Till innehållet

Stefan Hult

Stefan Hult (S) har varit politiskt intresserad sedan ungdomens dagar och tillhört sitt parti sedan början av 70-talet. Under förra mandatperioden var han vice ordförande i Valnämnden och perioden dessförinnan ordförande. Så uppgiften som ordförande i valnämnden är inte direkt ny för honom. Utöver uppdraget i valnämnden så är Stefan även Nämndeman i Värmlands Tingsrätt och ledamot i Broströmska stiftelsen. Han kommer från Nykroppa men har varit bosatt i Kristinehamn de senaste tjugo åren och har arbetat med socialförsäkring i hela sitt yrkesverksamma liv. Försäkringskassan och Pensionsmyndigheten har varit hans arbetsgivare.

Vilken är din politiska hjärtefråga?

Jag är allmänpolitiskt intresserad men har mina största intressen inom juridik och rättsområdet, samt frågor gällande demokrati. Beträffande uppdraget i Valnämnden så motsvarar det till viss del mitt intresse för demokratifrågor då ett av fundamenten för vår demokrati är just de allmänna valen.

Hur ser du på ditt kommande uppdrag?

Uppdraget i Valnämnden är kanske inte lika publikt som många andra uppdrag i den kommunala verksamheten men det är ändock av största vikt att förberedelser och genomförande av de allmänna valen fungerar väl så att ett av vår demokratis fundament kan upprätthållas. Valnämnden är kanske därför en av de nämnder inom den kommunala organisationen som är en obligatorisk nämnd.

Vilka utmaningar ser du?

I en nyligen publicerad förtroendeundersökning får det svenska valsystemet ett högt betyg. Det blir en utmaning att vi i vår kommun och i våra valdistrikt kan bidra till att det höga förtroendet för de allmänna valen består eller kanske rentav ökar. Det är också en utmaning att förebygga de risker som kan uppstå under valperioden såsom felaktig informationspåverkan och hot- och våldssituationer.

Vad gör du helst en ledig dag?

Umgås med mina nära och kära eller befinner mig på allsvensk fotboll på Stora Valla i Degerfors. Jag motionerar gärna, vilket jag naturligtvis även gör dagar då jag inte är ledig. Idrotten har genom åren haft en stor betydelse i mitt liv både som ledare men även som aktiv bandyspelare i Nykroppa AIK.

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".