Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

12 maj 2022

Förtidsrösta på bokbussen

Nu har valnämnden tagit beslut om vilka lokaler som kommer att stå till förfogande under förtidsröstningen. En glad nyhet för i år är att du kommer att kunna förtidsrösta på bokbussen, vilket ger utökad service till landsbygden.

Kommun och politik

11 maj 2022

Sök pengar för att anordna gratis lovaktiviteter

Vill din förening anordna kostnadsfria lovaktiviteter för barn och unga i sommar? Då kan ni söka ekonomiskt stöd från Kristinehamns kommun. Ansökan behöver vara inne senast den 16 maj.

Kultur och fritid

9 maj 2022

Lyckad dag på Stadsbondgården

I lördags hade många Kristinehamnare letat sig ut till Östervik när det äntligen var dags för Stadsbondgårdens dag igen. Det var en välbesökt tillställning, trots det varierande vädret. 

Kultur och fritid

6 maj 2022

Seniorkollo

Anmäl dig till seniorkollo!

Tillsammans tillbringar vi härliga dagar i fin sommarmiljö. Vi kommer bland annat att bada, spela spel och ha sittgympa samt lära och förstå mer om den digitala världen. Vi kommer också att tillsammans med en konstnär få uppleva att choklad inte bara är god att äta, den är även kul att rita med. Visor och dikter blandat med roliga historier kommer det också att bjudas på. Välkommen!

 

Stöd och omsorg

28 april 2022

Klart för inflytt för gymnasieskolan och Närsam

Miljö- och byggnadsnämnden har den 28 april fattat beslut om ett interimistiskt slutbesked för den nya gymnasieskolans lokaler, där också Närsam ska etablera Kristinehamn Innovation Park.

Kommun och politik

27 april 2022

Högstadieelever bygger bostadsområden för att locka invånare

Eleverna i klass 7B1 och 7B2 på Södermalmsskolan fick under våren ett uppdrag att ”bygga bostäder” för att få fler att flytta till Kristinehamn. Läraren Christina Svedell uppmuntrade klassen att tänka hållbart och utanför boxen för att få staden att växa. Det här tycker eleverna är viktigt för att utveckla Kristinehamn som bostadsort.

Utbildning och barnomsorg

25 april 2022

Projektstart Sunneberg

Nu återupptas anläggningsarbetet i Sunneberg och under vecka 17-18 påbörjas etableringen i området där vi förbereder för nya bostäder. Arbetet förväntas pågå i ett par månader.

Bygga, bo och miljö

22 april 2022

Barnens uppmaning - tvätta inte bilen på gatan!

Biltvättar på gatan och garageuppfarten förstör vår vattenmiljö. Stora mängder olja, tungmetaller och andra giftiga ämnen rinner rakt ut i våra sjöar när du tvättar bilen på gatan. Med Biltvättarhelgen vill vi istället få fler att tvätta bilen på en biltvätt.

Bygga, bo och miljö