Till innehållet

Badplatser

Runt om i Kristinehamns kommun finns många fina badplatser. Här kan du bland annat bada i sjöar som Vänern, Skagen och Vismen.

På den här sidan har vi samlat information om de badplatser som sköts av kommunen och några andra populära badplatser i Kristinehamn. På flera av våra kommunala badplatser kan du se temperaturen i vattnet här.

Mer information om badplatserna finner du på Visit Kristinehamns hemsida.

Vattenprover

En gång per månad under juni, juli och augusti tas ett vattenprov på alla kommunens badplatser. Provet på badvattnet visar om det är tjänligt eller inte med avseende på bakterier.

Vi tittar också efter tecken på eventuell algblomning, men tar inga prover på det. Förekomsten av alger kan variera snabbt beroende på väderförhållanden vilket gör det svårt att få en uppfattning om aktuell förekomst genom provtagning. Med tanke på att provtagning bara görs tre gånger under säsongen är det viktigt att du som badar även tittar på vattnet och gör en egen bedömning i samband med bad. Stillastående vatten och värme under en period gör att algerna trivs och blommar. Titta på vattnet innan du badar! Ser det grumligt ut eller är färgat av ansamlingar av alger ut ska du vara vaksam och undvika att bada.

Läs mer om badvatten på Havs- och vattenmyndighetens hemsida.

Badplatser som sköts av kommunen

Nyrenoverad badplats med bryggor i Vålösundet (Vänern), några kilometer från centrum. Här finns sandstrand, omklädningsbyggnad, säsongstoalett, soldäck och badbrygga.

Badplatsen är tillgänglighetsanpassad. Hiss finns från soldäcket ner till stranden, och det finns också en stålramp ner i vattnet. 

Bussförbindelse till centrum med linje 65.

Läs mer på visitvarmland.com.

Långgrund sandstrand vid Vänern, fem kilometer från centrum. Här finns utedass. Du parkerar på Magasinsvägen och går några hundra meter till badplatsen.

Läs mer på visitvarmland.com

Gräsviksbadet ligger vid sjön Vismen i Björneborg, cirka 10 kilometer söder om Kristinehamns tätort. Här finns sandstrand, säsongstoalett och badbrygga.

Läs mer på visitvarmland.com.

Gottbolsbadet ligger vid sjön Skagern i Rudskoga, fyra mil söder om Kristinehamns tätort. Här finns en 400 meter bred sandstrand med badbrygga, lekplats, grillplats och säsongstoalett.

Läs mer på visitvarmland.com.

Sandvikarna vid Vålön hör till Vänerskärgårdens finaste sandstränder. Hit kommer du med turbåt, eller egen båt.

På Vålön finns två sandstränder varav den ena är tillgänglighetsanpassad. Här finns två mulltoaletter, lekpark, öppen omklädningshytt, färskvattenbrunn och grillplatser.

Läs mer på visitvarmland.com.

Sandstrand, badbrygga och lekplats vid Vänern, tre mil söder om Kristinehamns tätort.

Botten är väldigt stenig de första tio metrarna (badskor rekommenderas), men sedan blir det sandbotten.

Läs mer på visitvarmland.com

Övriga populära badplatser

Sandstrand vid Vänern, ungefär 14 kilometer söder om Kristinehamn. Här finns en lekplats med bland annat hoppkudde. WC.

Läs mer på visitvarmland.com

Sandstrand, lekplats, badbrygga, beachvolleyplan, grillplats och kafé vid Vänern cirka 15 kilometer söder om Kristinehamn.

Läs mer på visitvarmland.com.

Hjälp oss hålla stränderna rena

Du som badgäst kan hjälpa till genom att plocka upp skräp efter dig innan du lämnar badplatsen. Plocka med dina matrester, papper, fimpar och annat skräp och släng det på angivna platser. Då är det rent och fint även för den som kommer till badplatsen efter dig!

Kristinehamns kommun sköter städningen på våra badplatser och bryggor. Toaletter på badplatser och öar sköts både av inhyrd entreprenör och kommunen. 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".