Till innehållet

Aktiviteter på skollov

Här hittar du information om vad som finns att göra för lovlediga barn och unga i Kristinehamns kommun.

Golf, ponnyridning, fotboll, leranimation, trolleriskola, återbruksworkshop och orientering, det och mycket mer finns att testa på i Kristinehamn under sommarlovet! Här har vi samlat sommarlovsaktiviteter som finns att välja på- det mesta är gratis! Hoppas du hittar något kul att prova på i sommar. 

Sommarlovsprogrammet 2022

Datum och tid: 20, 21, 22, 23 juni klockan 9-13
Plats: Kristinehamns Golfklubb

Golfträning samt spel på golfbana med licensierade tränare för barn och ungdomar. Det finns också möjlighet att spela padel på banor på vår anläggning med licensierade tränare. Inga förkunskaper krävs.

Passar för dig som är mellan 13-16 år.
Anmälan senast den 8 juni till: kansli@kristinehamnsgk.seNär: 8 augusti-12 augusti klockan 10.00-15.00
Plats: Hultets friluftsgård  
Passar för dig som är mellan 7-12 år. 
Vi bjuder på lättare lunch och frukt.
Ta med: Vattenflaska, långbyxor, t-shirt och träningsskor (i skogen måste man ha heltäckande klädsel (kortärmat är dock ok), ev. extra kläder och regnkläder om det finns risk för regn 

5 dagars dagläger med orientering och andra utomhusaktiviteter. Fem ungdomar kommer att vara lägerledare med stöttning av vuxna ledare.

Anmäl dig till Johanna Forslund senast den 31 juli.

Telefon: 070-5736707

Vid anmälan behöver du ange följande:
Namn
Födelseår
Matallergier, andra allergier/sjukdomar osv. som vi behöver veta om
E-postadress till förälder
Telefonnummer till förälder (som den kan nås på under veckan ifall det behövs) Förälders namn

När: 8, 9, 10, 11 augusti klockan 09.30-13.30
Plats: Tennisstadion
Passar för dig som är 7 år och uppåt.

Prova på tennis i sommar på Kristinehamns tennisklubb! Tränare kommer att finnas på plats hela dagarna. Mellan tennisträningarna blir det även andra aktiviteter och lekar. Vi har fyra utomhusbanor så att vi kan dela upp oss för spel på allas nivåer.

Vid regn kan vi flytta in till vår tennisarena.

Anmälan: Kristinehamnstk@gmail.com
Ange ditt namn, personnummer och telefonnummer till vårdnadshavare.

Inspirationsboost i empowerment och personlig utveckling

Vill du få verktyg som hjälper dig att uppnå dina drömmar och mål? Eller vill du slippa stress och ångest? Häng med på tre spännande dagar med fokus på självledarskap och personlig utveckling. Dessutom bjuder vi på massor av pepp, skratt och gemenskap!

Datum: 12 - 14 juli

Tid: 9.30 - 15.00

Plats: Café Pärlan

Vi bjuder på frukost, lunch och fika.
Vi riktar oss till tjejer 15-18 år.


Klicka här för att komma till YAYA Ambitions hemsida och anmälningsformuläret.
Anmäl dig senast den 30 juni.

Mer om YAYA Ambition

YAYA Ambition inspirerar och utbildar unga tjejer i självledarskap med syftet att främja empowerment (förmågan att ta makt över sitt eget liv) och förbygga psykisk ohälsa. I juli bjuder YAYA in tjejer i åldrarna 15-18 år till en tre dagar lång inspirationsboost där de delar med sig av verktyg för att uppnå drömmar och mål samt minskar risken för stress och ångest. De synliggör utlösande riskfaktorer men framförallt lägger de fokus på de friskfaktorer som förhindrar att psykisk ohälsa uppstår.

Sommarboken

Tema för årets Sommarboken är I skuggan av… Vi kommer att ha aktiviteter på biblioteket och du som är mellan 8 och 12 år kan vara med. Du väljer själv vilka Sommarbokenträffar du vill vara med på. På varje Sommarbokenträff kommer vi att boktipsa, prata om böcker och fika. På den första träffen delar vi ut årets Sommarbokenpåse.

