Till innehållet

Bredband

Här hittar du information om bredband i Kristinehamns kommun.

IP-Only fortsätter arbetet med utbyggnaden av fibernätet i Kristinehamns kommun i områden där kommunen har dålig bredbandstäckning idag. Planen är att dessa kvarvarande områden ska bli klara under 2022.

Klicka här för att läsa mer om status på IP-Onlys fiberprojekt.

I Kristinehamns tätort finns två leverantörer som tillhandahåller fiber: Telia och IP-Only. I Björneborg och Bäckhammar har IP-Only byggt fiber till villor.

Vill du ha information om bredband och fiber inom Kristinehamns tätort, hittar du kontaktuppgifter här:

Telia

Telias kundtjänst: 020-40 24 00

Om du inte fått erbjudande om fiber, kontakta Telia för information om planer eller för att anmäla ditt intresse. På Telias sidor om öppen fiber kan du läsa mer och där du också kan anmäla ditt intresse, eller se om fiber finns att beställa på din adress redan nu. 

IP-Only 

IP-Onlys kundtjänst: 0200-43 00 00

Mejl: kundservice@ip-only.se

Här kan du beställa fiber eller se om fiber finns att beställa på din adress redan nu.

Fiberutbyggnaden på landsbygden sker genom ett ”Östra Värmland projekt” i samverkan med Kristinehamns kommun, Storfors kommun, Filipstad kommun och IP-Only. IP-Only fortsätter arbetet med utbyggnaden av fibernätet i Kristinehamns kommun i framförallt landsbygdsområden där kommunen har dålig bredbandstäckning idag. Planen är att dessa kvarvarande områden ska bli klara under 2022.

Har man inte blivit kontaktad och är intresserad av att beställa fiber ute på landsbygden så bör man kontakta IP-Onlys kundservice på 0200-43 00 00 eller via kundservice@ip-only.se för mer information.

Det går också bra att kontakta kommunens bredbandssamordnare om man har frågor om ovan. Kontakta Jan Svärd på telefonnummer 0590-612 39 (tisdag-torsdag).

 

Fiber i Rudskoga, Ölme och Vike

I Kristinehamns kommun fanns tidigare tre fiberföreningar, och dessa berörs inte av det pågående fiberprojektet i Östra Värmland:

  • Rudskoga Fiber, där fibernätet är överlämnat till Telia. 
  • Ölme Fiber, där fibernätet är överlämnat till IP-Only.
  • Vike Fiber, där fibernätet är överlämnat till Telia. 

 

Mer information 

På IP-Only Värmlands hemsida kan du hitta mer information om fiberutbyggnaden och hur du kan beställa fiber.

Mer bredbandsinformation

Post och Telestyrelsen (PTS) hemsida kan du hitta mer information. Bland annat om nyttan med att skaffa bredband. Här kan du också hitta mer information hur du går tillväga om du saknar bredband idag.

Den nationella bredbandsstrategin kan man läsa mer om på regeringens hemsida

5G är den femte generationen av mobilnät. På den här sidan kan du ta del av frågor och svar kring utvecklingen av 5G nätet. Det är Post och Telestyrelsen (PTS) som har publicerat Frågor och svar om 5G.

Kontaktuppgifter

Jan Svärd - bredbandssamordnare
jan.svard60@filipstad.se

0590-612 39 (tisdag-torsdag)

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".