Till innehållet

Aktuellt

Trafik En buss framifrån.

Spårbyte mellan Kristinehamn och Laxå

Den 24 maj börjar Trafikverket med den tredje och sista etappen av spår- och växelbytet på Värmlands­banan.

Trafik och samhällsplanering

Trafik En buss framifrån.

Enkät om resvanor

Tillsammans med Region Värmland och Region Örebro län gör vi nu en undersökning av befolkningens resvanor. Mellan vecka 15-19 kommer enkäter med frågor om resvanor skickas ut.

Trafik och samhällsplanering

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Gångstig på Sunneberg

Denna vecka startar byggnationen av en gångstig längs med delar av Varnan på Sunneberg.

Bygga, bo och miljö

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan