Till innehållet

Årets medarbetare, ledare, team och bemötare 2023

Vi tycker att det är viktigt att lyfta våra medarbetare, och en del i det arbetet är att lyfta goda exempel och uppmärksamma speciellt goda insatser som görs i vår organisation. Därför har våra anställda sedan 2019 fått chans att nominera årets medarbetare, ledare, bemötare och team.

Årets medarbetare 2023 – Jessica Hummel

I kategorin årets medarbetare kunde våra anställda nominera en kollega som inspirerat och bidragit med en god energi på sin arbetsplats. Årets medarbetare är en glädjespridare som uppmuntrar till delaktighet och skapar en trivsam arbetsplats. Årets medarbetare är bra på att ta egna initiativ och förmedlar sin kompetens vidare till andra.

Jessica är enhetschef för Barn och Unga på AKV. Hon fick följande vinnande nomineringar:

”Jessica är en ovärderlig klippa för hela arbetsgruppen. Det är inte för intet vi kallar henne för vår egen "AI", för frågar man Jessica om något kan man vara säker på att man får ett hjälpsamt svar. Förutom ett briljant minne och en gedigen kunskap om lag och praxis har Jessica ett stort engagemang för verksamheten. Hon har en fingertoppskänsla för de små detaljerna som gör att vi som handläggare känner oss uppskattade likväl som stöttade och servade i vårt dagliga arbete. Jessica är lyhörd och har förståelse för var och ens privata vardagspussel, är en trygg arbetsledare med hög tillgänglighet och icke att förglömma; en omtyckt vän och kollega.

Årets medarbetare 2023 helt klart!”

"Jessica är en chef som man alltid har i ryggen. Jessica står för struktur, kunskap och omtanke. När man är ute på uppdrag och kommer sent hem, hör hon av sig för att veta att alla kommit tryggt hem och hur ärendet har gått. Jessica är klippan man kan luta sig emot, när det är tuffa tider.”

”Jessica är en person som sprider glädje, kunskap och trygghet till sina kollegor. Hon har mycket kunskap och har ett driv som få. Att se lösningar och möjligheter är Jessica speciellt bra på. Jessica har hjärtat på rätt ställe och har en balans på vad som är rätt och vad som behöver göras i kombination med vad som ligger i uppdraget. Det finns inte nog med positiva ord för att beskriva hur roligt och ibland lite spännande det är att åka med Jessica på arbetsresor.

Det är av ovanstående anledningar jag anser att Jessica är värd att nomineras och vinna årets medarbetare 2023!”

Årets ledare 2023 – Christer Johansson

I kategorin årets ledare kunde våra anställda nominera en ledare som med sitt engagemang motiverar sina medarbetare att arbeta mot samma mål. Årets ledare är en inspiratör i sitt sätt att leda och en förebild för sina kollegor. Årets ledare är trygg, tydlig, tillgänglig och arbetar på ett flexibelt och lösningsfokuserat sätt som skapar en positiv och hälsosam arbetsmiljö.

Christer Johansson är driftchef på tekniska förvaltningen inom avdelningen offentlig miljö. Han fick följande vinnande nominering:

”Årets ledare är Christer Johansson! Det finns få som driver på sitt arbete lika bra och engagerat som Christer, med en målmedvetenhet och drivkraft om att förändra vår kommun till det bättre och alltid med en hjälpande hand är han i en helt egen kaliber.

Christer är otroligt hjälpsam och det spelar aldrig någon roll vem som ber om hjälpen, kan han inte själv lösa problemet så letar han reda på vem som kan göra det oavsett om det är en medborgare eller medarbetare som sträcker ut sin hand.

Han lyfter varje dag sin personal, tar parti för sina egna och är med ute i verksamheterna, ser till att varenda en av sina anställda har det de behöver och med delaktighet och engagemang som ledord är alla med och både ror och styr skeppet.

Kristinehamn hade inte varit sig likt utan Christer!”

Årets team 2023 – enheten digital utveckling

I kategorin årets team kunde våra anställda nominera en arbetsgrupp som genom gott samarbete och gemensam drivkraft har bidragit till goda resultat och varit delaktig i verksamhetens utveckling. Årets team har tillsammans tagit ett stort ansvar för helheten och därmed bidragit till arbetsgruppens framgång.

