Till innehållet

Ansök till gymnasiet

Ansökan till gymnasiet gör du enklast på webben. Din studie- och yrkesvägledare på grundskolan eller på gymnasieskolan kan hjälpa dig om du har frågor eller behöver hjälp med att fylla i din ansökan.

Du behöver ha tillgång till ditt personliga användarnamn och lösenord för att kunna logga in och ansöka eller se dina val. Om du har glömt bort ditt användarnamn eller lösenord kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola.

Det är viktigt att du läser igenom anvisningarna och bestämmelserna kring antagning till gymnasieskolan innan du börjar fylla i din ansökan.

Ansökan till anpassad gymnasieskola

Du söker till anpassad gymnasieskola på samma sätt som till övriga gymnasieprogram. Det vill säga att du loggar in på sidorna för webbansökan med användarnamn och lösenord du fått med posten.

Räkna ut ditt meritvärde

För att veta vilka gymnasieprogram du är beröring att ansöka till behöver du räkna ut ditt meritvärde. De 16 bästa betygen i slutbetyget från grundskolan används för att räkna ut ett meritvärde. Till detta kan betyget i moderna språk som språkval läggas och det maximala meritvärdet blir då 340 poäng.

Du får olika poäng för betygen:

  • A = 20 poäng

  • B = 17,5 poäng

  • C = 15 poäng

  • D = 12,5 poäng

  • E = 10 poäng

  • F = 0 poäng

gymnasium.se kan du räkna ut vad ditt meritvärde är.

Kontaktuppgifter

Expedition Brogymnasiet

0550-874 16, 0550-883 78

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".