Till innehållet

Aktivitetsdag ska samla in pengar till Lisebergsresa

På lördag 25 maj anordnar ungdomar från fritidsgården Moxie en aktivitetsdag för hela familjen. Utmana ungdomarna i pingis eller tv-spel, lyssna till turbadurmusik och önska låtar, eller delta i lotteriet med chans att vinna fina priser! Korv med bröd, fika och dryck kommer finnas att köpa. Vinsten från aktivitetsdagen går till en resa till Liseberg. 

En satsning i delaktighet

Lisebergsesan är en satsning kring delaktighet där ungdomarna har varit med och bidragit att samla in pengar till resan. Vi har hittills fått in bidrag från Prins Carl Gustafs Stiftelse och flera lokala företag som möjliggör resan. Allt har varit koordinerat och planerat av fritidsgårdens ungdomar.

Allt började med att Eleanor som går i årskurs 7 på Djurgårdsskolan tog iniativ till resan:

- Jag lämnade ett förslag i Moxies önskelåda om att åka till Liseberg under sommarlovet. Efter det började jag höra av mig till olika företag i Kristinehamn för att höra om de kunde sponsra oss. Nu har vi även fått pengar från Kungen själv!

Ser fram emot att åka Helix

Många av ungdomarna svarar att de ser fram emot att åka berg-och dalbanor och fritt fall, men Vanna, som går i årskurs 9 på Djurgårdsskolan, längtar mest efter att få göra den här resan med kompisarna och fritidsledarna på fritidsgården.

- Det ska bli jätteroligt att bara vara där på Liseberg med Moxie, säger Vanna.