Årets team fick följande vinnande nominering:

”Detta team har under året visat enastående prestationer och har på många olika sätt lyckats förbättra våra arbetssätt som bidragit till verksamheternas utveckling.

Genom att utveckla och implementera olika processer har de bland annat lyckats underlätta och effektivisera arbetsflöden och minska onödiga administrativa uppgifter för hela organisationen. De har visat att de är i framkant när det gäller digital utveckling och deras engagemang och dedikation till att ständigt förbättra våra arbetssätt är imponerande.

Deras arbete bidrar inte bara till utveckling utan att vi också blir mer konkurrenskraftiga som arbetsgivare. Jag är övertygad om att detta team kommer att fortsätta vara en drivkraft för förändring och innovation inom vår organisation. Deras kompetens och engagemang är en inspiration!”

Årets bemötare 2023 - Jimmy Hedlund

Kategorin årets bemötare är den enda kategorin där även våra medborgare har haft möjlighet att skicka in nomineringar via hemsidan. I denna kategori har alla haft möjlighet att nominera en medarbetare i Kristinehamns kommun som under året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående. En person som har gjort skillnad i vardagen för någon och har ett gott bemötande som utmärker sig alldeles extra.

Jimmy Hedlund arbetar som socialsekreterare på AKV för Barn och Unga, han fick följande vinnande nominering:

”Efter att ha haft kontakt med flera olika socialsekreterare så har Jimmy verkligen stått ut från mängden. Jimmy är engagerad och tillitsfull och har gjort ett fantastiskt jobb med mitt barn, som inte kunnat litat på någon människa, allra minst en man.

Jimmy passar som handen i handsken i sitt jobb med barn och unga. Han har även varit fantastiskt gentemot mig som förälder som också haft svårt med tillit under åren när det varit socialsekreterare inblandat. Jag hoppas innerligt att fler kommer ta vid hans sätt att integrera med barn och unga."

Tidigare utmärkelser

Årets medarbetare 2022 - Kasper Larsson 

I kategorin årets medarbetare kunde våra anställda nominera en kollega som inspirerat och bidragit med en god energi på sin arbetsplats. Årets medarbetare är en glädjespridare som uppmuntrar till delaktighet och skapar en trivsam arbetsplats. Årets medarbetare är bra på att ta egna initiativ och förmedlar sin kompetens vidare till andra.

Kasper jobbar som vaktmästare på Brogymnasiet och fick följande vinnande nominering:

”Kasper är vaktmästare med allt det innebär, men också väldigt mycket mer. Tack vare att han tidigare arbetat med elever ser han dem och har mycket bra kontakt med de elever som kan ha det tufft och därför kanske uppfattas som svårare att bemöta. Det skapar en bra miljö omkring honom som gynnar hela verksamheten. När det kommer till vaktmästeriet är han snabb, effektiv, positiv och nästan alltid steget före. Han har ett stort arbetsområde utöver vår gymnasieskola och håller alltid humöret uppe. För oss som medarbetare är han en ständig kamrat som skapar goda relationer, en person som verkligen gör det där lilla extra!”

”Med en härlig positivitet och hjälpsamhet tar sig Kasper an varje arbetsdag. Kasper löser allt vi ber om och jobbar många gånger i det dolda- plötsligt är allt fixat!
Han bemöter alla med respekt och att han ger sig tid att hälsa och småprata med alla som han
möter i skolvardagen. Han är verkligen vår klippa! Bästa Kasper!”

Årets ledare 2022 – Cecilia Rubertsson

I kategorin årets ledare kunde våra anställda nominera en ledare som med sitt engagemang motiverar sina medarbetare att arbeta mot samma mål. Årets ledare är en inspiratör i sitt sätt att leda och en förebild för sina kollegor. Årets ledare är trygg, tydlig, tillgänglig och arbetar på ett flexibelt och lösningsfokuserat sätt som skapar en positiv och hälsosam arbetsmiljö.

