Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

28 februari 2022

Kristinehamns kommun följer noggrant världsläget

Kristinehamns kommun följer den oroväckande säkerhetspolitiska utvecklingen i Europa med fokus på hur den kan komma att påverka oss och våra verksamheter.

Kommun och politik

28 februari 2022

Ukrainas flagga hissas utanför kommunhuset

Med anledning av det pågående kriget i Ukraina, och för att visa solidaritet med folket i Ukraina, hissar Kristinehamns kommun denna vecka den ukrainska flaggan framför kommunhuset i centrala Kristinehamn.

Kommun och politik

1 februari 2022

Lumparminnen - utställning på Kristinehamns Historiska museum

Det är många som bär på minnen från tiden då Kristinehamn var en regementsstad senast – och snart kommer nya minnen att skapas. I Kristinehamns kommun kraftsamlar vi nu inför återetableringen av Bergslagens artilleriregemente A9. Under våren 2022 visas en utställning med lumparhistorier från A9 i Kristinehamn på Kristinehamns historiska museum.

Kultur och fritid

28 januari 2022

Bergslagens artilleriregemente återetableras på Harberget

Bergslagens artilleriregemente kommer att återetableras på Harberget i Kristinehamn. Det meddelade Försvarsmakten och Fortifikationsverket under fredagens gemensamma pressträff. Harbergets geografiska placering beskrivs som strategiskt rätt, i nära anslutning till riksväg 26 och E18 för vidare resa mot skjutfältet Villingsberg i Karlskoga. Här finns också stor möjlighet för fortsatt utveckling och övningsområden som inte stör i tätbebyggt område.

Kommun och politik

26 januari 2022

Ny omgång av Skilda världar

Skilda världar är en gruppverksamhet för barn mellan 7 och 12 år som har separerade föräldrar med samarbetskonflikter.

Stöd och omsorg

24 januari 2022

Kristinehamns konstmuseums stipendiat 2022 har utsetts

Kristinehamns konstmuseum och dess vänförening delar årligen ut ett stipendium till konstnärer med värmländska rötter. Nu har 2022-års stipendiat utsetts.

Kultur och fritid

24 december 2021

Minska matsvinnet i jul

Det slängs 47 kg matrester per person – varje år. Det blir nästan 1,2 ton matrester bara i Kristinehamn. Att minska avfallet ger många positiva effekter, både för dig, din plånbok, klimatet och miljön. Men det bästa avfallet är det som aldrig uppstår. För att minimera matavfallet måste vi hjälpas åt. Svårt? Nej, faktisk inte.

Bygga, bo och miljö

20 december 2021

Resultatet från SCB:s medborgarundersökning

Nio av tio kristinehamnare trivs i kommunen och åtta av tio tycker att kommunen sköter verksamheterna på ett bra sätt. Det är några av resultaten i SCB:s medborgarundersökning som genomförts under hösten.

Kommun och politik

13 december 2021

Demensvårdsteamet byter namn till Kognitiva teamet

Demensvårdsteamet byter namn till Kognitiva teamet. Namnändringen görs som en anpassning till den förändring av terminologin som pågår internationellt. Begreppet demens ersätts i många sammanhang av de mer omfattande begreppen kognitiv sjukdom och lindrig kognitiv funktionsnedsättning.

Stöd och omsorg

13 december 2021

EST - Tillsammans för ett tryggt Kristinehamn

Arbetet inom projektet EST (effektiv samordning för trygghet) fortgår i Kristinehamn och efter mindre än ett år ser aktörerna tydligt positiva resultat.

Kommun och politik