Till innehållet

Josefine och Patric

Josefine och Patric lämnade Stockholm för distansarbete med utgångspunkt i Kristinehamn. De fick en fin lägenhet, trygghet, lugn och praktiska förutsättningar för att odla sina intressen som till antalet är fler än vad många finner under en livstid. 

 

Varför valde ni att flytta till Kristinehamns kommun?

– Jag ska aldrig flytta tillbaka till Kristinehamn, brukade Josefine säga när hon bodde i Stockholm. Helt fel, visade det sig. 

– OM jag ska flytta hem så ska jag bo på Marieberg – inte inne i stan, kravställde en uppmjuknad Josefine när flytten kom på tal.

För till slut vägde fördelarna över nackdelarna. 

– Huvudanledningen att flytta till Kristinehamn var att komma närmare familj och vänner, säger paret unisont. 

Just Kristinehamn gav vid tiden för flytten också kortare pendlingsavstånd till jobbet än exempelvis Karlstad då Patric arbetade i Karlskoga. Andra anledningar var att de hittade ett bra boende och att de lättare kunde utöva sina fritidsintressen. 

Sedan 4 år tillbaka bor paret i en lägenhet, på just Marieberg, med utsikt över vänern. Båda jobbar hemifrån inom IT. Patric har ett kontor i Karlstad och Josefine reser till möten och kollegor i olika städer men jobbar annars hemma i Kristinehamn.

 

Vad är det bästa med att bo här?

– Det bästa med att bo här är tryggheten, säger Josefine som befann sig på Drottninggatan när terrordömde Rakhmat Akilov körde en lastbil genom folkmassan. Hon minns också bombattentatet i Solna där hon bodde.

– Närheten till naturen är också fantastisk, tillägger Josefine. Det är tyst, lugnt och behagligt. Det är också nära till Karlstad om man behöver något som inte finns i Kristinehamn. Vi äter ute i Kristinehamn, exempelvis på Picassos veranda eller Panncentralen, men åker till Karlstad för fine dining.

Vad gillar ni att göra på fritiden?

Josefines och Patrics fritidsintressen fyller deras kalendrar. De är båtmänniskor och kör motorcykel, något som inte var ett alternativ i Stockholm vilket gjorde flytten till en befrielse.

En annan gemensam passion är djur. Tack vare flytten har Josefine fått damma av ett slumrande ridintresse. Och nu, äntligen, kunde de även förverkliga drömmen om ett husdjur.

– Vi måste ha en hund, minns Josefine att hon sa till stackars Patric som är svårt allergisk mot pälsdjur vilket gör det svårt med både hund och häst. 

Men det går att lösa. Josefine får inte ta med sig hästkläder över lägenhetströskeln och det finns hundraser som inte fäller hår. Hunden Liston skriver under på det och slickar bekräftande Josefine i ansiktet.

Liston får gärna följa med till skogen – ett annat stort intresse.

– I skogen kör vi mountainbike, löpning, ridning eller bara är där med hunden, säger Patric. På vintern blir det längdskidor om vi inte åker norrut mot fjällen. 

 

Har ni någon favoritutflyktsplats, ett smultronställe, i kommunen?

– På sommaren är favoriten att ta båten i jakt efter en öde eller glest befolkad ö såsom Hästholmen eller Nyporna, säger Josefine

Fiket Krukmakeriet är ett annat smultronställe för paret liksom att vandra längs Järnleden.

Ett mer vardagsnära tillhåll är det lokala crossfit-gymmet som till skillnad från ett gym i storstadsmiljö känns personligt, med en gemensamhet som för tankarna till en fritidsgård för vuxna.

“Jag ska aldrig flytta tillbaka till Kristinehamn.” Tji fick Josefine.

 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".