Till innehållet

Programverksamhet och evenemang

På Kristinehamns Historiska kan du ta del av ett brett programutbud. Förutom våra egna aktiviteter så finns det också möjlighet för ideella föreningar att hålla arrangemang i våra lokaler. Under hösten, vintern och våren kan du även besöka matmarknaden i våra lokaler. Läs mer om våra evenemang nedan, eller genom att besöka www.visitkristinehamn.se 

Återbrukspyssel med Kreativa Karin
Måndag 1 november 13.00-15.00
För barn i åldrarna 7-12 år. Kreativa Karin är en av Sveriges största profiler inom pyssel och DIY och tar skapandet till en ny nivå med lekfulla och färgglada projekt med barnens idéer och fantasi i fokus. Karin har gett ut tre pysselböcker för barn, medverkat i flera teveproduktioner, designat leksaker, gjort reportage för tidningar och har en stor följarskara på instagram och youtube. "Stora Pysselboken Återbruk" som är Karins nya bokprojekt kommer våren 2021. Föranmälan: 0550-882 03, 0550-882 00 eller infokonstmuseum@kristinehamn.se senast 29 oktober.

Skapa din egen bilderbok med Malin Kjernsby
Torsdag 4 november 13.00-15.00 
Var med på en workshop i barnboksillustration, från idé till färdig bok. Malin Kjernsby leder aktiviteten och berättar om hur hon jobbar med illustrationer; därefter är det dags för dig att skapa din egen karaktär.

Aktiviteten passar dig som är  mellan 8 och 12 år. Antalet platser är begränsat. Aktiviteten är gratis men måste föranmälas senast den 2 november till infokonstmuseum@kristinehamn.se eller telefon 0550-882 03, 0550-882 00. Välkommen!

Upplev historiska museet med historiska väskan

Låna vår historiska väska och gå på upptäcktsfärd i basutställningen ”Järnet födde staden”, lek detektiv med ”Titta och hitta” och klä ut dig till en historisk figur.

Om matmarknader

Den sista lördagen i månaden håller vi öppet på museet. Då kan du både besöka våra utställningar och handla mat av lokala handlare på matmarknaden. Det är Kristinehamns Historiska och de lokala mat- och hantverksproducenterna som arrangerar matmarknaden.

Vill din förening skapa en utställning eller hålla ett arrangemang?

Kontakta intendent Lena Örtlund, se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Kontaktuppgifter

Kristinehamns Historiska
historiska@kristinehamn.se

0550-885 70

Lena Örtlund - intendent
Lena.ortlund@kristinehamn.se

0550-883 53

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".