Till innehållet

Arbetsmarknad

Vi har drygt 2000 företag i Kristinehamn. En stor del av dom är familjeägda vilket innebär att det blir snabba beslut, direkt kontakt och vi kan se att man har hjärta för hela stan. Vi har också ett brett näringsliv av många branscher som också visar spets med världsunik kompetens inom marina försvarsdelar, pappers- och massaindustrin, tillverkande industrier med marknadsledande produkter av olika slag.

Gillar man sport så kan man också se inom näringslivet hur vår idrottsturism växer med stormsteg. Fotbollscuperna från landet och världen över bokar våra hotell, gästar våra restauranger och fyller centrum under hela vinterhalvåret. Sommaren visar skärgården sig från sin bästa sida med café vid Picassoskulpturen, båtbussar som skjutsar till öarna. 

Husbilsmecka är synonymt med Kristinehamn och förklarar den otroligt starka husvagns- och husbilsbranschen. Med alla aktörer inom området köpa, serva och bo sätter i Kristinehamn på kartan. Strax söder om stan hittar vi Husbilslandet som nyligen investerat i en toppmodern verkstad, växer med antal anställda och levererar omkring 500 fordon per år.

Det finns en stark investeringsvilja och härlig framtidstro som vi inte minst ser de sista åren när det har investerats åtskilliga miljoner i Kristinehamns näringsliv. Nya företag har kommit till orten, befintliga företag har expanderat och nya oväntade samarbeten har bildats.

 

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".