Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

3 december 2021

Kristinehamns kommun efterlyser lumparminnen

PRESSMEDDELANDE Träffade du ditt livs kärlek när ni var ute i fält? Gick du vilse i A9-skogen under en övning eller minns du de som alltid mystiskt försvann när det var dags för BRAK? 

Det är många som bär på minnen från tiden då Kristinehamn var en regementsstad senast – och snart kommer nya minnen skapas. Kristinehamns kommun efterlyser nu härliga lumparminnen från Kristinehamn till en utställning på Kristinehamns historiska museum, våren 2022.

Kommun och politik

19 november 2021

Julmarknad med skönsång och sprakande eldshow

Nedräkningen till årets julmarknad har börjat och ett scenprogram laddat med mycket julkänsla utlovas.

Kultur och fritid

17 november 2021

Kommunfullmäktige 25 november

Kommunfullmäktige 25 november startar klockan 18:30 i Hörsalen, Kristinehamns Conference Center.

Kommun och politik

12 november 2021

Hur ser näringslivets utveckling ut i Kristinehamn?

Hur ser Kristinehamns näringsliv ut? Vilka branscher växer? Här kan du läsa Bisnodes näringslivsanalys för Kristinehamn 2020. 

Näringsliv och arbete

11 november 2021

Ny valdistriktsindelning för Kristinehamns kommun

PRESSMEDDELANDE Länsstyrelsen har den 9 november 2021 beslutat om nya valdistrikt i Kristinehamns kommun. Den nya distriktsindelningen har tagit hänsyn till geografi, stadsdelsindelningar, nybyggnationsplaner och beräknad befolkningsökning. Totalt delas kommunen in i 15 valdistrikt.

Kommun och politik

4 november 2021

Kommunen har en ny översiktsplan

Kommunfullmäktige har beslutat att anta en ny översiktsplan. Planen beskriver hur Kristinehamn ska utvecklas framåt och vägleder kommunen för beslut om hur mark- och vattenområden samt hur den byggda miljön ska användas, utvecklas och bevaras. Översiktsplanen är vägledande för planeringen i kommunen.

Kommun och politik

4 november 2021

Kristinehamn deltar i pilotprojekt med Boverket

Boverket genomför just nu ett pilotprojekt med syfte att minska fel och brister i byggprojekt. Tre kommuner blev utvalda att delta och Kristinehamns kommun var en.

Bygga, bo och miljö

3 november 2021

Kristinehamns Cityindex 2021

Under pandemiåret har Kristinehamns företag i centrumkärnan klarat att behålla sin omsättning bättre än andra jämförbara städer. Den bransch som haft det tuffast i stadskärnan är kommersiell service, och försäljning av dagligvaror har haft bäst utveckling under 2020. Läs mer om hur Kristinehamns cityindex ser ut här.

Näringsliv och arbete

2 november 2021

Konstverket och Formagruppen från Camp Nova ställer ut på Galleri Vågen

Äntligen är det dags för konstgrupperna Konstverket och Formagruppen från Camp Novas dagliga verksamhet att ställa ut sin konst på Galleri Vågen. På grund av pandemin har utställningen skjutits fram flera gånger men nu är deltagarna redo att visa upp sina konstverk som de jobbat med under året. Utställningen har temat ”Moder Jord” och inrymmer allt mellan natur, djur, himmel och jord.

Stöd och omsorg

26 oktober 2021

Sex av kommunens åtta äldreboenden har klarat sig utan smitta i pandemin

Landets äldreboenden har fått jobba hårt under pandemin för att hålla smittan utanför dörrarna. Kristinehamns kommun är inget undantag – här har hela sex av åtta boenden klarat sig undan smitta sedan pandemins start. Ett av dem är äldreboendet Kolgården.

– Det är så kul att allt hårt slit har gett resultat, säger Helena Nielsen, enhetschef på äldreboendet Kolgården i Kristinehamn.

Stöd och omsorg