Till innehållet

Korttidsboendet Eira

Välkommen till Eira - kommunens första korttidsboende för barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Korttidsboendet riktar sig till barn och unga vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. Boendet har plats för sex personer åt gången och syftet är att kunna erbjuda avlastning och miljöombyte till de som är i behov av det.

Eira är öppet dygnet runt, och bemannas av sex anställda (med vissa undantag vid storhelger). De finns här för dig och hjälper dig med det stöd du behöver.

Här lagar vi vår egen mat och under sommaren odlar vi i trädgården. På vår stora utegård har vi en egen grillplats där vi grillar korv och hamburgare. När du kommer hit kan du till exempel spela tv spel, pyssla eller leka utomhus. Det finns massa roligt att hitta på!

Korttidsboendet riktar sig till barn och unga vuxna med olika former av funktionsnedsättningar. För att kunna nyttja boendet behöver du ansöka och få ett beslut från biståndsenheten. 

Ansökan görs hos kommunens LSS-handläggare. Se kontaktuppgifter längre ner på sidan. 

Dagarna anpassas efter gästernas behov. Ingen dag är den andra lik och förhoppningen är att en vistelse på Eira ska sätta guldkant på vardagen för den som besöker oss.

På Eira finns det 6 rum. När du kommer hit får du tillgång till ett eget rum.

Kontaktuppgifter

Caroline Sandell - Enhetschef
caroline.sandell@kristinehamn.se

0550-88 610

Amelita Eggert - LSS-handläggare
amelita.eggert@kristinehamn.se

0550-88 620

Linda Andersson - LSS-handläggare
linda.andersson@kristinehamn.se

0550-88 410

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".