Till innehållet

Samuel Carlén (S)

Samuel Carlén (S) är född och uppvuxen på Djurgården i en familj med stort samhällsintresse och politiskt engagemang. Hans mormor var aktiv inom Centerpartiet och har alltid varit en stor inspirationskälla för honom – det är inte så konstigt att man håller på med det man gör säger Samuel. Under skoltiden gick han först på Djurgårdsskolan och sedan på Brogårdsgymnasiet där han läste samhällsprogrammet med inriktning mot ekonomi och var engagerad i elevrådet. Efter gymnasiet flyttade han Kalifornien för att läsa statsvetenskap för att sedan återvända till Kristinehamn.Idag arbetar Samuel som tjänsteutvecklare på Arbetsförmedlingens huvudkontor där han sysslar med systematisk omvärldsbevakning och interna processer.

Vilken är din politiska hjärtefråga?

Min hjärtefråga är social rättvisa och jämlikhet. Det handlar om att ge förutsättningar så att alla medborgare kan leva ett självständigt och drägligt liv. Samhället måste ta ett större ansvar för individen – vi måste hjälpa de som har det svårt.

Hur ser du på ditt kommande uppdrag?

Med stort intresse, engagemang och en rejäl portion ödmjukhet! Vi har tunga och komplexa frågor som ligger under vår verksamhet som jag ser fram emot att ta tag i.

Vad ser du fram emot?

Att få göra verklig skillnad i människors vardag. Vi behöver få ut fler i egen försörjning genom arbetsmarknadsinsatser och utbildningsinsatser, och genom att hjälpa till med kompetensförsörjning. Det är viktigt att satsa på förebyggande arbete när det kommer till psykisk ohälsa och missbruk.

Vilka utmaningar ser du?

Vi har stora utmaningar på det ekonomiska området där vi behöver få rätsida på ekonomin så att den inte dräneras helt. Annars är arbetslösheten en stor utmaning, där jag anser att kommunen behöver göra mer för att bryta den. Arbetslösheten i Kristinehamn är alldeles för hög i relation till riket och övriga Värmland, och särskilt inom vissa grupper.

Även kompetensförsörjningen är ett stort problem som näringslivet signalerar om, där ser jag att vår förvaltning skulle kunna vara med genom vuxenutbildningen och riktade yrkesutbildningar.

Vad gör du helst en ledig dag?

Då går jag gärna på långpromenad i Björkvallen eller hälsans stig förbi Kärleksforsen samtidigt som jag lyssnar på någon bra podd inom historia eller samhälle – annars fungerar alltid en bra deckare också.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".