Till innehållet

Aktuellt

Hjärta En form av ett hjärta.

Är du kommunens nästa omsorgsstjärna? Sök sommarjobb inom vård och omsorg!

Nu har vi öppnat ansökan för att sommarjobba inom vård och omsorg i Kristinehamns kommun. Här erbjuds du ett jobb där du får göra något betydelsefullt i sommar samtidigt som du får möjlighet att möta fantastiska människor och få erfarenheter för livet.

Stöd och omsorg

Hjärta En form av ett hjärta.

Dags att nominera till Rocka sockornas kulturstipendium

Vill du uppmärksamma någon som har gjort en insats för Kristinehamns kommuns kulturliv, eller någon som är på god väg att utvecklas inom något estetiskt uttryck, och som har en funktionsvariation? Skicka in din nominering till Rocka sockornas kulturstipendium innan den 20 februari.

Stöd och omsorg

Hjärta En form av ett hjärta.

Snart har Kristinehamn ett korttidsboende för personer med funktionsvariation

Idag kom slutbeskedet för Kristinehamns kommuns första korttidsboende för personer med funktionsvariation.

– Det känns så bra att snart kunna erbjuda familjer ett korttidsboende i kommunen, säger Ulrika Gullberg, verksamhetschef funktionsstöd.

Stöd och omsorg

Frågor och svar

För att du som är äldre ska kunna bo kvar i ditt eget hem så länge du önskar finns det möjligheter att ansöka om hemvård. I hemvård ingår hemtjänst, hemsjukvård och rehabilitering. Hemtjänst innebär olika former av stöd och service som underlättar din vardag. Man kan behöva en eller flera insatser.

Här kan du läsa mer om äldreomsorg.

Om du inte kan försörja dig eller din familj kan du ansöka om försörjningsstöd. Försörjningsstöd kallades tidigare för socialbidrag och är en behovsprövad bidragsform. Vid ansökan gör en socialsekreterare en utredning kring ditt behov av bistånd. Utredningen ska göras tillsammans med dig och du ska kunna styrka dina inkomster, utgifter och tillgångar.

Här kan du läsa mer om vad gäller och hur du söker försörjningsstöd.

Om du misstänker eller får veta att ett barn eller en ungdom i Kristinehamns kommun på något sätt far illa bör du genast kontakta socialtjänsten. Du måste inte veta med säkerhet att missförhållanden råder, det räcker med en misstanke. Efter din anmälan är det socialtjänstens ansvar att göra en utredning av läget. Du får alltid vara anonym, men tänk på att ansvarig socialsekreterare är skyldig att tala om vem som har gjort anmälan för den som anmälan rör. Vill du vara anonym ska du alltså inte berätta vad du heter när du tar kontakt med oss.

Du når socialtjänsten varje vardag på telefonnummer 0550-884 00. När den ordinarie socialtjänsten har stängt, handlägger socialjouren akuta social ärenden. Det kan till exempel handla om barn eller unga som far illa, våld i nära relationer eller missbruk.

Kontaktuppgifter till socialjouren hittar du här.

Läs mer om vad som gäller och hur du gör en orosanmälan här.