Till innehållet

Nyheter

16 oktober 2020

Vinn matupplevelser i nästa version av kampanjen Love Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE. Hemesterkampanjen #lovekristinehamn i somras gick hem hos många. Över 600 bilder postades på Instagram och de som vann vistelser på lokala boenden har bjudit på sina tips i tolv färggranna resereportage. Nu startar Visit Kristinehamn nästa version av kampanjen – med fokus på maten.

Kultur och fritid

16 oktober 2020

Vill du också bli volontär?

Volontärverksamheten LivÅLust i Kristinehamns kommun är en kontaktpunkt mellan människor som vill göra en frivillig insats och de som önskar ta del av en. LivÅLust söker alltid fler volontärer, och i november drar höstens volontärutbildning igång – och ännu finns det platser kvar!

Stöd och omsorg

15 oktober 2020

Diplomering i Ekomatsligan 2020

Kost- och serviceavdelningen i Kristinehamns kommun jobbar hårt med att satsa på ekologisk mat och även i år har det resulterat i en diplomering i Ekomatsligan! 

Utbildning och barnomsorg

15 oktober 2020

Samarbete – för ett tryggare Kristinehamn

Kommunstyrelsen beslutade den 13/10 att anta ett nytt förslag till medborgarlöfte. Detta innebär att Kristinehamns kommun och polisen fortsätter sitt gemensamma arbete för att öka den upplevda tryggheten i Kristinehamn.

Kommun och politik

14 oktober 2020

Positiva siffror för Kristinehamns stadskärna

2019 blev ett riktigt bra år för Kristinehamns stadskärna som ökade sin totala omsättning med 2,9 procent. Bäst gick det för stadskärnans hotell, dagligvaruhandel samt hem och fritid. Det visar rapporten Cityindex som HUI Research har tagit fram i samarbete med Fastighetsägarna.

Näringsliv och arbete

5 oktober 2020

Var med och tyck till om vad som ska finnas på Fisktorget!

På lördag arrangerar vi en medborgardialog om Fisktorgets framtida gestaltning. Representanter från Kristinehamns kommun kommer finnas på plats utomhus på Fisktorget med papper, pennor, inspirationsbilder med mera - så det är bara att släppa loss kreativiteten!

Bygga, bo och miljö

2 oktober 2020

Fokus Samhällsbyggnad

Prestigelösa relationer och kommunal service som håller hög nivå. Det är målet med den pågående översynen av arbetet med samhällsbyggnadsfrågor i Kristinehamns kommun. Uppdraget att göra en översyn kommer från kommunstyrelsen och leds sedan hösten 2019 av kommundirektör Martin Willén.

Bygga, bo och miljö

30 september 2020

Digital@Idag och läsutveckling med hjälp av AI

På fredag 2 oktober deltar skolförvaltningen med ett event på temadagen Digital@Idag. Där visar de, tillsammans med företaget Lexplore, hur de med hjälp av AI och digitala verktyg arbetar med läsutveckling i skolan.

Utbildning och barnomsorg

25 september 2020

Välkommen på online-vernissage!

Kultur och mediacentrum, som är en del av daglig verksamhet, bjuder in till ett digitalt vernissage. Utställningen skildrar övergivna byggnader och platser och under rundvandringen får man även möta några av fotograferna.

Stöd och omsorg

24 september 2020

Tyck till om föreningslivet i Kristinehamn

Kristinehamns kommun ingår i Sveriges Kommuner och Regioners nätverk för medborgardialog för att förebygga och hantera komplexa samhällsfrågor. Just nu utför vi, med stöd från SKR (Sveriges Kommuner och Regioner), en medborgardialog med fokus på relationen mellan kommunen och föreningslivet. Vi vill gärna ta del av dina berättelser och åsikter kring detta!

Kommun och politik