Till innehållet

Aktuellt

Trafik En buss framifrån.

Delvis avstängning av Västra Ringvägen

Inför kommande byggnation av cirkulationsplats behöver markprovtagningar att utföras på området i korsningen Västra ringvägen och Fältvägen.

Trafik och samhällsplanering

Bygge En hammare och en skiftnyckel som korsar varandra.

Tyck till om vår nya vattentjänstplan

Kommunstyrelsen har fattat beslut om att förslaget för en ny vattentjänstplan ska ställas ut på samråd. Det betyder att du kan tycka till om förslaget. Är du fastighetsägare inom ett av de 22 berörda områdena kommer du få ett brev hemskickat. Det är extra viktigt att du som är berörd läser på om förslaget och kommer in med synpunkter som vi kan ta med oss in i arbetet. Samrådet pågår 9 april till 22 maj.  

Bygga, bo och miljö

Trafik En buss framifrån.

Avstängning Skaraborgsvägen

Under perioden 2 april - 12 april kommer del av Skaraborgsvägen att vara avstängd för all trafik på grund av att vi byter vatten- och avloppsledningar.

Trafik och samhällsplanering

Frågor och svar

När våren kommer behöver vi städa gator och torg rena från vinterns sand och grus. Vi brukar börja så snart vädret tillåter, men regn och kyla kan försena sopningen.

Varje år gör tekniska förvaltningen ett sopschema där du kan se när vi kommer till just din gata. Det kan vara klokt att vänta med vårstädningen av dina fönster tills vi har sopat. Då slipper du sopdamm på dina nytvättade fönster och de håller sig fina längre.

Läs mer på sidan städning av gator, torg och parker

Kommunen sköter snöröjningen och ansvarar för att alla trafikanter kan ta sig fram på kommunala gator och offentliga platser.

Du som äger en villa eller en annan fastighet ansvarar för att det går att komma fram på gångbanor och trottoarer utanför ditt hus och din tomt utan att halka.

Läs mer på sidan Snöröjning

Du kan enkelt göra en felanmälan via vår e-tjänst. Här kan du anmäla något som du upptäcker inte fungerar eller är trasigt i utemiljön runt om i kommunen, till exempel hål i gatan, trasig gatubelysning, glassplitter i sandlådan etc. Gå till felanmälan