Tisdag 21/6 kl 14-16 Vi tipsar om sommarläsning och delar ut Sommarbokenpåsar. Tipspromenad, pyssel och fika. Föranmälan senast dagen innan via biblioteket@kristinehamn.se eller 0550-880 80.

Onsdag 3/8 kl 10-12 Workshop i animerad film med Figurteaterkompaniet. Animera och redigera film på iPad, leranimation eller cutout (klippta pappfigurer). Vi använder programmen Stop motion studio och iMovie. Föranmälan senast dagen innan via biblioteket@kristinehamn.se eller 0550-880 80.

Måndag 15/8 kl 10-12 Trolleriföreställning och trolleriskola. Illusionistens assistent har förberett scenen för den store illusionisten Fantastico: hatt, frack, ett magiskt klot och spännande lådor. Publiken är på plats och föreställningen ska börja. Men var är Fantastico? Assistenten väntar, publiken väntar, men trollkarlen kommer inte. Till slut måste Assistenten försöka klara av situationen på egen hand. Föranmälan senast dagen innan via biblioteket@kristinehamn.se eller 0550-880 80.

I sommar kommer ungdomar mellan 13-17 år kunna träffa våra fritidsledare digitalt men också ute runt om på olika platser i Kristinehamn där de kommer erbjudas utomhusaktiviteter. Promenad? Snacka? Spela volleyboll? Kubb? Ha med någon som sällskap som följer dig hem? Eller varför inte visa oss fritidsledare vad ni brukar göra utomhus på er fritid? Tveka inte att höra av er till oss eller skriva på Discord. Ni kommer enkelt känna igen oss när vi är ute på stan’ – leta bara efter Gården på nätet-loggan på baksidan av våra tröjor eller skriv ett meddelande på Discord. Vi ses i sommar!

Hur anmäler man sig som deltagare?

Ingen föranmälan krävs på digitala eller fysiska aktiviteter.

Ett användarkonto på appen Discord krävs för att kunna delta i de digitala aktiviteterna samt för att kontakta fritidsledarna.

Tid och plats för aktiviteten?

All information om tid och plats för aktiviteterna (digitala och fysiska) meddelas via vår discordserver.

Gården på nätet som sommarlovsaktivitet pågår mellan v. 25 och v. 28

8–11 augusti
13.00–15.00
Djurhemmet
Stampbrogatan 10
För barn födda 2014 och 2015

Nu är det dags att anmäla ditt barn till sommarens Djurkul! I fyra spännande dagar samlas vi på Djurskyddet Kristinehamns djurhem och träffar omhändertagna djur. Vi gör roliga lekar och övningar, hämtade ur värdegrundsmaterialet REDE (Respekt Empati Djur Etik). Vi gör också ett besök på stadsbondgården och hälsar på hos djuren i skogen. Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag 30 juni.

Anmälan till:
Barbro Palm
070-252 02 53
barbrobp@gmail.com

 

27–30 Juni
Sannahedens IP
För dig som är född mellan 2007–2013  

Träna fotboll i sommar på Summercamp! Det är två fotbollspass per dag. Vi bjuder på lunch. IFK Fotboll och representant från Sweskills är på plats varje dag och ansvarar för att allt flyter på.
Själva träningarna bedrivs av ungdomar. Aktiviteten är ett samarbete mellan föreningen IFK Kristinehamn Fotboll och företaget Sweskills AB.

I anmälan ingår en träningströja, lunch och fyra utvecklandefotbollsdagar!

Anmäl dig här

Kom och testa ponnyridning på Östervisks stadsbondgård i sommar!
Ponnyridningen hålls klockan 11.00-15.00 dessa datum:

25 juni
2 juli
9 juli
16 juli
23 juli 

4 Juli–8 juli
10.00–13,00
Idrottsskolan Björneborg

Idrottsskolan är ett dagläger med mål att förmedla rörelseglädje i olika former, inspirera till aktiviteter, kända och okända, nya och gamla. Vi presenterar ett "smörgåsbord" av aktiviteter där vi visar på idrottens, lekens och friluftslivets möjligheter och inspirerar till fritidssysselsättningar men kan ha glädje av under kommande år.

