Till innehållet

Nyheter

14 oktober 2021

Nu planeras för julmarknad i Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE Efter förra årets uppehåll planeras det nu åter igen för en julmarknad i Kristinehamn, andra lördagen i december. Arrangemanget har varit väldigt populärt och uppskattat av både utställare och besökare sedan det startade 2016.

Kultur och fritid

13 oktober 2021

Varje röst räknas - glöm inte medborgarundersökningen!

Just nu genomför Kristinehamns kommun SCB:s medborgarundersökning som skickats ut till 1200 slumpmässigt utvalda kristinehamnare. Nu har sista påminnelsen gått ut – och kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin hoppas att fler tar sig tid att svara.

Kommun och politik

13 oktober 2021

Cityindex 2021 - Hur går det för vår stadskärna?

Närsam och Kristinehamns kommun har för femte året i rad beställt en mätning av hur vår stadskärna utvecklar sig. Detta för att kunna följa utvecklingen över tid och kunna jämföra oss med andra stadskärnor. Du är välkommen att ta del av resultatet via en digital sändning. 

Näringsliv och arbete

8 oktober 2021

Satsning på ökad inflyttning

Med anledning av pågående försvarsetablering arrangerade Kristinehamns kommun idag en workshop på temat ökad inflyttning. Workshopen handlade om hur olika aktörer i regionen tar sig an de gemensamma möjligheter och utmaningar som en ökad inflyttning genererar. Några exempel är rekrytering, kompetensförsörjning och jobb till medflyttande.

Kommun och politik

6 oktober 2021

Skridskodags – Nu öppnar allmänhetens åkning

Lördagen den 9 oktober öppnar Björkhallen upp för allmänhetens åkning. Det är gratis att åka, och skridskor och hjälmar finns att låna på plats eller på Fritidsbanken. Du kan åka skridskor (utan klubbspel) på lördagar 10.00-12.00 och söndagar 09.30-11.50.

Kultur och fritid

5 oktober 2021

Höga vattenflöden uppdaterad 7 oktober

Just nu är det höga vattenflöden i hela Värmland. Helgens häftiga regnande har fått vattendragen i Värmland att stiga snabbt. SMHI:s prognos säger att det ska bli ytterligare regn med början på tisdagskvällen, framförallt i de östra delarna av länet.

Bygga, bo och miljö

4 oktober 2021

Vem bestämmer i familjen?

Växa i Värmland är en långsiktig förebyggande insats som riktar sig till föräldrar och viktiga vuxna. Där får vuxna möjlighet att reflektera och diskutera med varandra utifrån aktuella teman. Den första utbildningen har temat "vem bestämmer i familjen?" och vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 0-5 år.

Utbildning och barnomsorg

1 oktober 2021

Dags att söka bidrag från Juhlins donationsfond

Fonden vänder sig i första hand till personer i ekonomiskt utsatta situationer som är i behov av extra stöd till dyra mediciner, rehabilitering och kostnader i samband med sjukdom som inte samhället står för. I andra hand vänder sig fonden till ungdomar som är i behov av ekonomiskt stöd för att utbilda sig inom jordbruksyrket.

Stöd och omsorg

1 oktober 2021

Mätsäsongen är i gång!

Radon kan mätas mellan 1 oktober och 30 april, även kallad "eldningssäsong". Det är enkelt och kostar några hundralappar att mäta radon.

Bygga, bo och miljö

30 september 2021

Hur når jag fram till ett barn? - En föreläsning för viktiga vuxna

Hur gör jag när det är så svårt att nå fram till ett barn eller en ungdom? Varför lyssnar hen inte? Kristinehamns kommun har bjudit in psykologen och psykoterapeuten Maria Wiwe för att berätta mer om hur du kan tänka och vilka verktyg du kan använda för att lyckas.

Utbildning och barnomsorg