Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-fredag 7.30-12 och 13-16
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

4 juni 2019

Sommarlovsprogram 2019

Vad gör du i sommar? Vi har som vanligt satt ihop ett program för att du enkelt ska kunna planera in dina sommarlovsaktiviteter. Klicka här för att öppna årets sommarlovsprogram!

Utbildning och barnomsorg

28 maj 2019

Diplomerade kockar

Kostenheten i Kristinehamns kommun har jobbat hårt med att satsa på ekologisk mat under året. Det har resulterat i en diplomering i ekomatsligan 2019.

Kommun och politik

17 maj 2019

Utrikesministern träffade Brogårdselever

Utrikesminister Margot Wallström (S) gjorde under fredagen ett uppskattat besök på Brogårdsgymnasiet för att träffa elever och diskutera EU-frågor.  

Utbildning och barnomsorg

16 maj 2019

Studentfirande 2019

Välkommen till Brogårdsgymnasiets och Presterudsgymnasiets studentfirande fredagen den 7 juni. Studentutsläppet sker gemensamt för båda skolorna på Brogårdsgymnasiets skolgård klockan 13.30.

Utbildning och barnomsorg

21 december 2018

100 procent examen för elever i Match2job

Den 15 oktober 2017 började 21 personer läsa till vårdbiträde genom projektet Match2job. Den 20 december har samtliga elever fått godkänt och är färdiga vårdbiträden. Klassen är först i Värmland med att ta ut sin examen.

Utbildning och barnomsorg

Frågor och svar

Senast fyra månader innan du önskar plats för ditt barn behöver du ansöka. Kom ihåg att tiden även ska inkludera inskolning, cirka två veckor. Du får tidigast plats från det att ditt barn fyllt ett år. 

Det finns olika regler för detta. Här hittar du mer information om hur ditt barn får vara på förskolan när du är föräldraledig, sjuk, arbetslös eller studerar.

Från september det året barnet fyller 3 år erbjuds hemmavarande barn plats i förskolan med 15 timmar per vecka (525 timmar per år), så kallad allmän förskola. Syftet är att barnet ska erbjudas pedagogisk stimulans och gemenskap med andra barn. Den allmänna förskolan är frivillig och gratis.

Behöver du barnomsorg utöver de 15 timmar per vecka som ingår i den allmänna förskolan, kan du anmäla barnet till den kommunala barnomsorgskön. Barn som redan går i förskolan alternativt har plats hos dagbarnvårdare (pedagogisk omsorg) får vara kvar och utöver det få allmän förskola. För tiden över de 15 timmarna reduceras kostnaden med 25 procent.

Du som vårdnadshavare ansvarar för att barnet följs till och från förskolan eller dagbarnvårdaren.