Till innehållet

Det är enkelt att ta sig runt i Kristinehamn!

I Kristinehamn är det enkelt att lägga logistikpusslet med hjälp av fina gång- och cykelbanor och en välfungerande kollektivtrafik. Givetvis har vi helt vanliga bilvägar också.

Gång och cykelbanor 

Att ta sig fram till fots och på cykel är en självklarhet i Kristinehamn.

Bil

Ibland måste man ta bilen. Här hittar du en lista över våra parkeringar så att du enkelt kan hitta en parkeringsplats till din bil, husbil eller motorcykel. Du kan också kika på vår digitala parkeringskarta

Buss

I Kristinehamn finns 8 baslinjer som går alla dagar i veckan. Dessa linjer kompletteras med speciallinjer till mindre orter. På sommaren kan du även åka båtbuss.

Biljetten köper du i Värmlandstrafiks app. Där hittar du även information om tider, priser och trafikförändringar.

Båt

Många som väljer att bo i Kristinehamn har egen båt. Har du inte tillgång till det finns det turbåtar som tar dig ut på Vänern. Skärgårdsäventyret startar i Kristinehamn.

 

Det är enkelt att utgå från Kristinehamn!

Om du någon gång måste lämna Kristinehamn har du en bra utgångspunkt. Europaväg 18 går precis i utkanten av staden och storstäderna Stockholm, Göteborg och Oslo finns enbart 25 mil bort. Det finns även två flygplatser i närheten.

Tåg och buss

Resecentrum ligger centralt i Kristinehamn och har bra avgångstider. Med SJ´s snabbtåg tar du dig till Stockholm på cirka två timmar och med Tågab tar du dig till Göteborg på två och en halv timme. Visste du att Inlandsbanan som tar dig ända upp till Gällivare startar i Kristinehamn.

Vill du hellre ta dig fram med buss finns det flera bussbolag att välja på. Expressbussarna Nettbuss/Bus4You och Flixbus/Swebuss kör över hela landet och Värmlandstrafik inom Värmland. 

Med flyg

Inom en diameter på 12 mil når du två flygplatser. Från Karlstad Airport går linjeflyg till Stockholm-Arlanda och flera charterresor. Från Örebro Airport tar charterresorna dig till tolv olika destinationer runt om i världen.

 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".