Anmäl dig via formuläret här

13 Juni–1 juli
Vardagar 09.30–14.00
Kvarndammen

KFUMs Idrottsskola på Kvarndammen är ett dagläger med målet att förmedla rörelseglädje i olika former. Inspirera till aktiviteter, kända och okända, nya och gamla. Vi presenterar ett "smörgåsbord" av aktiviteter där vi visar på idrottens, lekens och friluftslivets möjligheter och inspirerar till fritidssysselsättningar man kan ha glädje av under kommande år.

Anmäl dig via formuläret här

Sommarmåleri med Kerstin Wessberg

14e, 15e och 16e juni 
Kl. 9.30-12.00 för barn i åldern 7-12 år.

Sista anmälningsdag 12 juni.

Kursen vänder sig till barn. De första tre dagarna under v.24 vänder sig till barn åldern 7-9 år. De resterande dagarna under samma vecka vänder sig till barn i åldern 10-12 år. Konstnären Kerstin Wessberg leder kursen och har lång erfarenhet av målerikurser för såväl barn som vuxna.

Under kursen målar vi utomhus och använder både Vänern och de spännande husen runt omkring konstmuseet som motiv. Det blir en process som startar i att uppleva och skissa upp vårt motiv och som slutar i en färdig målning på uppspänd duk. Det blir något konkret att jobba med samtidigt som det finns fullt utrymme för barnens fantasi. Vi lär oss hur man målar med akrylfärgen, att blanda färg och att se och måla ljus och skugga. Kursen är gratis, men då det är begränsat antal platser måste man föranmäla sig. Det gör man genom att maila oss på infokonstmuseum@kristinehamn.se eller ringa på telefonnummer 0550-88 200 eller 0550-88 203 senast 10 juni.

 

Precious trash remake med Johanna Törnqvist

Lördag 18 juni
13.00–16.00
12–16 år
Max 10 deltagare

Hur kan vi ta vara på våra resurser och använda det material som idag finns närmast oss? Kanske behöver vi inte köpa nytt, utan återanvända det vi har i överflöd – begagnade kläder.

I den här workshopen använder vi oss av våra avlagda kläder och skapar nytt av det vi annars skulle slänga. Ta med dina favoritkläder som blivit för små, gått sönder, fått fläckar eller kläder som du bara tröttnat på. Du kan upcycla ditt klädesplagg med nya detaljer eller så kan du sy om de till en väska, mössa, halsduk eller annat. Med flera olika plagg kan du också kombinera och sätta ihop ett helt nytt plagg!

Johanna Törnqvist arbetar som textilkonstnär med utgångspunkt ur skräpmaterial och förbrukade textilier. I projektet Project Precious Trash undersöker hon frågan om produktion och konsumtion inom modeindustrin. Johanna är utbildad i mode på Studio Berçot i Paris och har lång erfarenhet av att undervisa, hålla kurser och workshops på temat återbruk, kläder och konsumtion.

Aktiviteten är kostnadsfri, men då det är begränsat antal platser måste man föranmäla sig. Det gör man genom att maila oss på infokonstmuseum@kristinehamn.se eller ringa på telefonnummer 0550-88 200 eller 0550-88 203 senast 14 juni.


Workshop i återbruk med Sara Hillersberg –”gör om en t-shirt”samt kort introduktion kring hållbarhet                                                                                     
                                             

30 juni
13.00–16.00
10–13 år                                                                  

Idag köper vi mycket mer kläder än vad vi behöver och många av dessa hamnar i soporna när vi tröttnat på dem, det är inte hållbart i längden. 

Sara Hillersberg vill med denna workshop inspirera till återbruk och att ta till vara på det överflöd vi har. Du får lära dig göra om en t-shirt till en kasse, en mössa, ett armband, en väst, ett hårband mm. 

