Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

28 maj 2021

Förstärkt vandringsutbud i Kristinehamn

Nära en dubblering av antalet leder i Kristinehamn ger vandrare en rik flora av alternativ att välja mellan och nya platser att upptäcka längs vägen.

Kultur och fritid

28 maj 2021

Djurgårdsskolan renoveras till hösten

Kommunen kommer under hösten att påbörja renoveringen av Djurgårdsskolan. ABC – huset där fritidshem och lågstadium befinner sig är först ut att få en uppfräschning.

 

Bygga, bo och miljö

27 maj 2021

Vi smyckar Järnvägsparken med växter

Med inslag av lila och rosa färger planterar vi perenna växter i Järnvägsparken för en långsiktig och inbjudande parkmiljö.

Bygga, bo och miljö

27 maj 2021

Budgetförslag för 2022

Nu är det dags för politikerna att ta ställning till kommunens budget 2022, och plan 23-24.

Utöver pengarna till den ordinarie verksamheten, innehåller budgetförslaget investeringar på 169 miljoner kronor under nästa år, bland annat truppgymnastikhall med hoppgrop, renovering av Stora Södermalmshallen, renovering av Kungsbron och utbyggnad av reningsverket Fiskartorpet.

Kommun och politik

25 maj 2021

Fortsatt uppgång för företagsklimatet i Kristinehamn

Kristinehamn visar på en förbättring när Svenskt näringsliv presenterar resultatet av årets enkät kring företagsklimatet. Här kan du ta del av resultatet. 

Näringsliv och arbete

20 maj 2021

Så firas studenten och skolavslutningarna

Vårens skolavslutningar och student närmar sig och de kommer genomföras på liknande sätt som förra året. Studenterna kommer att springa ut klassvis och tas emot av max två anhöriga per elev. Grundskolan samlas klassvis i sina hemklassrum. 

Utbildning och barnomsorg

17 maj 2021

Kommunfullmäktige 25 maj

Kommunfullmäktige i maj sammanträder på en tisdag, närmare bestämt tisdagen den 25 maj. 

Kommun och politik

12 maj 2021

EST – för ökad trygghet i samhället

Sedan en tid tillbaka arbetar Kristinehamns kommun och polisen enligt metoden EST (effektiv samordning för trygghet) för att öka tryggheten i samhället. EST finns i många kommuner och Kristinehamn implementerade metoden strax före jul. Arbetssättet har bara varit igång ett knappt halvår men redan ses positiva effekter av samarbetet.

Kommun och politik

12 maj 2021

Tillfälligt ändrade öppettider på Strandmossen

Under Kristi himmelsfärdsdag den 13 maj är Strandmossen stängd. Även pingstaftton den 22 maj är det stängt. Alla öppettider hittar du på sidan Återvinningscentraler. 

Bygga, bo och miljö

10 maj 2021

Vill du göra en insats för ett barn?

Ibland är det barnen som behöver stöd, ibland är det föräldrarna som behöver avlastning. Oavsett vad är behovet av fler kontaktfamiljer stort i Kristinehamn. Nu hoppas vi att fler vill engagera sig och göra en insats för ett barn.

Stöd och omsorg