Till innehållet

Gustafsviks herrgårdspark

Området kring Gustafsvik herrgård är en historisk plats med alléer från 1700-talet. Det finns bland annat en köksträdgård, stenmurar och en romantisk park i närområdet.

Ett enhälligt kommunfullmäktige fattade tidigare i våras beslut om att genomföra försäljningen av delar av fastigheten Gustafsvik. Arbetet med försäljningen kommer genomföras med omsorg och hänsyn till både ekonomiska faktorer och det kulturella värde som fastigheten och området har.


Här kan du läsa mer om försäljningsprocessen av fastigheten. 

Herrgård med anor, känd från TV

Gustafsviks herrgård har en händelserik historia bakom sig med kungligheter, kärlekshistorier och inte minst branden 1967 som slutade med att hela herrgårdsbyggnaden brann ner och lämnade flygelbyggnaderna, magasinen och trädgården ensamma kvar. Mellan 1994-2000 hölls byggnadsvårdsläger i flyglarna och från 1995 fanns det även trädgårdsrenovering med lägerverksamhet på Gustafsvik. 2016 renoverades den västra flygeln av Ernst Kirchsteiger i TV4:s program "Sommar med Ernst" och "Jul med Ernst". Under programmet byggde även Ernst ett växthus. Under 2018 och 2019 hade Nissebo Trädgård trädgårdsverksamhet på Gustafsvik och trädgården har förvandlats i sann Gustafsviksanda. Utöver detta har området huserat olika marknader och evenemang såsom ”Smaka på Värmland” och julmarknader, samt sommarteater och konserter.

Visa parken i vår digitala karta

Tack! Om du vill skriva en kommentar kan du göra det här. Tryck annars bara på "Skicka".