Till innehållet

Ansök till gymnasiet

Ansökan till gymnasiet gör du enklast på webben. Din studie- och yrkesvägledare på grundskolan eller på gymnasieskolan kan hjälpa dig om du har frågor eller behöver hjälp med att fylla i din ansökan.

Du behöver ha tillgång till ditt personliga användarnamn och lösenord för att kunna logga in och ansöka eller se dina val. Om du har glömt bort ditt användarnamn eller lösenord kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Det är viktigt att du läser igenom anvisningarna och bestämmelserna kring antagning till gymnasieskolan innan du börjar fylla i din ansökan.

Ansökan till anpassad gymnasieskola

Du söker till anpassad gymnasieskola på samma sätt som till övriga gymnasieprogram. Det vill säga att du loggar in på sidorna för webbansökan med användarnamn och lösenord du fått med posten.

Gymnasiemässa - upptäck din framtida gymnasieskola!

Gymnasievalet närmar sig med stormsteg, och till din hjälp anordnar vi en gymnasiemässa som kommer att äga rum på Brogymnasiet den 24 oktober mellan klockan 18:00 och 19:30. 

Var? Brogymnasiet, Gamla Kyrkogatan 2, Kristinehamn

När? 24 oktober, 18:00 - 19:30

Gymnasiemässan är din möjlighet att utforska våra utbildningsprogram och träffa vårt engagerade team från Brogymnasiet. Vår personal, tillsammans med lärare och elever, kommer kunna ge dig all den information du behöver för att göra ett klokt val gymnasieval.

Oavsett om du är intresserad av naturvetenskap, samhällsvetenskap, teknik, eller något annat område, kommer du att hitta relevanta program på vår mässa. Våra erfarna och engagerade lärare står redo att svara på dina frågor och hjälpa dig att hitta den utbildning som bäst passar dina intressen och mål.

Vi ser fram emot att få träffa dig och svara på alla frågor du kan tänkas ha om Brogymnasiet.

Välkommen att besöka oss på gymnasiemässan den 24 oktober och på Öppet hus lördag 25 november mellan klockan 10.00 och 13.00!

Räkna ut ditt meritvärde

För att veta vilka gymnasieprogram du är beröring att ansöka till behöver du räkna ut ditt meritvärde. De 16 bästa betygen i slutbetyget från grundskolan används för att räkna ut ett meritvärde. Till detta kan betyget i moderna språk som språkval läggas och det maximala meritvärdet blir då 340 poäng.

Du får olika poäng för betygen:

  • A = 20 poäng

  • B = 17,5 poäng

  • C = 15 poäng

  • D = 12,5 poäng

  • E = 10 poäng

  • F = 0 poäng

gymnasium.se kan du räkna ut vad ditt meritvärde är.

Kontaktuppgifter

Expedition Brogymnasiet

0550-874 16, 0550-883 78

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".