Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

20 maj 2021

Så firas studenten och skolavslutningarna

Vårens skolavslutningar och student närmar sig och de kommer genomföras på liknande sätt som förra året. Studenterna kommer att springa ut klassvis och tas emot av max två anhöriga per elev. Grundskolan samlas klassvis i sina hemklassrum. 

Utbildning och barnomsorg

12 maj 2021

EST – för ökad trygghet i samhället

Sedan en tid tillbaka arbetar Kristinehamns kommun och polisen enligt metoden EST (effektiv samordning för trygghet) för att öka tryggheten i samhället. EST finns i många kommuner och Kristinehamn implementerade metoden strax före jul. Arbetssättet har bara varit igång ett knappt halvår men redan ses positiva effekter av samarbetet.

Kommun och politik

12 maj 2021

Tillfälligt ändrade öppettider på Strandmossen

Under Kristi himmelsfärdsdag den 13 maj är Strandmossen stängd. Även pingstaftton den 22 maj är det stängt. Alla öppettider hittar du på sidan Återvinningscentraler. 

Bygga, bo och miljö

10 maj 2021

Vill du göra en insats för ett barn?

Ibland är det barnen som behöver stöd, ibland är det föräldrarna som behöver avlastning. Oavsett vad är behovet av fler kontaktfamiljer stort i Kristinehamn. Nu hoppas vi att fler vill engagera sig och göra en insats för ett barn.

Stöd och omsorg

6 maj 2021

Ansök från Stiftelsen L.O. Gärdslösa fond

Nu finns möjlighet att söka pengar från Stiftelsen L.O. Gärdeslösa fond, eftersom stiftelsen ska upplösas. Ansök senast den 20 maj! 

Kommun och politik

5 maj 2021

Sanering pågår efter oljeläckage på Djurgården

En lastbil som sopade gatorna på Djurgården under onsdagen har fått ett oljeläckage, och olja har spridits över området. Oljan är dock miljövänlig och ska inte ha någon påverkan på dagvattnet. Området är nu grusat och kommer att sopas under morgondagen. 

Bygga, bo och miljö

5 maj 2021

Lördagsöppet på Stadsbondgården

Från och med lördag den 8 maj börjar Stadsbondgården med lördagsöppet café mellan klockan 11-15. De nya öppettiderna gäller till och med augusti. 

Stöd och omsorg

3 maj 2021

Besöksguiden - snart i din brevlåda

Nu lanseras besöksguiden "Livet i Kristinehamn" tillsammans med årets hemesterkampanj #lovekristinehamn. Med guiden följer också ett vykort som du kan skicka till någon du saknar. Har du tur så kanske just ditt hushåll är ett av 80 som får ett guldvykort!

Kultur och fritid

30 april 2021

Kommunens årsredovisning för 2020 har antagits

Kommunfullmäktige har nu antagit 2020 års årsredovisning. Kommunens resultat uppgick till 72 miljoner kronor – 54 miljoner kronor mer än budgeterat.
En stor del av överskottet ska användas till att förverkliga idéer för att utveckla verksamheterna att möta framtiden.
 

Kommun och politik

29 april 2021

Kristinehamns kommun bäst i Värmland i hygienarbete

Kristinehamns kommun är bäst i Värmland, och på femte plats i Sverige, när det kommer till att följa basala hygienrutiner och klädregler kopplade till patientnära arbete. Det visar en undersökning som Sveriges kommuner och regioner, SKR, genomfört under våren.

Stöd och omsorg