Till innehållet

Ledsagare

Du som behöver hjälp att ta dig till olika aktiviteter utanför hemmet kan få hjälp av en ledsagare. Du bestämmer själv vad du vill göra. Det kan vara fritids- eller nöjesaktiviteter, följa med och handla eller andra ärenden på stan, besöka släktingar eller gå en promenad. Syftet är att underlätta för dig att kunna ta del av det samhället erbjuder.

Vad kostar ledsagarservice?

Det kostar inget att ha ledsagarservice men du betalar dina personliga utlägg. Om du ska på en resa eller någon annan större aktivitet kan du ansöka om merkostnader för ledsagaren hos enhetschefen för ledsagarservice.

Vem kan få ledsagarservice?

Du som har en funktionsnedsättning och har rätt till stöd enligt LSS kan ansöka om ledsagarservice.

Vill du ansöka om ledsagarservice?

Du själv, din företrädare eller vårdnadshavare ansöker om ledsagarservice. Ansökan kan göras muntligt eller skriftligt. 

Till dig som är ledsagare

Funktionsstöd ger stöd till personer i deras vardag, på jobbet, vid fritidsaktiviteter eller i hemmet. I linje med kommunens värdegrund ska arbetet alltid utföras respektfullt och professionellt så att brukaren ska känna sig trygg. Vi vill ge dig som personal förutsättningar att uppfylla det. Därför är det viktigt att du känner till och följer de riktlinjer, regler och policys som gäller för anställda i Kristinehamns kommun. I dokumentet Handbok för ledsagning  hittar du all information du behöver som ledsagare. Om det uppstår frågor kan du alltid kontakta Jessica Bruhn på telefon 0550-874 79 eller mejl till jessica.bruhn@kristinehamn.se.

Kontaktuppgifter

Navigatorcenter

0550-884 00

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".