Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

22 januari 2021

8,5 miljoner har delats ut till företag i Kristinehamn

Under 2020 har utdelning av bidrag med anledning av corona varit god för företagen i Kristinehamn.  Bidragen som delas ut handlar dels om omställningscheckar, men även som stöd till företag som befinner sig i en expansionsfas. Totalt har 8,5 miljoner har delats ut till Kristinehamnsföretagen under 2020.

Näringsliv och arbete

19 januari 2021

Felaktig Vatten och renhållningsfaktura

På grund av ett tekniskt fel har det gått ut ett felaktigt påminnelseutskick och vi ber om ursäkt för detta. Om du de senaste dagarna fått en påminnelse på din vatten och renhållningsfaktura med uppmaning att betala senast 2020-11-23 så är denna felaktig och du kan bortse från den. Observera att det endast gäller påminnelser med detta betaldatum. Om du har frågor kontakta ekonomiavdelningen på 0550-88043.

Bygga, bo och miljö

19 januari 2021

Inför gymnasievalet - studie- och yrkesvägledarna informerar live

Lyssna på studie- och yrkesvägledarna Ann-Charlotte och Jessicas digitala presentation av gymnasieskolans program inför gymnasievalet. Live på Google Meet den 28 januari klockan 18.00.

Utbildning och barnomsorg

15 januari 2021

Jaktlycka i Kristinehamns friluftsområden

Fredagen den 15 januari presenterades vilka som är de 21 som vinner sport- och fritidspriser i questen Jullovsjakten. Det var en väldigt lyckad aktivitet med 125 olika tävlande som deltog med över 600 tävlingsbidrag. Stort tack till alla tävlande och alla företag i branschen som samarbetat. Många har svarat rätt på alla frågor, så det finns god kunskap om friluftsområden i Kristinehamn och säkert ännu mer nu eftersom questen sannolikt gjort att deltagare upptäckt nya platser i Kristinehamn.

Kultur och fritid

14 januari 2021

Va-arbete vid Kampbacken

Under januari fram till mars/april kommer ett VA-arbete utföras vid Kampbacken.

Bygga, bo och miljö

6 januari 2021

Snöbloggen - uppdateras löpande

Här kan du läsa senaste nytt om vårt arbete med plogning och sandning i vinter. Du kan läsa mer om fastighetsägarens ansvar, vanliga frågor och svar samt var du kan hämta gratis sand på sidan om Snöröjning

Trafik och samhällsplanering

5 januari 2021

KTIC – efter överbesiktningsnämndens utlåtande

Vad händer med Kristinehamns teknik- och innovationscenter, KTIC, efter överbesiktningen? Det är en fråga som engagerar många, och det finns all anledning att känna oro över fortsättningen av denna process, då de problem som kommunen identifierat fortfarande kvarstår.

Kommun och politik

4 januari 2021

Tore Norgren först att vaccineras i Kristineham

​Efter ett år med prövningar börjar vi så smått se ljuset i tunneln. Under mellandagarna kom den första leveransen av vaccin mot Covid-19 till Sverige och under måndagen den 4 januari gavs den första dosen i Kristinehamns kommun. Tore Norgren på Sannagården särskilda boende blev den första personen att vaccineras i kommunen.

Stöd och omsorg

30 december 2020

Planering inför vaccinationsstart

Efter ett år med prövningar börjar vi så smått se ljuset i tunneln. Under mellandagarna kom den första leveransen av vaccin mot Covid-19 till Sverige och den 4 januari planeras den första dosen i Kristinehamns kommun.

Stöd och omsorg