Till innehållet

Bo Andersson (S)

Bo Andersson (S) är Kristinehamnaren som fann sin väg in till politiken redan 1990. Efter en längre tur i Dalarna, och även en sväng i Karlstad, är han åter i Kristinehamn sedan 10 år tillbaka. Nu i rollen som ordförande för Miljö- och byggnadsnämnden. Politiken har alltid varit i centrum och förutom att sitta i olika nämnder har han också ett stort engagemang i Coops butiksråd, sin bostadsrättsförening och i Socialdemokraterna.

Vilken är din politiska hjärtefråga?

Under alla år så har omsorgsfrågorna alltid följt med mig. Det är viktigt att vi ska ge en bra omsorg till våra invånare. Vi får se om det dyker upp något nytt som blir extra intressant under denna mandatperiod!

Hur ser du på ditt kommande uppdrag?

Det ska bli spännande eftersom det är helt nytt med miljö och stadsbyggnadsförvaltningen. Eftersom jag tidigare har arbetat som elektriker i 15 år har jag en god erfarenhet av bygg.

Vad ser du fram emot?

Att få utveckla kommunen och få mer bostäder och verksamheter.

Vilka utmaningar ser du?

Det finns en stor utmaning i och med etableringen av regementet A9. Eftersom vi ligger emellan två andra större städer finns det utmaningar i att få folk att välja just Kristinehamn som boendeort framför de andra städerna.

Vad gör du helst en ledig dag?

Jag har ett stort engagemang i Socialdemokraterna där jag är administratör, men gör lite allt möjligt. Jag har en sommarstuga ute på Kummelön där jag och min fru spenderar mycket tid på somrarna.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".