Workshopen är gratis, men då det är begränsat antal platser måste man föranmäla sig. Det gör man genom att maila oss på infokonstmuseum@kristinehamn.se eller ringa på telefonnummer 0550-88 200 eller 0550-88 203 senast 28 juni.


Djurlika och naturnära smycken med Anna Sjölund                                                                    6 juli
13.00–14.30
7–12 år  
Max 10 deltagare

Skapa dina egna djurlika och naturnära smycken i ull med kreatören Anna Sjölund. En rolig och kreativ skapandeworkshop som passar både dig som älskar att skapa fritt och för dig som vill ha tydliga instruktioner - och för alla däremellan!

Aktiviteten är gratis, men då det är begränsat antal platser måste man föranmäla sig. Det gör man genom att maila oss på infokonstmuseum@kristinehamn.se eller ringa på telefonnummer 0550-88 200 eller 0550-88 203 senast 1 juli.

 

Sandmålning med Rebecca Nilsson Aurén                                                                                 

14 juli
9.30–12.00, 4–7 år
13.00–15.30, 8–12 år                                                                           

Skapa snygga alster med hjälp av sand. Se vilka häftiga effekter det blir när man dekorerar bilden med sand eller blandar sanden med färg.

Ta gärna på dig oömma kläder. Aktiviteten är gratis men du måste föranmäla dig till konstmuseet senast den 12 juli via infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 03, 0550-882 00. Välkommen!


Spray- och bubbelmåleri med Rebecca Nilsson Aurén
28 juli
10.00–12.00, 4–7 år
14.00–16.00, 8–12 år                                                                        

Skapa vackra tavlor med hjälp av sprayflaskor och såpbubblor. Rebecca Nilsson Aurén är på plats och ger oss sina bästa tips. Ta på dig oömma kläder.

Aktiviteten är gratis men du måste föranmäla dig till konstmuseet senast den 26 juli via infokonstmuseum@kristinehamn.se eller 0550-882 03, 0550-882 00. Välkommen!

19 juli
Kl. 10.00-12.00

Kom och tillverka din egen käpphäst och hitta på en käpphästkaraktär. Angelica Öhrn som skrivit flera barn- och ungdomsböcker om bland annat käpphästar guidar dig.

Allt material är gratis och givetvis får du ta med din käpphäst hem. Begränsat antal platser. Anmälan senast dagen innan till biblioteket@kristinehamn.se eller 0550-880 80.

27 juni
20.00–08.00
Fritdsgården Bygget
13–17 år
20 kronor
Mat under natten och frukost ingår
Max 20 deltagare

Lana med oss på Fritidsgården Bygget! Sista anmälningsdatum är 23 juni.
Anmälan sker via Fritidsgården Bygget.

 

Turbåten Stöten är gratis för barn och unga upp till 19 år. Kliv på i centrum eller vid Vålösundsbryggan och ta dig ut till skärgårdens största ö Vålön. Här finns både sandstränder och klippbad. Är det inte badväder så kan du gå vandringsleden 4 km enkel väg mellan öarna Vålön, Kalvön och Sibberön som sitter ihop med gångbroar. Övernatta i Sibberöstugan och grilla vid någon av eldplatserna längs vägen, ved fylls på kontinuerligt. 

Mer info och tidtabell hittar du här.

I Kristinehamn finns flera vandring- och cykelleder, både korta och längre vandringsleder, fartfyllda mountainbike-leder och den nya Vänerleden som invigs denna sommar. På Kristinehamns Turistbyrå kan du hämta broschyrer med info om lederna med kartor. Eller ladda ner dem som pdf här.

Vandring: https://visitvarmland.com/kristinehamn/tema-aktiviteter/vandra/

Cykling: https://visitvarmland.com/kristinehamn/tips-och-guider/cyklaikristinehamn/

Massor med kul HELA sommaren med KFUM! 

