Till innehållet

Bubbel och strålande sol när korttidsboendet Eira invigdes

Under onsdagen invigdes Eira, Kristinehamns kommuns första korttidsboende för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Evenemanget lockade många besökare som fick möjlighet att fira och utforska de fina lokalerna.

Klippa band_Jane_Hanan.png

Korttidsboendet riktar sig till barn och ungdomar upp till 25 års ålder med olika former av funktionsnedsättningar, och har plats för sex personer åt gången. Syftet med boendet är att kunna erbjuda avlastning och miljöombyte till de som är i behov av det. 

Jane Larsson, ordförande i nämnden för stöd, vård och omsorg, hoppas att Eira ska bli en oas för både brukare och deras familjer: 

– Vi hoppas att alla föräldrar och anhöriga ska känna att detta är ett paradis! Här ska man kunna umgås med varandra och känna att man får lite avlastning och andrum för en stund, säger hon. 

”En magisk plats” 

Invigningen inleddes med tal från verksamhetschef Ulrika Gullberg, enhetschef Caroline Sandell och ordförande Jane Larsson. Bandet klipptes av Jane Larsson som fick förstärkning av Hanan Bilal från publiken. Där efter fortsatte firandet i lokalerna där det bjöds på plockmat, bubbel och mingel. 

– Invigningen blev en succé och den innehöll allt jag kunnat önska för denna dag. Barn kastade sig i saccosäckarna och kände sig som hemma. Vi har skapat en magisk plats för de som behöver komma från det egna hemmet och se något annat ett par tillfällen i månaden. Jag känner sådan glädje och tacksamhet för Kristinehamns kommun som nu kan erbjuda denna insats, säger Caroline Sandell, enhetschef för Eira. 

Lokal med fantastiskt läge 

Frågan om att starta ett korttidsboende inom LSS har levt sedan 2020. Under våren 2022 startade ombyggnationen av dåvarande förskolan Eira. 

– Det är såklart bra att vi kan nyttja en redan befintlig byggnad som vi kan bygga om och anpassa till ett annat ändamål, även om det har sina utmaningar. Det är också ett fantastiskt läge som är kul att kunna ta vara på, säger Micael Johansson, projektledare på tekniska förvaltningen. 

Andreas Rudsvik, förvaltningschef på tekniska förvaltningen, tillägger: 

– Detta är ett bra exempel på hur vi kan ta vara på våra lokaler för att skapa möjligheter tillsammans med en ny verksamhet. 

Missade du invigningen? 

Här kan du läsa mer om Eira.

Gruppbild.png

Medarbetarna på Eira tillsammans med verksamhetschef Ulrika Gullberg (till vänster i bild) och Jane Larsson (till höger i bild)