Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

7 mars 2023

Förberedelse för ny bostadsmark

Kristinehamns kommun tar just nu fram en ny detaljplan för området Södra Sörkastet. Detta kommer att innebära att området utvecklas till ett nytt bostadsområde.

Bygga, bo och miljö

2 mars 2023

Extrainsatt allmänhetens åkning på söndag

Vill du åka skridskor under sportlovet? Passa på att göra det på söndag den 5 mars då vi har ett extrainsatt pass för allmänhetens åkning i ishallen.

Kultur och fritid

1 mars 2023

Ny återvinningscentral i Nybble

Torsdagen den 2 mars inviger vi en ny, bemannad återvinningscentral i området Valunda i Nybble. Återvinningscentralen är öppen helgfria torsdagar mellan 14.00-19.00.

Bygga, bo och miljö

28 februari 2023

Varning för bedrägeriförsök

Kristinehamns kommun har fått samtal av personer som blivit uppringda av bedragare som utger sig för att utföra ventilation- och brandskyddskontroller på uppdrag av Kristinehamns kommun. Detta är ingenting Kristinehamns kommun står bakom och varnar nu tillsammans med polisen för bedrägeriförsök.

Kommun och politik

27 februari 2023

Har du rätt till bostadstillägg från Pensionsmyndigheten?

Bostadstillägg är ett tillägg till din allmänna pension som du ansöker om själv hos Pensionsmyndigheten. Din bostadskostnad, inkomster och eventuella tillgångar avgör om du kan få bostadstillägg. Vid en ansökan om bostadstillägg prövas även rätten till äldreförsörjningsstöd.

Stöd och omsorg

24 februari 2023

Vinterns stjärnskottare!

I början av vintern berättade vi om att ni som skottar lite extra runt era fastigheter kan bli belönade med ett stjärnskottar-vykort och därmed vara med i utlottningen av en goodiebag. Här är vinnarna:

Bygga, bo och miljö

17 februari 2023

Känner du igen porten?

I utställningen “Portar i Kristinehamn” får du en chans att lära känna vår stad lite bättre. Besök Galleri Pegasus senast 24 februari för att få se bildsköna portar som du kanske ofta går förbi, men sällan tänker på.

Kultur och fritid

15 februari 2023

Sportlovskul för lovlediga barn och unga

Välkommen till ett aktivt och kreativt sportov i Kristinehamn! Vår kalender är fylld med roliga saker att göra för lovlediga barn och ungdomar i vår kommun.

Kultur och fritid

9 februari 2023

Träffa vår digitala lots

Vill du eller någon du känner komma igång med digital teknik? 

Stöd och omsorg

6 februari 2023

Så arbetar vi med livsmedelskontroller

Kommunens miljöinspektörer får en del frågor om resultaten på livsmedelskontrollerna, samt vilka verksamheter man bör undvika på grund av avvikelser. En eller enstaka avvikelser behöver inte betyda att livsmedlen är osäkra, det finns olika avvikelser av olika karaktär. Om miljöinspektörerna ser omedelbara risker i företagets hantering av livsmedel finns möjligheten att besluta om ett förbud, men sådana beslut krävs sällan. Kontrollrapporter från livsmedelskontrollerna finns att läsa på vår webbplats.

Bygga, bo och miljö