Till innehållet

Lars Nilsson (S)

Lars Nilssons (S) intresse för politik vaknade på arbetsplatsen Casco i Kristinehamn där han engagerade sig fackligt och därmed också fick kopplingen till samhällsfrågor i stort. Han har varit ordförande i LO för distriktet Örebro-Värmland och vice ordförande i IF Metall Östra Värmland. Lars har även erfarenhet från kommunpolitik då han varit ordförande i Socialnämnden (idag uppdelat på SVO och AKV) under 8 år. De senaste 4 åren satt han i opposition och var vice ordförande i AKV. Från och med årsskiftet axlar Lars rollen som kommunstyrelsens ordförande, KSO.

Vilken är din politiska hjärtefråga?

Arbetsmarknad och sociala frågor.

Hur ser du på ditt kommande uppdrag?

Det ska bli spännande att på heltid jobba med övergripande frågor, och att få vara en del i Kristinehamns framtid.

Vad ser du fram emot?

Att Kristinehamn blir den knutpunkt för infrastruktur som ger möjligheter till utveckling för både företag, nya och gamla invånare och anställda.

Vilka utmaningar ser du?

Det finns gott om tuffa utmaningar som vi alla känner till, exempelvis krig i närområdet, höga elpriser, inflation med mera. Allt är faktorer vi måste ha med oss och agera i. Vi ska även fokusera på de möjligheter till utveckling som finns för Kristinehamn som kommun. 

Vad gör du helst en ledig dag?

Min fru säger att jag är en livsnjutare (läs lat) men jag tycker om att laga mat och har en kockutbildning i bagaget. Vår och sommar är det bad, grill och sol som gäller.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".