingen snö. Vi ser till att halkbekämpa om väglaget blir besvärligt, framförallt branta backar, infarter och korsningar. 

 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".