Till innehållet

Val till Europaparlamentet

På söndag är det val till Europaparlamentet. Genom att rösta är du med och påverkar vilka politiker som ska representera Sverige i Europaparlamentet.

Fram till och med 9 juni kan du fortsatt förtidsrösta i Hörsalen i nämndhuset i Kristinehamn.

– Det är många som valt att förtidsrösta till Europaparlamentet den här gången, och det finns fortfarande möjlighet att göra det om en inte kan rösta på valdagen, säger Linn Carlsson, valsamordnare i Kristinehamns kommun.

Du kan också rösta i en vallokal på valdagen den 9 juni. Alla vallokaler har öppet 8-21. På ditt röstkort står det i vilken vallokal du ska rösta. Du som har rösträtt har fått ditt röstkort hem i din brevlåda. Har du inte fått eller tappat bort ditt röstkort? Då kan du få hjälp med att skriva ut ett nytt röstkort.

Hjälp med att rösta

Den som inte kan ta sig till en förtidsröstningslokal eller till sin vallokal på valdagen kan få hjälp med att rösta. Det är möjligt att rösta med hjälp av bud, och Valnämnden har även ambulerande röstmottagare som kan komma hem till den som inte själv kan ta sig till en val- eller röstningslokal. Ambulerande röstmottagning erbjuds till och med valdagen 9 juni, mellan 15:00-18:00. Tider bokas via kommunens växel 0550-880 00.

Vill du veta mer om valet?

Läs mer om valet på vår hemsida eller på val.se.