Till innehållet

Krister Nyström (S)

Krister Nyström (S) påbörjade sin politiska karriär med fackligt arbete redan 1978.  Han bestämde sig för att han ville vara med och göra skillnad och påverka, sedan dess har politiken varit en stor del av hans liv – inte minst inom tekniska nämnden här i Kristinehamns kommun. Som ordförande i tekniska nämnden vill han utveckla Kristinehamn till en ännu mer attraktiv stad.

Vilken är din politiska hjärtefråga?

Det är viktigt för mig att göra Kristinehamn till en attraktiv stad för alla som bor här, där alla inkluderas och kan ta del av vår stad på lika villkor. Jag brinner för sociala frågor eftersom jag också arbetar inom socialtjänsten.

Hur ser du på ditt kommande uppdrag?

Det ska bli så roligt! Jag ser fram emot att få arbeta med frågor som rör allt från skolmat till asfaltering. Det är brett, det är viktiga frågor och det gör skillnad för människor.

Vad ser du fram emot?

Det ska bli jättekul att utveckla Stadsparken vidare, vi hann inte slutföra det förra mandatperioden. Kvarndammen är också ett område jag ser fram emot att göra mer attraktivt för invånarna, det vet jag är efterlängtat!

Vilka utmaningar ser du?

Det finns stora utmaningar, både ekonomiska förutsättningar och med energiförsörjningen. Det är svårt att förutse och vi behöver förhålla oss till det världsläge vi befinner oss i.

Vad gör du helst en ledig dag?

På sommaren spenderar vi mycket tid i vår sommarstuga som ligger en mil utanför Kristinehamn - då passar jag på att cykla till och från jobbet. Jag och min fru har en häst av rasen tinker, som vi både kör och rider, det är något som jag gärna hade gjort mer av. Även om jag arbetar mycket så är jag är noga med att få vara ledig, man behöver det.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".