Kontakt
Telefon: 0550-880 00 mån-fre 07.30-16 (lunchstängt 12-13)
Mejl: kommunen@kristinehamn.se
Besöksadress: Kungsgatan 30
Tyck till
Anmäl fel
Gör en felanmälan
Felanmäl saker som inte fungerar eller är trasiga i kommunens utemiljö.

Aktuellt

Eldningsförbudet hävs

Från och med onsdag 15 augusti kl.08.00 hävs det rådande eldningsförbudet i länet. Länsstyrelsen gör bedömningen i samråd med räddningstjänsterna att det för närvarande inte föreligger skäl att länet ska omfattas av ett eldningsförbud.

Kommun & Politik

Kristinehamn är nu en diplomerad modellkommun

Från och med idag torsdag 31 maj ståtar Kristinehamn med utmärkelsen modellkommun. Diplomeringen firades med tårta till alla elever vid den deltagande skolan Presterudsgymnasiet.

Kommun & Politik

Vuxna och barn har chansen att bli Årets Gröna Kock

”Efter förra årets succéstart för tävlingen Årets Gröna Mästerkock, där Jenny Svensson, Oliveriet tog hem titeln, söker vi nu tävlande för 2018 och lägger också till en tävling för lite yngre talanger”, säger Barbro Fernström, initiativtagare.

Kommun & Politik

Frågor och svar

För varje hundralapp av din lön skattar du som bor i Kristinehamns kommun 35,10 kronor totalt. Om du inte betalar kyrkoavgift är skattesumman 33,98 kronor.

För varje intjänad hundralapp fördelas skatten så här:

22,45 kronor är kommunalskatt
11,20 kronor är landstingsskatt
0,33 kronor är begravningsavgift
1,12 kronor är kyrkoavgift

Vart fjärde år väljer invånarna i kommunen vilka som ska sitta i kommunfullmäktige, genom att rösta i kommunvalet när det är val i Sverige. Fullmäktige är det högst beslutande organet på kommunal nivå. Det är fullmäktige som väljer ledamöter till kommunstyrelsen och kommunens olika nämnder.

I Kristinehamn består fullmäktige av 41 ledamöter. Under den här mandatperioden bildar Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet tillsammans majoritet i Kristinehamns kommunfullmäktige.

Läs mer om mandatfördelning och ledamöter

Att närvara på kommunfullmäktiges sammanträden kan vem som helst göra. 

Här hittar du information om sammanträdestider