Till innehållet

Mat på särskilt boende

Måltiderna som serveras utformas enligt de Nordiska näringsrekommendationerna och följer livsmedelsverkets och socialstyrelsens råd för åldersgruppen.

I menyplaneringen anpassas maträtterna utifrån årstider och traditionella helgdagar. Vi arbetar aktivt med att laga mat på bra råvaror och att utveckla matlagningen och göra så mycket som möjligt från grunden.

Måltidsenkäter till våra matgäster på särskilda boenden genomförs regelbundet för att ta reda på hur de boende upplever maten och måltidsmiljön.

Här kan du ta del av den senaste undersökningen

Vad blir det för mat?

Här hittar du de aktuella menyerna för maten i kommunens äldreomsorg.

Lunch och middagsmeny särskilt boende vecka 34-39

Lunch och middagsmeny särskilt boende vecka 40-45

Meny Uranus matsal vecka 34-39

Meny Uranus matsal vecka 40-45

Du hittar även veckomenyerna här

Hur och var lagas maten?

Maten till särskilda boenden i centrum lagas i produktionsköket på Uranus. Varm lunch inklusive dessert och middag skickas dagligen från köket till avdelningarna som sedan tar emot maten och serverar i avdelningens gemensamma matsal.

Till lunch och kvällsmat på särskilt boende finns ett alternativ för matgästerna att välja på, i restaurangen på Uranus är det möjligt att välja på två rätter som dagens lunch.

Alla som lagar maten är utbildade kockar. För att maten ska bli näringsriktig och anpassad till vår målgrupp inom äldreomsorgen följer vi de nationella riktlinjer som finns.

Läs mer här:
Måltider i äldreomsorgen (livsmedelsverket.se)

Kommunens kost- och måltidspolicy

Riktlinjer för måltider inom socialförvaltningen

Uranus Matsal

Matsalens öppettider är:

Måndag – söndag 11.45-13.30

Nu har vi öppnat för samtliga gäster, varmt välkomna!

Kontaktuppgifter

Johanna Nygaard - Måltidsutvecklare
Johanna.nygaard@kristinehamn.se

0702-358754

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".