Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

30 september 2020

Digital@Idag och läsutveckling med hjälp av AI

På fredag 2 oktober deltar skolförvaltningen med ett event på temadagen Digital@Idag. Där visar de, tillsammans med företaget Lexplore, hur de med hjälp av AI och digitala verktyg arbetar med läsutveckling i skolan.

Utbildning och barnomsorg

25 september 2020

Välkommen på online-vernissage!

Kultur och mediacentrum, som är en del av daglig verksamhet, bjuder in till ett digitalt vernissage. Utställningen skildrar övergivna byggnader och platser och under rundvandringen får man även möta några av fotograferna.

Stöd och omsorg

24 september 2020

Tyck till om föreningslivet i Kristinehamn

Kristinehamns kommun ingår i Sveriges Kommuner och Regioners nätverk för medborgardialog för att förebygga och hantera komplexa samhällsfrågor. Just nu utför vi, med stöd från SKR (Sveriges Kommuner och Regioner), en medborgardialog med fokus på relationen mellan kommunen och föreningslivet. Vi vill gärna ta del av dina berättelser och åsikter kring detta!

Kommun och politik

23 september 2020

Kristinehamn klättrar uppåt i Svenskt näringslivs ranking

Svenskt Näringslivs ranking för lokalt företagsklimat visar att Kristinehamn stadigt fortsätter att klättra uppåt med 29 placeringar till plats 181.

Näringsliv och arbete

22 september 2020

Vi förbättrar den digitala tillgängligheten

Från och med onsdag 23 september berörs Kristinehamns kommun av den nya lagen om tillgänglighet till offentlig digital service - ofta kallad ”webbdirektivet”.

Kommun och politik

18 september 2020

Försvarsuppgörelse kan betyda nytt regemente i Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE. Ett nytt artilleriregemente etableras i Kristinehamn med start 2021. Detta är enligt uppgifter till Dagens Nyheter på fredagen en följd av en ännu inte offentligt presenterad uppgörelse mellan regeringen och samverkanspartierna C och L.

Kommun och politik

18 september 2020

Cykelgarage invigs

Just nu pågår den årliga trafikantveckan. Vad passar väl bättre än att då inviga det nya cykelgaraget som uppförts vid Resecentrum? Klockan 16, på måndagen den 21/9, klipper tekniska nämndens ordförande Monica Gustavsson banden och inviger cykelgaraget.

Kultur och fritid

17 september 2020

Bra samarbete under antikroppstester

Under sommaren har Region Värmland erbjudit antikroppstest till vård- och omsorgspersonal inom kommun och region. Under vecka 37 och 38 var det dags för Kristinehamn.

Stöd och omsorg

15 september 2020

Arbete med alléträd

Värmlandsgatan består av en oxelallé med 62 träd, varav 15 stycken har bedömts av en arborist vara i så pass dåligt skick att fällning rekommenderats.

Bygga, bo och miljö