Du träffar våra ledare i stadsparken & skateparken

Tisdagar, onsdagar och torsdagar
Klockan 15.00-18.00

 

 

Idrottsskolan på Kvarndammen 13 juni - 1 juli
Idrottsskolan i Björneborg 4 juli - 8 juli

Du som går i förskoleklass eller är mellan 7-15 år får vara med på sommarskoj med KFUM:s Idrottsskola.
Här håller vi på med idrott och lek bara för att det är så himla kul!

Anmälan senast måndag 9 juni, eller så länge de finns platser kvar.

Anmäl dig via www.kfumkristinehamn.se

Vill du veta mer - ring KFUM 12431

Idrottsskolan är ett samarbete mellan KFUM Kristinehamn och KFUM Ung.

 

Vecka 24-26
Öppettider: Mån-Fre: 14 –20 (Kan ändras beroende på aktivitet!)

Aktiviteter både på Bygget och på andra platser - Vilka ser du på Byggets sociala medier!

Vi siktar på bad, volleyboll, frisbeegolf, tennis, fotboll, PIP, bakning, matlagning, paddling, utflykter! Vädret styr vad vi hittar på. Vi har tillgång till minibuss.

Häng med oss i sommar!

 

 

 

Premiär-pepp på Marieberg
Fritidsbankens första stopp i Pep-Up turnen sker på Marieberg! Vi fyller en skåpbil full av lekprylar och idrottsgrejer och sätter upp ett tält på gräsområdet vid Mariebergshallen. Passa på att fråga Fritidsbanken om hur det fungerar att låna, kasta frisbees och spela ett parti bords-hockey! Kristinehamnsbostäder bjuder på fika!

NÄR: Tisdag 21/6 klockan 13-16
PLATS: Gräsområdet vid Mariebergshallen

Kul med kultur
Fritidsbanken och Kristinehamnsbostäder med samarbetspartners är på plats. Häng med fritidsledarna (Gården på Nätet) som fixar roliga aktiviteter. Bibliotekets pop-up cykel finns på plats, du kan lära dig mer om filmskapande eller varför inte vara cirkusartist för en dag? Även konstmuseet kommer och har pysselaktiviteter. NBV ordnar tipspromenad och visar upp materialet ”Vi måste prata”- Ett arbete om demokrati. Dessutom serverar LivÅLust fika under dagen.

NÄR: Onsdag 22/6 klockan 13-16
PLATS: Backvägen 17, Stenstaliden.

Kom och häng med oss!
Fritidsbanken och Kristinehamnsbostäder stannar skåpbilen på Djurgårdsplatån. Kom och spela ett parti tennis, kasta kubb eller varför inte ta en provtur på enhjulingen? 

NÄR: Torsdagen den 23/6 klockan 13-16
PLATS: Djurgårdsplatån

Sommarskoj i Södermalmsparken (INSTÄLLT)
Fritidsbankens tält fyllt med roliga prylar att låna finns på plats! Kristinehamnsbostäder med samarbetspartners är också på plats.

NÄR: Tisdag 28/6 klockan 13-16
PLATS: Södermalm (skolområdet)

KFUM i Stadsparken
Fritidsbanken fyller en skåpbil med sommarkul-prylar och hänger i Stadsparken tillsammans med KFUM! Kristinehamnsbostäder serverar fika under dagen.  
Psst! Det kommer vara en riktigt duktig skateboardinstruktör på plats som visar lite tricks och ger tips!

NÄR: Onsdagen den 29 juni klockan 13-16
PLATS: Stadsparken

Fritidsbanken+Bokbussen=Sant
Fritidsbanken och Kristinehamnsbostäder är på plats och har med roliga prylar du kan låna. Efteråt kan du passa på att låna böcker av bokbussen! Häng med fritidsledarna (Gården på Nätet) som fixar roliga aktiviteter. Dessutom serverar PRO fika. 

NÄR: Torsdagen den 30 juni klockan 13-16
PLATS: Paviljongens utegym i Björneborg.

Har du funderingar?
Kontakta fritid- och idrottsutvecklare Kimmie Åhlén. Mejl: kimmie.ahlen@kristinehamn.se
Telefon: 0550-86813

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".