Cecilia är enhetschef för rehabiliteringen inom stöd, vård och omsorgsförvaltningen . Hon fick följande vinnande nominering: 

”Cecilias ledarskap är tydligt och målinriktat med klara
direktiv. Hennes inställning är att alla funderingar är
välkomna och problem är till för att lösas. Cecilias dörr står alltid öppen, hon ser sina anställda och är mån om att alla ska må bra. Med hennes varma sätt känner man sig
omhändertagen.”​

Årets team 2022 – Kost- och serviceavdelningen
Södermalms köksteam

I kategorin årets team kunde våra anställda nominera en arbetsgrupp som genom gott samarbete och gemensam drivkraft har bidragit till goda resultat och varit delaktig i verksamhetens utveckling. Årets team har tillsammans tagit ett stort ansvar för helheten och därmed bidragit till arbetsgruppens framgång.

Årets team fick följande vinnande nominering: 

”Detta gäng ska ha en stor eloge för jobbet de gör, de är riktiga kämpar! Trots en slitsam start möter teamet motgångar på bästa sätt, där man stöttar och hjälper varandra, teamet är som en stor familj som alltid finns för varandra. Tack alla mina underbara medarbetare i köket på
Södermalm!”

”Jag jobbar med världens bästa arbetsgrupp. Vi finns alltid för varandra och för de vi jobbar för. Vi har ett otroligt gott samarbete och vi alla känns som en familj. Teamet gör allt för att barn och pedagoger ska ha det bra. Det är en tuff arbetsmiljö men i detta team är allt så mycket roligare och lättare.

Årets bemötare 2022 – Maria Carlsson

​Kategorin årets bemötare är den enda kategorin där även våra medborgare har haft möjlighet att skicka in nomineringar via hemsidan. I denna kategori har alla haft möjlighet att nominera en medarbetare i Kristinehamns kommun som under året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående. En person som har gjort skillnad i vardagen för någon och har ett gott bemötande som utmärker sig alldeles extra.

Maria Carlsson arbetar som specialpedagog på Brogymnasiet. Hon fick följande vinnande nominering: 

”Sen Maria började jobba på brogymnasiet för ca 2 år sedan har hon räddat skolgången för så många elever inklusive mig. Med hennes engagemang och vilja att hjälpa elever ser hon varje individ och utgår ifrån att alla har olika förutsättningar och behov. Hon har hjälpt till att motivera oss elever när skolan känts fyrkantig. Att stödja elever när de inte mår bra och alltid med ett leende på läpparna är hennes superkraft. Maria har fått skolan att inte kännas som en lika jobbig plats att gå till eftersom hon alltid ställer upp och lyssnar oavsett vad. Maria har hjälpt elever få upp glöden igen när skolan känts jobbig. Hon bryr sig genuint om eleverna och är så mån om att det ska gå bra för oss. Världens bästa lärare på rätt plats! Tack!”

”Under hela min skolgång har jag haft jättemycket ångest och aldrig känt att någon trott på mig. Maria fanns alltid där och jag var väldigt sällan i skolan men dom dagarna jag var det så var det tack vare Maria. Hon skrev till mig efter skolan för att fråga hur jag mådde och i skolan fick man alltid sitta inne hos henne om man mådde dåligt. Hon stöttade mig och trodde på mig genom mina sista år i gymnasiet. För det kommer jag alltid vara tacksam. För mig är det en självklarhet att nominera Maria.

Årets medarbetare 2021 - Karin Nyvall 

I kategorin årets medarbetare kunde våra anställda nominera en kollega som inspirerat och bidragit med en god energi på sin arbetsplats. Årets medarbetare är en glädjespridare som uppmuntrar till delaktighet och skapar en trivsam arbetsplats. Årets medarbetare är bra på att ta egna initiativ och förmedlar sin kompetens vidare till andra.

Karin jobbar som skolsköterska och fick följande vinnande nominering:

"Vår eminenta skolsköterska på Brogårdsgymnasiet har under pandemin verkligen fått dra ett stort lass. Utöver att hon alltid finns till hands för oss kollegor har hon fått hjälpa till på andra skolor med vaccinationer. Hon har alltid ett leende på läpparna trots att det kan vara tunga eller känsliga kontakter hon har med både elever och kollegor. Med Karin som arbetskamrat känner man sig alltid välkommen, sedd och uppskattad. Brogårdsgymnasiet är en varm plats med många bra medarbetare, där just Karin är en av de i navet som verkligen har hjärtat på rätt plats. Hon förtjänar verkligen att få extra uppskattning för den insats hon gör och vi hoppas att hon kommer stanna hos oss länge!"

