Till innehållet

Vårsopning

Här kan du läsa om vårt arbete med sopning av våra gator och torg. Som fastighetsägare och villaägare har du ansvar för att sopa upp gruset på trottoaren utanför ditt hus. Du kan lämna gruset på någon av våra återvinningscentraler, eller spara det i en hink till nästa säsong. På sidan Ditt ansvar som fastighetsägare kan du läsa mer om vad du som fastighetsägare behöver göra under alla årstider. 

 

Vanliga frågor och svar

Vanligtvis börjar vi sopa gatorna under april. Allt beror förstås på hur vädret är. För att sopa gatorna behöver vi till viss del använda vatten för att minska dammet. Vi väntar därför med att sopa tills klimatet är varmare så att vattnet inte bildar is och risk för halka.

Det finns ingen lista över när vi sopar olika områden. Under påskloven prioriterar vi dock att sopa på våra skolområden för att inte störa undervisningen. Full styrka jobbar med sopningen under våren för att få undan gruset så snart vi kan. Vanligtvis är vi klara med hela kommunen under maj-juni. Då fortsätter vi jobba med underhållsstädning. Läs mer på sidan Städning av gator, torg och parker

Du som fastighetsägare ansvarar för att sopa på trottoaren utanför din fastighet. På gång och cykelvägar som är utpekade som skolväg sopar kommunen.

Vårbloggen

Här kan du läsa senaste nytt om vårt arbete med vårsopningen. Sidan uppdateras av avdelningen Offentlig miljö löpande.

2024-04-19

Vi är klara i senaste nämnda område och just nu tar vi en paus inne i Kristinehamn för att sopa våra ytterområden Björneborg, Bäckhammar, Nybble och Ölme. Så närmsta arbetsdagarna befinner vi oss på dessa platser med teamet. 

Vi önskar er en trevlig helg! 

2024-04-15

God morgon!

Idag och imorgon sopar vi följande område: 

Efterföljande område som sopas blir detta: 

Ha en fin dag! 

2024-04-11

God eftermiddag! 

Arbetet fortlöper som tänkt och imorgon räknar vi med att kunna färdigställa på Östermalm och teamet kommer även sopa Lillheden. 

2024-04-10

Hej! 

Vi kör för fullt och idag samt närmsta dagen/dagarna utförs sopningen i följande område: 

2024-04-09

God eftermiddag! 

Sopningen har fortgått på Östermalm. Tyvärr har vi fått maskinhaveri så vi har inte kunnat tagit upp sanden som sopats fram. Ibland stöter man på patrull helt enklet men vi jobbar på att lösa detta så snart som möjligt. När vi är igång igen kommer vi fortsätta ta upp sanden på Östermalm.

På grund av att rörnät utför arbete på Drängstigen, Odalvägen och Skördevägen kommer dessa sopas när rörnät är klara med sitt arbete. Vi jobbar vidare med följande område som ska bli vårfint: 

 

2024-04-08

Hej! 

Vad härligt med lite varmare grader ute! Idag körde vi igång med vårsopningen på riktigt, äntligen! Teamet kör på för fullt på Östermalms område och jobbar sig ner mot järnvägen. 

2024-03-25

Hej där ute! 

Visst längtar vi till våren nu? Ett säkert vårtecken är när vårt team börjar sopa upp vinterns sandningssand från gator och torg. 

Denna vecka kommer vi rikta in oss på att sopa i centrum inför påsken, det ska vara fint när vår påskparad och mc-kortege tar sig fram genom centrum. 

Under nästa vecka (v.14) kommer insatserna med sandupptagning ske på våra skolor och förskolor då det är mindre verksamhet där. Därefter startar vi upp sopningen områdesvis, först ut kommer området Östermalm att vara. 

Det underlättar om du inte har bilar, släpvagnar, båtar och husvagnar parkerade på vägen. Tänk på att inte använda vändplaner som en uppställningsplats.

2023-05-22

Hej!

Just nu befinner vi oss på fältet och sopar, vi jobbar oss vidare mot djurgården, sedan Stenbacken och Sanna. 

På morgonen när det är mindre trafik sopar vi i Centrum.

När alla våra områden är sopade kommer vi igång med underhållssopning.

Ha en fin dag!

2023-05-15

Hej!

Vi har nu sopat Strand, Ålkärr, Marieberg och Stenfallet. Innan helgen hann vi även med Skärgården inför den fina och soliga helg vi böjds på. 

Idag har vi startat sopningen på Skäringsbol och jobbar oss sedan vidare mot Fältet. 

Ha en fin dag!

2023-05-09

Hej!

Villastaden och stenstalid är nu färdigsopat och vi är just nu på Strand. Näst på tur blir Marieberg och Stenfallet. 

Ha det gott i solen!

2023-05-03

Hej på er i fina vädret!

Idag är vi På Sandfallet och sopar, nästa område blir troligtvis Villastaden och Stenstaliden. 

 

2023-04-28

God morgon! 

