Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

7 augusti 2018

Dags för skolstart!

Vässa pennan och fram med ryggsäcken för snart börjar skolan! Eleverna börjar torsdagen den 16:e augusti, undervisning enligt schema. Vi hälsar alla elever varmt välkomna. Extra välkomna är de 260 elever som i år börjar förskoleklass. 

Här hittar du information om var du som elev ska vara och när du ska vara där. Skollunch serveras från och med 16 augusti.

Om du går på gymnasiet i Kristinehamn  eller i annan kommun i Värmland och har rätt till skolskjuts är det viktigt att du hämtar ut ditt färdbevis/busskort.

Utbildning & barnomsorg

21 maj 2018

Vårdadministrativa utbildningen firar 50 år!

På onsdag den 30 maj firar vi med pompa och ståt! Över 1500 elever har läst utbildningen sedan 1968. Senaste åren har 100% av eleverna fått jobb tack vare sin utbildning. 

Utbildning & barnomsorg

9 maj 2018

Årets sommarlovsprogram

Nu är det sommarlov! Vi har som vanligt satt ihop ett program för att du enkelt ska kunna planera in dina sommaraktiviteter. 

Utbildning & barnomsorg

27 april 2018

Första spadtaget för Kristinehamns Teknik- och Innovationscenter

Vi bygger nu Kristinehamns Teknik- och Innovationscenter (KTIC). Ledord för detta center är; attitydförändring, gränsöverskridande mötesplats, samverkan och utvecklingsprojekt. Den 2 maj tas det första spadtaget.

Kommun & Politik

1 mars 2018

Utmärkelse till lärare på Brogårdsgymnasiet

NO-läraren Ola Robertsson på Brogårdsgymnasiet har fått juryns specialomnämnande för ett projekt på den europeiska e-plattformen eTwinning som är en gemensam samarbetsyta för skolor i Europa.

Utbildning & barnomsorg

Frågor och svar

Senast fyra månader innan du önskar plats för ditt barn behöver du ansöka. Kom ihåg att tiden även ska inkludera inskolning, cirka två veckor. Du får tidigast plats från det att ditt barn fyllt ett år. 

Det finns olika regler för detta. Här hittar du mer information om hur ditt barn får vara på förskolan när du är föräldraledig, sjuk, arbetslös eller studerar.

Från september det året barnet fyller 3 år erbjuds hemmavarande barn plats i förskolan med 15 timmar per vecka (525 timmar per år), så kallad allmän förskola. Syftet är att barnet ska erbjudas pedagogisk stimulans och gemenskap med andra barn. Den allmänna förskolan är frivillig och gratis.

Behöver du barnomsorg utöver de 15 timmar per vecka som ingår i den allmänna förskolan, kan du anmäla barnet till den kommunala barnomsorgskön. Barn som redan går i förskolan alternativt har plats hos dagbarnvårdare (pedagogisk omsorg) får vara kvar och utöver det få allmän förskola. För tiden över de 15 timmarna reduceras kostnaden med 25 procent.

Du som vårdnadshavare ansvarar för att barnet följs till och från förskolan eller dagbarnvårdaren.