Till innehållet

Aktuellt

Utbildning En öppen bok.

8 april 2024

Är du nyfiken på att arbeta inom industrin?

Nu är ansökan öppen för vår nystartade förberedande industriutbildning!

Utbildning och barnomsorg

Utbildning En öppen bok.

1 april 2024

Sök till lokförarutbildningen!

Vill du arbeta i en omväxlande servicebransch där du har järnvägen som kontor? Utbilda dig till lokförare! Resandet med tåg ökar hela tiden och det är idag stor brist på lokförare i Sverige. Välkommen till en utbildning där det finns goda möjligheter till jobb efter studierna. Sista ansökningsdag är 15 april!

Utbildning och barnomsorg

Utbildning En öppen bok.

21 mars 2024

Volontärer sökes till skolavslutning!

Hej föreningsmänniska! Vill du och din förening vara med och bidra till att ge våra skolungdomar en rolig skolavslutning?

Utbildning och barnomsorg

Utbildning En öppen bok.

18 mars 2024

Storslagen seger för Södermalmsskolans elever i Grundskoleutmaningen

Ella, Aram, Bella, Agnes och Isak i klass 9B1 tog i fredags hem förstaplatsen i entreprenörstävlingen Grundskoleutmaningen för sin design av framtidens skolgård.

Även på lågstadiet briljerade klass 3D som vann pris för sitt bidrag Drömfabriken!

Utbildning och barnomsorg

Utbildning En öppen bok.

7 mars 2024

Föreläsning om sexualbrott mot barn på nätet

I samarbete med Brottsofferjouren bjuder ESF-projektet Värmlands Skolsamverkan, där Kristinehamns kommun ingår, in till en föreläsning om sexualbrott mot barn på nätet. Föreläsningen hålls den 15 april klockan 17:30-19:30 och riktar sig till dig som är viktig vuxen till barn och unga i Kristinehamn. 

Utbildning och barnomsorg

Frågor och svar

Senast fyra månader innan du önskar plats för ditt barn behöver du ansöka. Kom ihåg att tiden även ska inkludera inskolning, cirka två veckor. Du får tidigast plats från det att ditt barn fyllt ett år. 

Det finns olika regler för detta. Här hittar du mer information om hur ditt barn får vara på förskolan när du är föräldraledig, sjuk, arbetslös eller studerar.

Från september det året barnet fyller 3 år erbjuds hemmavarande barn plats i förskolan med 15 timmar per vecka (525 timmar per år), så kallad allmän förskola. Syftet är att barnet ska erbjudas pedagogisk stimulans och gemenskap med andra barn. Den allmänna förskolan är frivillig och gratis.

Behöver du barnomsorg utöver de 15 timmar per vecka som ingår i den allmänna förskolan, kan du anmäla barnet till den kommunala barnomsorgskön. För barn som redan går i förskolan alternativt har plats hos dagbarnvårdare (pedagogisk omsorg),  reduceras avgiften för allmän förskoletid med 33 procent.

Du som vårdnadshavare ansvarar för att barnet följs till och från förskolan eller dagbarnvårdaren.