Under veckan har vi hunnit sopa en hel del, idag är det uppehåll för underhåll av maskiner och lite annat jobb. 

Under gårdagen sopades området på höger sida om Rådmansgatan. Till veckan är det dags för vänster sida.

Önskar er en fin helg! 

2023-04-24

God morgon!

Idag börjar vi längst upp på kvarnby och jobbar oss ner mot Lisas höjd och Mellankvarn, Smedby och vidare ner mot Liljebäck och Södermalm. 

Ha en fin dag!

2023-04-21

God morgon!

Vi forstätter och jobba oss neråt mot malmen idag. 

Önskar er en fin fredag ute i solen! 

2023-04-19

Hej!

Idag har vi varit i Ölme och sopat på morgonen och nu börjar vi sopa gatorna längts upp på Östermalm (skånska hjärtan) och jobbar oss neråt mot Drillsnäppan och vidare mot malmen. 

Ha en fin dag i solen!

2023-04-17 

Hej på er i vårsolen!
Vilket väder vi fått, underbart!

Idag har vi varit och sopat i Björneborg, imorgon bär det av mot Bäckhammar. 

2023-04-11

Hej!

Vad roligt att vi nu är inne i den tiden då det är dags att starta upp vårsopningen. 

Den här veckan passar vi på att sopa våra skolor när det är påsklov. Nästa vecka kommer vi igång med gator om vädret tillåter, det kan fortfarande bli bakslag då April månad kan vara lite lurig vädermässigt. 

Mer information kommer nästa vecka. 

2022-05-17

Hej!

Idag är vi äntligen igång igen med de stora maskinerna och sopar. Fältet är idag påbörjat 

2022-05-13

Hej!

Tyvärr har vi fått haveri på våran upptagningsmaskin och har pga detta fått tagit en ofrivillig paus från sandupptagningen. Våra småmaskiner är ute och jobbar på små områden och cykelbanor. 

Förhoppningsvis är vi i full gång på tis eller onsdag igen. Då kommer sandupptagningen återupptas på Skäringsbol samt att vi börjar på Fältet. 

Önskar er en trevlig helg! 

2022-05-09

Hej!

Dagarna innan helgen samt idag har Malmen, Liljebäcken, Smedby och Jakobsberg blivit sopat. Imorgon fortsätter de sopa längst ut i Skäringsbol och jobbar sig inåt. 

Ha en fin em i solen! 

 

2022-05-04

Hej!

Idag har gänget legat i och sopat Mellankvarn, Lillheden samt från övre Östermalm ner till Drillsnäppan. Imorgon fortsätter arbetet ner mot malmen. 

Ha en fin eftermiddag!

2022-04-28

Hej! 

Idag har vi sopat Marielund färdigt och även Sanfallet, Lisas Höjd och Kvarnby. Imorgon kommer sopningen ta en paus pga utbildningstillfälle för personalen. Sopningen återupptas under nästa vecka. Då är det troligtvis Krallstorp och Lillheden som är först ut att sopas. 

Önskar er en trevlig helg! 

2022-04-27

Hej!

Idag har gänget börjat sopa Marielund och det arbetet fortsätter där imorgon. Ett annat gäng åker också till Sandfallet och börjar sopa där imorgon. 

 

2022-04-26

Hej!

Idag har stenstaliden och Villastaden sopats och imorgon kommer sista delen av Stenstaliden sopas klart (runt Backvägen) och sedan påbörjas Marielundområdet.  

2022-04-25

Hej!

Härligt att solen skiner! Vårsopningen är igång och förra veckan blev våra skolor färdigsopade. Nu kör vi på för fullt på våra gator och först ut inom centrala Kristinehamn var idag Strand, Ålkärr, Marieberg och Stenfallet, imorgon kommer närliggande område sopas och det kommer då att bli Stenstaliden.  

Här på bloggen kommer ni nu kunna följa vart vi är för tillfället och vart vi ska allt eftersom. 

 Ha en fortsatt trevlig eftermiddag!

2022-04-14

Hej! 

Vi har fortsatt att grovsopa denna vecka när snön väl smält bort. Till veckan är det påsklov och då kommer hela personalstyrkan att sopa undan på våra skolor. Det är bra att passa på när det är mindre med barn i verksamheten på plats. 

Veckan därefter kommer vi troligtvis vara i full gång med övrig sopning. 

Önskar er alla en härlig påskhelg! 

2022-03-31

Hej! 

Vi grovsopar endast än så länge då vädret fortfarande är för osäkert. Vi har fortfarande kalla nätter vilket innebär risk för halka när vi bevattnar vägbanorna i samband med sopning, därav avvaktar vi med att starta upp fullt ut med vårsopningen. Vi får ha tålamod, snart hoppas vi på att köra på för fullt. 

2022-03-15

Nu närmar sig våren med stormsteg och det är dags att börja sopa upp grus på våra gator. Den här veckan har vi smugit igång arbetet och vi ser fram emot att få fortsätta göra fint i vår kommun.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".