Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 7.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

19 oktober 2020

Skolchef Fredric Norlin slutar i Kristinehamns kommun

PRESSMEDDELANDE. Efter snart åtta år som skolchef på skolförvaltningen i Kristinehamns kommun meddelar Fredric Norlin under måndagen att han nu går vidare till ett nytt uppdrag på Region Värmland och därmed avslutar sin anställning i Kristinehamn.

Utbildning och barnomsorg

15 oktober 2020

Diplomering i Ekomatsligan 2020

Kost- och serviceavdelningen i Kristinehamns kommun jobbar hårt med att satsa på ekologisk mat och även i år har det resulterat i en diplomering i Ekomatsligan! 

Utbildning och barnomsorg

30 september 2020

Digital@Idag och läsutveckling med hjälp av AI

På fredag 2 oktober deltar skolförvaltningen med ett event på temadagen Digital@Idag. Där visar de, tillsammans med företaget Lexplore, hur de med hjälp av AI och digitala verktyg arbetar med läsutveckling i skolan.

Utbildning och barnomsorg

17 augusti 2020

Angående trängsel i kollektivtrafiken inför skolstarten

Till vårdnadshavare för gymnasieelever i Värmland

Utbildning och barnomsorg

16 augusti 2020

Gymnasieskolornas starttider läsåret 2020/2021

Gymnasieskolornas hösttermin startar tisdagen den 18 augusti

Utbildning och barnomsorg

Frågor och svar

Senast fyra månader innan du önskar plats för ditt barn behöver du ansöka. Kom ihåg att tiden även ska inkludera inskolning, cirka två veckor. Du får tidigast plats från det att ditt barn fyllt ett år. 

Det finns olika regler för detta. Här hittar du mer information om hur ditt barn får vara på förskolan när du är föräldraledig, sjuk, arbetslös eller studerar.

Från september det året barnet fyller 3 år erbjuds hemmavarande barn plats i förskolan med 15 timmar per vecka (525 timmar per år), så kallad allmän förskola. Syftet är att barnet ska erbjudas pedagogisk stimulans och gemenskap med andra barn. Den allmänna förskolan är frivillig och gratis.

Behöver du barnomsorg utöver de 15 timmar per vecka som ingår i den allmänna förskolan, kan du anmäla barnet till den kommunala barnomsorgskön. För barn som redan går i förskolan alternativt har plats hos dagbarnvårdare (pedagogisk omsorg),  reduceras avgiften för allmän förskoletid med 33 procent.

Du som vårdnadshavare ansvarar för att barnet följs till och från förskolan eller dagbarnvårdaren.