Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

3 februari 2021

Information om Corona, covid-19

Kristinehamns kommun följer händelseutvecklingen och arbetar aktivt för att kommunens verksamheter ska påverkas så lite som möjligt. Som invånare uppmanas du att själv hålla dig uppdaterad via myndigheternas information. På den här sidan uppdateras informationen löpande.

Stöd och omsorg

29 januari 2021

Förstärkt utemiljö - nya grillar och ny belysning

Nu när många platser för aktiviteter inomhus stängt ner på grund av pandemin har vi förstärkt vår utomhusmiljö. Innan årsskiftet placerade vi ut nya grillar på en rad olika platser i kommunen. Dessa har använts flitigt, så därför har vi satt ut ännu fler! 

Kultur och fritid

26 januari 2021

Nu ges andra dosen covid-19-vaccin på kommunens särskilda boenden

Nu har flera kristinehamnare fått sin andra dos av covid-19-vaccinet. Under tisdagen vaccinerade sjuksköterskorna Ann-Sofie Andersson och Kerstin Åhling-Lindberg två avdelningar på Sannagården särskilda boende. I vecka 5 väntas alla boende som bor på kommunens särskilda boenden och önskat vaccinera sig ha fått sin andra dos.

Stöd och omsorg

25 januari 2021

Kommunen lyfte tidigt oro kring KTIC

KTIC är en totalentreprenad och regleras via ett av de avtal som är standard inom den här typen av byggprojekt. Totalentreprenad innebär att det är entreprenören som bär ansvar för projektering, konstruktion och uppförande av byggnaden. Avtalet reglerar entreprenörens ansvar men begränsar också beställarens möjligheter att styra och påverka inom pågående projekt.

Kommun och politik

22 januari 2021

8,5 miljoner har delats ut till företag i Kristinehamn

Under 2020 har utdelning av bidrag med anledning av corona varit god för företagen i Kristinehamn.  Bidragen som delas ut handlar dels om omställningscheckar, men även som stöd till företag som befinner sig i en expansionsfas. Totalt har 8,5 miljoner har delats ut till Kristinehamnsföretagen under 2020.

Näringsliv och arbete

19 januari 2021

Felaktig Vatten och renhållningsfaktura

På grund av ett tekniskt fel har det gått ut ett felaktigt påminnelseutskick och vi ber om ursäkt för detta. Om du de senaste dagarna fått en påminnelse på din vatten och renhållningsfaktura med uppmaning att betala senast 2020-11-23 så är denna felaktig och du kan bortse från den. Observera att det endast gäller påminnelser med detta betaldatum. Om du har frågor kontakta ekonomiavdelningen på 0550-88043.

Bygga, bo och miljö

19 januari 2021

Inför gymnasievalet - studie- och yrkesvägledarna informerar live

Lyssna på studie- och yrkesvägledarna Ann-Charlotte och Jessicas digitala presentation av gymnasieskolans program inför gymnasievalet. Live på Google Meet den 28 januari klockan 18.00.

Utbildning och barnomsorg

15 januari 2021

Jaktlycka i Kristinehamns friluftsområden

Fredagen den 15 januari presenterades vilka som är de 21 som vinner sport- och fritidspriser i questen Jullovsjakten. Det var en väldigt lyckad aktivitet med 125 olika tävlande som deltog med över 600 tävlingsbidrag. Stort tack till alla tävlande och alla företag i branschen som samarbetat. Många har svarat rätt på alla frågor, så det finns god kunskap om friluftsområden i Kristinehamn och säkert ännu mer nu eftersom questen sannolikt gjort att deltagare upptäckt nya platser i Kristinehamn.

Kultur och fritid

14 januari 2021

Va-arbete vid Kampbacken

Under januari fram till mars/april kommer ett VA-arbete utföras vid Kampbacken.

Bygga, bo och miljö