Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

20 november 2020

Kristinehamns näringslivsanalys 2019

Hur ser Kristinehamns näringsliv ut? Hur fort växer näringslivet? Växer det bättre eller sämre än övriga Sverige? Och vilka branscher växer? Här kan du ta del av Näringslivsanalysen för 2019. 

Näringsliv och arbete

19 november 2020

Världstoalettdagen 19 november

Idag är det FN:s internationella världstoalettdag. Syftet med dagen är att uppmärksamma sanitetsfrågor runt om i världen.

Bygga, bo och miljö

18 november 2020

Ändrade öppettider i kommunhuset

På grund av rådande omständigheter kommer vi att stänga receptionen på Uroxen klockan 16.00 alla dagar i veckan.

Kommun och politik

18 november 2020

Kristinehamn i sverigetoppen i hygienarbete

Kristinehamns kommun ligger på sjätteplats i Sverige när det kommer till att följa basala hygienrutiner och klädregler kopplade till patientnära arbete. Det visar en undersökning som Sveriges kommuner och regioner, SKR, genomfört under hösten.

Stöd och omsorg

17 november 2020

Ölme museala diversehandel – en möjlighet för kreativa näringsidkare

PRESSMEDDELANDE. I fredags publicerade Kristinehamns kommun upphandlingen för att driva besöksverksamhet i Parkmagasinet inklusive Ölme museala diversehandel.

– Vi är givetvis medvetna om den svåra situation besöksnäringen i stort befinner sig i nu men vill ändå fullfölja den process vi inledde under sommaren. Det visar samtidigt kommunens vilja och tro på en besöksnäring på platsen, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef.

Kommun och politik

13 november 2020

Håll dina höns och fjäderfän inomhus

För att skydda dina fåglar, även tamfåglar, från den fågelinfluensa som har spridits i Europa gäller från och med den 6 november skyddsnivå 2 i Sverige.

Bygga, bo och miljö

12 november 2020

Inbjudan till presentation av årets näringslivsanalys

Är du intresserad av hir det går för Kristinehamns näringsliv? Den 19 november är du välkommen att delta digitalt när Axel Frisk, Senior Analyst på Bisnode, och näringslivschef Madelen Richardsson presenterar och kommenterar årets näringslivsanalys. 

Näringsliv och arbete

9 november 2020

Möt Ingela och Louise - förstelärare i förskolan

Grund- och gymnasieskolan i Kristinehamns kommun har sedan tidigare utsedda förstelärare. Deras uppdrag är att stödja arbetet med identifierade utvecklingsområden. Detta uppdrag finns nu även i förskolan, där Louise Eskebrink och Ingela Schagerberg arbetat som förstelärare sen i våras. 

Utbildning och barnomsorg

6 november 2020

Gästkock i skolköket på Södermalmsskolan

Den här veckan har det varit full fart i skolköket på Södermalmsskolan då kocken Michael Bäckman varit där för att hålla inspirationsmatlagning tillsammans med personalen i köket!

Bygga, bo och miljö

3 november 2020

Boka tid för rådgivning via vår e-tjänst, eller slå oss en signal

Hos miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen kan du boka tid för bygglovsrådgivning via e-tjänsten bygglovsrådgivning, där väljer du själv mellan datum och tider för ditt önskade möte. 

Bygga, bo och miljö