Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

28 maj 2020

Nu öppnar Gustafsviks herrgårdspark för säsongen

Lördag 30 maj öppnar äntligen Gustafsviks herrgårdspark för sommarsäsongen. I sommar kommer vi i den västra flygeln att hitta Gustafsviks trädgårdscafé och i den östra flygeln butiken Tant Anna. Nytt i parken är även skyltning och lite roliga nyheter för barnen.

Kultur och fritid

27 maj 2020

Högt tryck på bygglov – 60 % fler ansökningar i maj

Byggavdelningen är just nu högt belastad vilket innebär en något längre handläggningstid för våra bygglovsärenden. Det kommer in många fler ansökningar än tidigare. Avdelningen har fått in 60 % fler ärenden under maj i år än under maj förra året.

Bygga, bo och miljö

26 maj 2020

Företagsklimatet - resultat från Svenskt näringsliv

Kristinehamn visar på en förbättring när Svenskt näringsliv presenterar resultatet av årets enkät kring företagsklimatet. Här kan du ta del av resultatet. 

Näringsliv och arbete

25 maj 2020

Markarbeten på Sannaheden

Just nu pågår markarbeten på Sannaheden. Vi har satt upp varnings- och informationsskyltar i anslutning till vägar och stigar för att markera var arbetena utförs. För att undvika personskador, vänligen respektera markeringarna och gå inte innanför dem! Det förekommer både arbetsmaskiner och tung trafik.

Bygga, bo och miljö

25 maj 2020

Boka tid för rådgivning via vår e-tjänst eller slå oss en signal

När vi nu av naturliga förklaringar sett att fysiska besök har minskat hos miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen har vi tagit beslutet att från och med den 25 maj enbart ta emot inbokade besök. 

Bygga, bo och miljö

20 maj 2020

Tummen upp för krogarna i Kristinehamn

Miljö- och hälsoskyddsavdelningen i Kristinehamns kommun har nyligen gjort tillsyn på ett stort antal verksamheter för att få en bild av hur krögarna tacklar situationen med coronapandemin och de nya reglerna om att undvika trängsel. Tillsynen har gjorts både via telefon och på plats. Och, Kristinehamnskrogarna sköter sig väldigt bra.

Bygga, bo och miljö

19 maj 2020

Ny app för planering av barnschema

Har du barn i förskola eller på fritids? Nu finns ett enklare sätt att planera och skicka in ditt barns schema. Du laddar ned appen Tieto Education och loggar in med BankID.

Utbildning och barnomsorg

11 maj 2020

Järnleden öppnar med ny digital guide

Nu finns en helt ny digital guide på Järnleden! Guiden är geotaggad på olika platser utefter den 30 km långa vandringsleden, från Hytte i norr till Gästhamnen i söder.Totalt finns 24 olika ”storyspots” eller inspelade berättelser på mellan 1-5 minuter som handlar om både historia, djur och natur, vandring och löpning.

Kultur och fritid

11 maj 2020

Inflyttning på Kristinehamns Teknik- och Innovationscenter (KTIC) försenas

Nu har slutbesiktning av projektet KTIC utförts. Entreprenaden blev inte godkänd på grund av bland annat brister i konstruktionen och i fuktsäkerhetsarbetet som har lett till att avtalad kvalitet inte levererats.
Detta innebär att inflyttning i lokalerna försenas. 

Kommun och politik

8 maj 2020

Brev till besöksnäringen

Du och ditt företag är en del av Kristinehamns besöksnäring som vi är oerhört stolta och glada över! Tillsammans är vi starka och nu är våra lokala samarbeten viktigare än någonsin.

Näringsliv och arbete