Till innehållet

Mat på särskilt boende

Måltiderna som serveras utformas enligt de Nordiska näringsrekommendationerna och följer livsmedelsverkets och socialstyrelsens råd för åldersgruppen.

I menyplaneringen anpassas maträtterna utifrån årstider och traditionella helgdagar. Vi arbetar aktivt med att laga mat på bra råvaror och att utveckla matlagningen och göra så mycket som möjligt från grunden.

Måltidsenkäter till våra matgäster på särskilda boenden genomförs regelbundet för att ta reda på hur de boende upplever maten och måltidsmiljön.

Här kan du ta del av den senaste undersökningen

Vad blir det för mat?

Här hittar du de aktuella menyerna för maten i kommunens äldreomsorg.

Lunch och middagsmeny särskilt boende V. 50-3.doc

Meny Uranus matsal V. 50-3.docx

Hur och var lagas maten?

Maten till särskilda boenden i centrum lagas i produktionsköket på Uranus. Varm lunch inklusive dessert och middag skickas dagligen från köket till avdelningarna som sedan tar emot maten och serverar i avdelningens gemensamma matsal.

Till lunch och kvällsmat på särskilt boende finns ett alternativ för matgästerna att välja på, i restaurangen på Uranus är det möjligt att välja på två rätter som dagens lunch.

Alla som lagar maten är utbildade kockar. För att maten ska bli näringsriktig och anpassad till vår målgrupp inom äldreomsorgen följer vi de nationella riktlinjer som finns.

Läs mer här:
Måltider i äldreomsorgen (livsmedelsverket.se)

Kommunens kost- och måltidspolicy

Riktlinjer för måltider inom socialförvaltningen

Uranus Matsal

Uranus matsal öppnar igen efter att den under en tid varit stängd med anledning av covid-19.

Matsalens öppettider är:

Måndag – söndag 11.45-12.45.

Matsalen kommer att öppnas stegvis. Inledningsvis öppnar vi för vissa gäster från och med den 20 september.

Varmt välkommen du som är:

• Boende i huset
• Anhörig till boende i huset

Vi uppdaterar med information när övriga gäster åter är välkomna! Du som besöker oss ansvarar för att inte sprida smitta genom att följa myndigheternas rekommendationer.

Kontaktuppgifter

Miriam Lange Bålman - biträdande kost- och servicechef
miriam.langebalman@kristinehamn.se

0550-882 46

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".