Kontakt
Telefon: 0550-880 00 måndag-torsdag 7.30-16.30, Fredag 7.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Badplatser

Runt om i Kristinehamns kommun finns många fina badplatser. Du kan bland annat bada i sjöar som Vänern, Skagern och Vismen.

Här har vi samlat kort information om de badplatser som sköts av kommunen och några av de övriga mest populära badplatserna. Mer information om badplatser finns också på visitkristinehamn.se.

Aktuella badtemperaturer med mera

Vattentemperaturen vid kommunens badplatser mäts tre gånger per sommar, en gång per månad under juni, juli och augusti. Det är ett vattenprov som tas och då får man bland annat, utöver själva temperaturen, även veta om badvattnet är tjänligt eller inte och hur det står till med eventuell algblomning. På Havs- och vattenmyndighetens hemsida, där kan du söka upp din favoritbadplats och läsa mer.

Senaste vattentemperaturerna (från mätning 7 augusti)

Jutviken 20°
Skymningen 19,6°
Gräsviksbadet 20,2°
Gottbol 19,8°
Sandvikarna 19,1°
Bengtsgård 20,7°
Baggerud 19,5°
Revsand 20,3°
Hult 18,5°

 

Hjälp oss hålla stränderna rena

Kristinehamns kommun hyr in entreprenörer som sköter städningen på våra badplatser. Ibland skickar vi även ut personal från kommunen som får bistå våra entreprenörer. Sommarens höga temperaturer har gjort att vi har ett mycket högre tryck på våra badplatser än vad vi normalt sett har. Vi tycker att är jättekul att så många vill ta del av våra badplatser. Men mer badgäster innebär tyvärr också mer nedskräpning och den här sommaren har vi inte hunnit med all den städning på stränderna som vi önskat. Vi vill därför uppmana dig som badgäst att göra allt du kan för att det ska vara rent och snyggt efter dig när du lämnar badplatsen du vistats på. Plocka med matrester, papper, fimpar och annat skräp och släng på angivna platser. Då är det rent och snyggt även för den som kommer efter dig!

Badplatser som sköts av kommunen

Långgrund sandstrand vid Vänern, fem kilometer från centrum. Här finns utedass. Du parkerar på Magasinsvägen och går några hundra meter till badplatsen.

Nyrenoverad badplats med bryggor i Vålösundet (Vänern), några kilometer från centrum. Här finns sandstrand, omklädningsbyggnad, säsongstoalett, soldäck och badbrygga.

Bussförbindelse till centrum med linje 65.

OBS! På grund av de låga vattennivåerna avråder vi nu badgästerna vid Skymningen från att hoppa från bryggan. Detta eftersom vattnet vid bryggan är så lågt att det kan innebära skaderisk för den som hoppar.

Gräsviksbadet ligger vid sjön Vismen i Björneborg, cirka 10 kilometer söder om Kristinehamns tätort. Här finns sandstrand, säsongstoalett och badbrygga.

Gottbolsbadet ligger vid sjön Skagern i Rudskoga, fyra mil söder om Kristinehamns tätort. Här finns en 400 meter bred sandstrand med badbrygga, lekplats, grillplats och säsongstoalett.

Sandvikarna vid Vålön hör till Vänerskärgårdens finaste sandstränder. Hit kommer du med turbåt, eller egen båt.

På Vålön finns två sandstränder varav den ena är tillgänglighetsanpassad. Här finns två mulltoaletter, lekpark, öppen omklädningshytt, färskvattenbrunn och grillplatser.

Sandstrand, badbrygga och lekplats vid Vänern, tre mil söder om Kristinehamns tätort.

Botten är väldigt stenig de första tio metrarna (badskor rekommenderas), men sedan blir det sandbotten.

Övriga populära badplatser

Strand- och klippbad vid Vänern, drygt två mil söder om Kristinehamn. Här finns lekplats, beachvolleyplan, kiosk och toalett.

Läs mer om Baggerud

Sandstrand vid Vänern, ungefär 14 kilometer söder om Kristinehamn. Här finns en lekplats med bland annat hoppkudde. WC.

Sandstrand, lekplats, badbrygga, beachvolleyplan, grillplats och kafé vid Vänern cirka 15 kilometer söder om Kristinehamn.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".