Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

3 juli 2023

Resultat SKR:s servicemätning 2023

Nu har vi fått sammanställningen av den servicemätning som vi i samarbete med SKR genomförde under våren. Kristinehamn fick goda resultat och hamnade över genomsnittet i kriterierna enkelhet och bemötande.

Kommun och politik

1 juli 2023

Sommarlovslycka på årets kollo: Glädje, vänskap och äventyr under strålande sol

Solsken och skratt fyllde luften på årets kollo, där barn och ledare skapade oförglömliga minnen tillsammans. Tack vare en härlig mix av aktiviteter och semesterväder blev årets sommarkollo en succé.

Stöd och omsorg

30 juni 2023

Särskolan byter namn till anpassad skola

Kommun och politik

22 juni 2023

Eldningsförbudet hävs i Värmland

Från och med den 22 juni klockan 12.00 häver Länsstyrelsen eldningsförbudet i Värmlands län.

Bygga, bo och miljö

22 juni 2023

Nytt skyltsystem på våra återvinningscentraler

Nu börjar vi byta ut skyltarna på Strandmossens återvinningscentral. De nya skyltarna ingår i ett gemensamt nordiskt skyltsystem för avfallssortering. Det skapar bättre förutsättningar att sortera avfallet rätt och öka igenkänningen i hela Norden.

Bygga, bo och miljö

21 juni 2023

Förväntad algblomning

Algblomningen är på gång på flera håll, både i Vänern och Skagern. Kristinehamns kommuns miljö- och hälsoskyddsinspektörer har varit ute och tagit badvattenprover tidigare under vecka 25, då kunde ingen algblomning ses. På grund av värmen kan det dock ändras fort och vi vill göra er uppmärksamma på detta.

Bygga, bo och miljö

20 juni 2023

Länsstyrelsen: Risk för akut foderbrist på grund av torkan

För att undvika akut foderbrist har Länsstyrelsen Värmland onsdag 14 juni fattat ett beslut som möjliggör foderskörd på mark som ligger i träda och skyddszoner. Du som lantbrukare kan hjälpa andra genom att låta andra med foderbrist få ta skörd på dina marker.

Bygga, bo och miljö

15 juni 2023

Ny forskning av lärare på Vuxenutbildningen

Annika Pettersson är läraren på vuxenutbildningen som tröttnade på omprov och utvecklade egna metoder för återkoppling. Men hon stannade inte där – som forskare bygger hon vidare på kunskapen. 

Utbildning och barnomsorg

15 juni 2023

Revidering av avfallsplan

Kristinehamns kommun har uppdaterat och utvecklat renhållningsordningen innehållande avfallsplan och föreskrifter. Tekniska nämnden har 2023-06-14 beslutat om en utställnings- och remissversion.

Kommun och politik

14 juni 2023

Skollunch under sommarlovet

I sommar kan sommarlovslediga elever äta kostnadsfri skollunch. 

Utbildning och barnomsorg