Till innehållet

Ambassadörer

Under åren har många profiler vuxit upp och verkat i Kristinehamn. Det kan vara personer som utmärkt sig inom sport, kultur, näringsliv eller samhällsengagemang. Gemensamt för dem är att de är stolta över Kristinehamn och gärna berättar om kommunen i positiva ordalag. Vi kallar dem ambassadörer.

Helena Stjernholm, 2017-2018

Helena Stjernholm är verkställande direktör vid kapitalförvaltningsbolaget Industrivärden. 2017 blev hon Sveriges mäktigaste näringslivskvinna. Helena föddes i Kristinehamn 1970 och bodde i staden till 20-årsåldern, då hon flyttade utomlands för att studera, bland annat i Tyskland. Hon bor nu i Bromma och besöker ofta Kristinehamn, bland annat för att besöka sin mor som bor här.

Kicki Johansson, 2016-2017

Kicki Johansson är före detta basketspelare och baskettränare. Hon föddes 1962 i Kristinehamn och är tack vare sina basketframgångar en av topp 100 idrottspersoner alla kategorier i Sverige genom tiderna. Kicki Johansson växte upp i Kristinehamn och började med basket i KFUM Kristinehamn. Hon flyttade tillbaka till Kristinehamn 2016 efter många år ibland annat Huddinge. Samma år deltog hon i tävlingsprogrammet Mästarnas Mästare.

Ingemar Eliasson, 2013

Ingemar Eliasson är född 1939 och inledde yrkeskarriären i föräldrarnas lanthandel i Värmland, utbildade sig till civilekonom och blev så småningom riksdagsman, statssekreterare och till slut arbetsmarknadsminister 1980-82. Han avslutade den politiska karriären 1990 då han blev landshövding i Värmland. Ingemar har fortfarande ett sommarboende i Kristinehamn.

Sara Larsson, 2003

Sara Larsson är en svensk fotbollsspelare som har representerat Sverige i tre olympiska spel, tre världsmästerskap och tre europamästerskap. Hon är född i Kristinehamn 1979 och startade sin karriär i Villastadens IF. Sara är numera bosatt i Skåne.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".