Till innehållet

Cykelparker och cykelleder

Cykelparker

Cykelpark Rådamansgatan
Vid Marielund finns en grusad yta med velodromer och hopp för cykling. 
Adress: Rådmansgatan

Cykelpark Björkvallen
Vid Björkvallen finns en bikepark som flera olika cykelleder utgår från.
Adress: Almvägen 15

Cykelpark Björneborg
I Björneborg finns en bikepark med en grusad yta med velodromer och hopp för cykling på Björnvallen (Paviljongen). 
Adress: Bäckhammarsgatan 14
 
 

Biking Värmland 

Värmlands Biking leder är kvalitetssäkrade cykelleder som går genom varierad natur och terräng som passar både den tekniske cyklisten, konditionsfreaket och motionsåkaren. I Kristinehamn finns det fem leder som är kvalitetssäkrade enligt Biking Värmlands kriterier: Sättra 18 km, Hultet 12 km, Björkvallen 12 km, KRCK-banan 3 km och MTB-leden 8km.  
 

Vänerleden

Under 2022 invigdes Vänerleden, den senaste av Sveriges nationella cykelleder som går runt landets största sjö och är cirka 64 mil lång. Leden är uppdelad på fyra etapper. För den som vill cykla i lugn takt passar en etapp fint för en tur på 3-4 dagar. I Kristinehamn har du många möjligheter att cykla längs med Vänerns strand. Följ Vänerledens röda nationella cykelledsskyltar 86,6 km i Kristinehamn. 

 
 

Sättra 18 km är en mountainbikeled som tar dig genom stigar och grusvägar. Vid Sättrastugan ca 4 km in på leden driver Friluftsfrämjandet verksamhet och har öppet vintertid med servering av kaffe och våfflor. Här finns bänkar och vindskydd med eldplatser, flera motionsspår och stigar.

Då leden även används som promenadled är det viktigt att alla visar hänsyn till alla som vistas på leden.

Mountainbikeleden vid Hultet tar dig genom en varierade terräng med både grusvägar och skogspartier. Sträckan är 12 km lång med start vid orienteringsklubbens övriga motionsspår. Leden tar dig upp till Hultethöjden och in på stigar i Långmarken.

Delar av sträckan cyklar man åt båda riktningar så se upp för mötande cyklist.

På Björkvallen finns det tre olika mounatinbikeleder av blandad karaktär. Lederna går genom grusvägar och in i skogsstigar i området kring Djurgården och det gamla militärområdet vid A9.

KRCK-banan 3 km

Banan har delar med byggda drops och berms samt en del med naturlig stig. Dropen kan passeras via en lättare passage. Några kortare partier av banan har en något svårare nivå där det inte finns ett lättare alternativ.

MTB-leden 8 km 

Leden är en teknisk led med inslag av medelsvåra stigpartier blandat med några längre grusvägspartier.

Björkvallen 12 km

Björkvallen och MTB-leden har en gemensam dragning till en början med sedan får Björkvallen en högre andel stig. Leden är teknisk med inslag av stigar med en medelsvår nivå. Utmed leden finns kortare delar med grusväg/skogsbilväg.

Kontaktuppgifter

Offentlig miljö
offentligmiljo@kristinehamn.se

0550-880 00

Henrik Arneng - fritidssamordnare
henrik.arneng@kristinehamn.se

0550-881 17

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".