Till innehållet

Ulf Engström (S)

Ulf Engström (S) har länge haft ett stort engagemang i samhällsfrågor, men det var vid återkomsten till Sverige efter ett par år i Norge som han insåg att han ville göra en insats i partipolitiken. Han blev medlem i Socialdemokraterna någonstans runt 2002 och vägen sedan dess har varit lång och hela tiden fokuserad på att göra världen bättre på de sätt han kan.Under hela tiden har han också varit aktiv på andra arenor, där han haft styrelseuppdrag i både lokala och nationella föreningar inom både idrott och andra samhällsnyttiga verksamheter.

Vilken är din politiska hjärtefråga?

Den riktiga, stora hjärtefrågan är rent vatten till alla på vår planet. Det är absolut möjligt, men tyvärr läggs alldeles för lite fokus på den frågan. Lokalt handlar det om att förbättra livet för våra barn och ungdomar i Kristinehamn.

Hur ser du på ditt kommande uppdrag?

Med stor ödmjukhet och en massa energi. Det kommer att vara mycket jag behöver sätta mig in i, vilket jag ser fram emot enormt. Jag ser det som ett väldigt viktigt uppdrag och jag ska göra mitt allra bästa för att göra det så bra som möjligt för våra barn och ungdomar. 

Vad ser du fram emot?

Att åstadkomma förbättring. Det sägs ofta att politik är långsam och att det är svårt att göra skillnad, men jag vet att det är möjligt. Bra idéer, mycket energi och många människor som kämpar för liknande mål kan åstadkomma enormt mycket.

Vilka utmaningar ser du?

Vi har en ansträngd ekonomi och en omvärld som inte direkt gör den bättre och vi har en för låg måluppfyllelse. Omvärlden har vi relativt liten påverkan på förstås, resten är upp till oss. 

Vad gör du helst på din fritid?

Utöver familjelivet är det två saker som jag gör väldigt mycket och uppskattar att göra på fritiden och det är politik - för även om jag har ett betalt uppdrag, nu är det mycket politik också på fritiden - och att springa. Jag springer huvudsakligen för hälsans skull eftersom det är bra för både kroppen och huvudet, men det hindrar mig inte från att springa ett och annat lopp.​

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".