Årets ledare 2021 – Emelie Hult Norgren

I kategorin årets ledare kunde våra anställda nominera en ledare som med sitt engagemang motiverar sina medarbetare att arbeta mot samma mål. Årets ledare är en inspiratör i sitt sätt att leda och en förebild för sina kollegor. Årets ledare är trygg, tydlig, tillgänglig och arbetar på ett flexibelt och lösningsfokuserat sätt som skapar en positiv och hälsosam arbetsmiljö.

Emelie är enhetschef för Barn och ungdomsgruppen samt familjerätten. Hon fick följande vinnande nominering: 

"Emelie är en ledare som brinner för sitt jobb, sina medarbetare och för det arbete de utför. Emelie står upp för sin arbetsgrupp och vill att alla ska trivas, kunna göra sitt bästa på jobbet och att alla medarbetare ska nå sin fulla potential. Som ledare är Emelie tydlig, omtänksam och förstående – och framför allt är hon en person som motiverar och inspirerar sina medarbetare till att göra bättre och orka med gruppens många gånger tunga jobb. Emelie hjälper arbetsgruppen att utvecklas och motiverar till att alltid vilja göra det bättre för de mest utsatta i samhället."​

Årets team 2021 – VA Team Rörnät

I kategorin årets team kunde våra anställda nominera en arbetsgrupp som genom gott samarbete och gemensam drivkraft har bidragit till goda resultat och varit delaktig i verksamhetens utveckling. Årets team har tillsammans tagit ett stort ansvar för helheten och därmed bidragit till arbetsgruppens framgång.

Årets team fick följande vinnande nominering: 

"VA Team Rörnät är ett sammansvetsat gäng som löser alla problem som kan tänkas dyka upp med stor kunskap och gott mod. Dygnet runt, året om, finns de tillgängliga för att lösa problem och laga vattenläckor så att våra kommuninvånare kan ha dricksvatten i kranen. Teamet har drivkraft att se framåt genom att använda nya arbetsmetoder och ny teknik i vardagen för att utveckla verksamheten på ett föredömligt sätt. En stor eloge till årets team!"

Årets bemötare 2021 – Carin Övringe

​Kategorin årets bemötare är den enda kategorin där även våra medborgare har haft möjlighet att skicka in nomineringar via hemsidan. I denna kategori har alla haft möjlighet att nominera en medarbetare i Kristinehamns kommun som under året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående. En person som har gjort skillnad i vardagen för någon och har ett gott bemötande som utmärker sig alldeles extra.

Carin arbetar som utvecklingsledare på stöd, vård och omsorgsförvaltningen. Hon fick följande vinnande nominering: 

"Carin är alltid trevlig, positiv och serviceinriktad. Hon har under många år lagt ner ett engagerande och hårt arbete för att förgylla tillvaron och minska ensamheten bland äldre i vår kommun. Carin är ”en pärla” och hennes bemötande går inte att överträffa."
 
/ SKP-pensionärerna avd. 14 och 225. SPF-pensionärerna BRO och PRO Kristinehamn, Bäckhammar och Björneborg
 
"Carin har under alla år varit ett troget bollplank. Alla samtal med henne där man vill diskutera eller lösa stora som små problem tas emot utan knorr. Hon är en inspirationskälla utan dess like, och kan konsten att peppa och stötta. Utan Carin ett samtal bort vore engagemanget i föreningslivet mycket svårare och tråkigare."

/ Värme och vila

Årets medarbetare 2020 - Camilla Larsson 

Camilla som jobbar som kommunikationspedagog på skolförvaltningen fick följande vinnande nominering:

"Camilla gör skillnad för barnen genom att göra undervisning tillgänglig för fler barn och bidrar till självständiga barn som rustas för att bli goda samhällsmedborgare som vuxna. Hon bygger sina antaganden på forskning och beprövad erfarenhet, men också egna erfarenheter från olika skolformer. Hon har en egen motor för utveckling, söker ny kunskaper och delar med sig och gör kollegor delaktiga. Hon har också varit ett stort stöd i att informera familjer som är flerspråkiga både om förskolans uppdrag men också om den pågående pandemin. Hon sprider sina kunskaper både genom utbildningar men också med hjälp av digital teknik till andra skolformer så att övergångarna för barn och elever ska bli så bra möjligt."

