Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-tors 07.30-16.30, fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Autogiro och e-faktura

Kristinehamns kommun erbjuder dig som privatperson att betala dina fakturor med autogiro och e-faktura.

Autogiro

Autogiro betyder automatisk betalning. Det kan du ha oavsett om du får fakturorna i pappersform eller elektroniskt.

Om du väljer att kombinera autogiro med e-faktura, innebär det att fakturan skickas till din internetbank, men du behöver inte godkänna den utan betalningen görs automatiskt på förfallodagen.

Du kan när som helst begära att få tillgång till eller rätta dina personuppgifter genom att du kontaktar din betaltjänstleverantör. Du kan också när som helst återkalla ditt samtycke, vilket medför att betalningen via autogiro avslutas.

Ansök om att betala via autogiro

Tjänsten kräver e-legitimation. Läs mer om e-legitimation här. 

E-faktura

En e-faktura skickas ut vid samma tid som pappersfakturan och du får den direkt i din internetbank under Kommande betalningar. Alla uppgifter som mottagare, OCR-nummer och belopp, är redan ifyllda och allt du behöver göra för att betala fakturan är att godkänna den.

Du som betalar dina räkningar via en internetbank kan anmäla att du vill få fakturorna elektroniskt. Du anmäler att du vill ha e-faktura hos din internetbank, banken skickar då din anmälan till oss för registrering.

Hur gör jag för att skaffa e-faktura?

I din internetbank finns en lista över företag som erbjuder e-faktura. Logga in i banken, leta upp rätt betalningsmottagare och fyll i anmälningsformuläret. Ha alltid en gammal faktura framför dig när du ska göra anmälan, så kan du lätt fylla i rätt kundnummer.

Har du e-faktura på flera tjänster från kommunen (till exempel barnomsorg och renhållning) måste du anmäla dig för varje tjänst, eftersom vi har olika debiteringssystem för olika tjänster.

Du kan även anmäla att du vill betala någon annans e-faktura genom att fylla i både dina och den andra personens uppgifter i anmälningsformuläret.

Du kan när som helst avanmäla dig från e-faktura via din internetbank där du följer instruktionerna för avanmälan.

När du har godkänt din e-faktura hos din internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen.

Om du missar att betala din e-faktura, skickar Kristinehamns kommun en pappersfaktura som påminnelse. En betalningspåminnelse skickas aldrig elektroniskt. Om du byter bank måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten e-faktura från Kristinehamns kommun.

Har du frågor om betalningen, kontakta din internetbank. Har du frågor om innehållet i fakturan kontaktar du den referens som finns angiven på fakturan.

Kontaktuppgifter

Ina Andersson - ekonomiassistent
ina.andersson@kristinehamn.se

0550-881 26 (telefontid 9.30-12)

Anna Lundin - ekonomiassistent
anna.lundin@kristinehamn.se

0550-880 43 (telefontid 9.30-12)

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".