Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

24 januari 2022

Vädjan om att hålla barn hemma från kommunens förskolor och fritids

Den accelererande smittan av covid-19 gör att sjukfrånvaron bland personalen inom kommunens förskolor och fritids börjar närma sig kritiska nivåer. Därför vädjar skolförvaltningen nu till alla vårdnadshavare, som har möjlighet, att ha sina barn hemma från förskola och fritids under denna och nästa vecka.

Utbildning och barnomsorg

24 januari 2022

Kristinehamns konstmuseums stipendiat 2022 har utsetts

Kristinehamns konstmuseum och dess vänförening delar årligen ut ett stipendium till konstnärer med värmländska rötter. Nu har 2022-års stipendiat utsetts.

Kultur och fritid

21 januari 2022

Trygghetsröjning i flera områden

Just nu utför vi röjningsområden på flera platser i Kristinehamn. Här kan du läsa om vad vi gjort hittills.

Kommun och politik

18 januari 2022

Kommunfullmäktige 27 januari

Kommunfullmäktiges första sammanträde för året äger rum torsdag den 27 januari. 

Kommun och politik

29 december 2021

Nu kan du nominera årets bemötare

Har någon som jobbar på Kristinehamns kommun under det senaste året varit speciellt hjälpsam och tillmötesgående mot dig eller någon du har nära? Kanske en lärare eller en någon inom vården som alltid gör det där lilla extra? Eller kanske en tjänsteperson som hanterat ett ärende du haft med kommunen på ett särskilt proffsigt sätt? Då kan du som medborgare nominera den personen till Årets bemötare på Kristinehamns kommun.

Näringsliv och arbete

24 december 2021

Minska matsvinnet i jul

Det slängs 47 kg matrester per person – varje år. Det blir nästan 1,2 ton matrester bara i Kristinehamn. Att minska avfallet ger många positiva effekter, både för dig, din plånbok, klimatet och miljön. Men det bästa avfallet är det som aldrig uppstår. För att minimera matavfallet måste vi hjälpas åt. Svårt? Nej, faktisk inte.

Bygga, bo och miljö

20 december 2021

Socialjourens öppettider i samband med jul och- nyårshelgen 2021

Socialjouren handlägger akuta sociala ärenden när ordinarie socialtjänst har stängt. Det gäller ärenden som inte kan vänta till socialtjänstens ordinarie öppettider. Det kan till exempel handla om barn som far illa, våld i nära relation eller missbruk.   

Stöd och omsorg

20 december 2021

Resultatet från SCB:s medborgarundersökning

Nio av tio kristinehamnare trivs i kommunen och åtta av tio tycker att kommunen sköter verksamheterna på ett bra sätt. Det är några av resultaten i SCB:s medborgarundersökning som genomförts under hösten.

Kommun och politik

14 december 2021

Vinterlovsprogram 2021

På grund av nya restriktioner som gäller för att minska smittspridningen av covid-19 är flera aktiviteter i vinterlovsprogrammet inställda. Här hittar du uppdaterat program. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska spridningen av covid-19. Ta hand om varandra, håll avstånd och visa omtanke.

Kultur och fritid

13 december 2021

Demensvårdsteamet byter namn till Kognitiva teamet

Demensvårdsteamet byter namn till Kognitiva teamet. Namnändringen görs som en anpassning till den förändring av terminologin som pågår internationellt. Begreppet demens ersätts i många sammanhang av de mer omfattande begreppen kognitiv sjukdom och lindrig kognitiv funktionsnedsättning.

Stöd och omsorg