Årets ledare 2020 – Jenny Håkansson

Jenny jobbar som rektor inom förskoleområde 3. Hon fick följande vinnande nominering: 

"En ledare som alltid finns där när vi behöver henne. Jenny lyssnar alltid om någon har en fundering eller bara vill prata. Hon lyssnar och tar in åsikter från oss om vårt arbete och försöker alltid lösa små som stora önskningar och problem så gott hon kan. Hon är lösningsfokuserad och kommer alltid in med ett leende när hon gör besök i verksamheten. Hon är även mycket omtyckt hos barnen när hon kommer på besök. Jenny är en stor inspiration, inger trygghet och är alltid tillgänglig. Hon vill alltid att alla ska ha det bra och må bra på sitt arbete. Jenny är precis så som en chef ska vara för sina medarbetare."

Årets team 2020 – Arbetsmarknadsenheten (AME)

Årets team blev Arbetsmarknadsenheten som fick följande vinnande nominering: 

"Ett gäng med ett otroligt driv! Ingenting är omöjligt och "det ordnar vi" är deras motto. Likt Pippi Långstrump kastar de sig ut i det okända för att testa nya arbetssätt för att hjälpa de vi är till för. De inspirerar och stöttar varandra i arbetsgruppen och är hjälpsamma inte bara mot varandra och de vi är till för, utan samarbetar flitigt över förvaltnings-gränserna och med olika externa samarbetspartners. Med sin långa erfarenhet och kompetens löser de uppdragen, redovisar goda resultat och lyckas hålla sig inom budget år efter år. När det blåser snålt runt om och uppgivenheten är nära tar de sitt ansvar och rotar sig ännu mer och lär av andra. Ett Dream team helt enkelt!"

Årets bemötare 2020 – Anna Hägg

Anna Hägg blev årets bemötare 2020 och fick följande vinnande nominering: 

"Anna är en människa som får fram det bästa i alla hon möter. Hon ser möjligheter och inte svårigheter, och när man jobbar med äldre och sköra människor så är det just sånt som gör att det där lilla extra orkas med. Radion skruvas upp och det bjuds upp till dans, bollar trollas fram och de äldre får sparka fotboll i korridorerna när vi andra hejar på. Fiaspelet dammas av och det sista man gör för kvällen är ett parti med de äldre oavsett vad klockan är. För sån är hon, en engagerad och omtänksam människa som får alla runtomkring sig att känna glädje och energi."

Årets medarbetare 2019 – Anna Roos

Anna som jobbar som miljö- och hälsoskyddsinspektör på miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen fick följande vinnande nominering:

Anna är alltid positiv och försöker att se möjligheter, även i svåra situationer. Hon stöttar sina kollegor och en väldigt bra lagspelare som vill gruppens bästa. Hon är väldigt trevlig, kompetent och kunnig inom sitt område och arbetar med ett brinnande intresse för att göra livsmedels-Sverige lite säkrare!

Årets ledare 2019 – Maud Ståhl

Maud som jobbar som enhetschef för distrikt- och sjuksköterskorna på Lyran. Hon fick följande vinnande nominering: 

Med sitt medmänskliga sätt ser hon alla sina anställda, ingen bortglömd, någonsin. Med sitt varma sätt känner man sig omhändertagen. Med sitt kunnande känner man sig trygg. Hennes ledarskap är tydligt och målinriktat, klara direktiv. Hon ser det långsiktiga, det som fungerar för alla parter. Ingen fundering är dum, dörren står alltid öppen. Problem är till för att lösas.

Årets team 2019 – City Norra hemtjänstgrupp

Årets team blev City Norra hemtjänstgrupp som fick följande vinnande nominering: 

Med hög kompetens och stort engagemang ger de våra kunder möjlighet till en bra vardag. Medarbetarnas förmåga att se, och stötta varandra som kollegor ska särskilt lyftas. När någon är svagare, drar en annan. Det är laget före jaget men alla kollegor uppmärksammas. Vikarier värderas högt och välkomnas in i gemenskapen. Alla vet att detta gör att arbetet flyter på bättre för både medarbetare och kund då. Man är stolt över att få vara med.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".