Till innehållet

Aktuellt

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Inmätningar av kommunens dammar

Under vecka 45 kommer kommunen genomföra inmätningar vid Vågbron, Björklundsdammen, Hagadammen, hembygdsgården, Smedby kvarn och Kvarndammen.

Bygga, bo och miljö

Trafik En buss framifrån.

Mobila hastighetsdisplayer uppmärksammar trafikanter

I ett försök att öka trafiksäkerheten har vi nyligen installerat mobila hastighetsdisplayer, just nu är dessa placerade i Ölme samhälle. Displayerna har som mål att synliggöra aktuell hastighet för bilförare och de gällande hastighetsbegränsningarna.

Trafik och samhällsplanering

Trafik En buss framifrån.

Ovädret Hans drar in över Kristinehamns kommun

Väderleksprognoser från SMHI visar att Kristinehamns kommun kommer drabbas av stora regnmängder de närmaste dagarna. Kristinehamns kommun uppmanar allmänheten att se över hus och hem för att vara beredd om ovädret kommer med stora mängder vatten och översvämningar där du bor.

Trafik och samhällsplanering

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan