Till innehållet

Bredband

Här hittar du information om bredband i Kristinehamns kommun.

I Kristinehamns tätort finns två leverantörer som tillhandahåller fiber: Telia och GlobalConnect. I Björneborg och Bäckhammar har GlobalConnect byggt fiber till villor.

Vill du ha information om bredband och fiber inom Kristinehamns tätort, hittar du kontaktuppgifter här:

Telia

Telias kundtjänst: 020-40 24 00

Om du inte fått erbjudande om fiber, kontakta Telia för information om planer eller för att anmäla ditt intresse. På Telias sidor om öppen fiber kan du läsa mer och där du också kan anmäla ditt intresse, eller se om fiber finns att beställa på din adress redan nu. 

GlobalConnect 

(IP-Only har bytt namn till GlobalConnect)

GlobalConnects kundtjänst: 0200-43 00 00

Kundservice - GlobalConnect

Mejl: kundservice@globalconnect.se

Här kan du beställa fiber eller se om fiber finns att beställa på din adress redan nu.

Fiberutbyggnaden på landsbygden har under 2019 till 2023 skett genom ett ”Östra Värmland projekt” i samverkan med Kristinehamns kommun, Storfors kommun, Filipstad kommun och GlobalConnect. Denna landsbygdsutbyggnad är nu klar i Kristinehamns kommun men saknar man ännu fiber  och är intresserad av fiber så kan man kontakta GlobalConnect för att få prisuppgift på efteranslutning.

GlobalConnects nås på 0200-43 00 00 eller via Kundservice - GlobalConnect.

Fiber i Ölme området


I Ölme området pågår det under 2023–2024 en utbyggnad till kunder som ännu inte har en fiberanslutning. I detta område är det GlobalConnect som bygger ut och äger existerande fibernät.

Fiber i Rudskoga och Vike

I Kristinehamns kommun fanns det tidigare privata fiberföreningar i Rudskoga och Vike som drevs genom byalag. Dessa är nu överlämnade till Telia och det är Telia som är fibernätägare och kan kontaktas om fiber önskas i dessa områden, dessa berörs inte av det pågående fiberprojektet i Östra Värmland:


• Rudskoga Fiber, där fibernätet är överlämnat till Telia.
• Vike Fiber, där fibernätet är överlämnat till Telia.

Mer information 

På GlobalConnect Värmlands hemsida kan du hitta mer information om fiberutbyggnaden och hur du kan beställa fiber.

Mer bredbandsinformation

Post och Telestyrelsen (PTS) hemsida kan du hitta mer information. Bland annat om nyttan med att skaffa bredband. Här kan du också hitta mer information hur du går tillväga om du saknar bredband idag.

Den nationella bredbandsstrategin kan man läsa mer om på regeringens hemsida

5G är den femte generationen av mobilnät. På den här sidan kan du ta del av frågor och svar kring utvecklingen av 5G nätet. Det är Post och Telestyrelsen (PTS) som har publicerat Frågor och svar om 5G.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".