Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

12 augusti 2021

Skolstart höstterminen 2021

Välkommen till ett nytt läsår i Kristinehamns kommuns förskolor och skolor! Vi ser fram emot att träffa dig och dina kompisar igen.

Utbildning och barnomsorg

9 augusti 2021

Gymnasiebiljett för resor

Från höstterminen 2021 kommer alla gymnasieelever som har rätt till resebidrag att erbjudas en digital gymnasiebiljett i mobilen.

Utbildning och barnomsorg

30 juli 2021

Översvämningsskydd installeras i Varnan

Översvämningar är något som drabbat många delar av världen av under de senaste sommarmånaderna. Vi minns också de översvämningar som drabbat Kristinehamns centrum under åren. Därför har ett översvämningsskydd installerats vid Vågbron i centrala Kristinehamn. 

Bygga, bo och miljö

21 juli 2021

Vinka till drottning Kristina

Nu är de tio vinnarna till den historiska måltiden på Kristinadagen dragna. Alla som vill är också välkomna under en timme i den uppdukade salen för att vinka till drottningen och titta närmare på dukningen. Hela kvällen den 24 juli är en hyllning till Kristina som namngav staden och vars förmyndarregering gav Kristinehamn sina stadsrättigheter 1642.

Kultur och fritid

20 juli 2021

Piratäventyret - ett uppdrag för hela familjen

Skepp o hoj! Nu kan du utforska skärgården i ett piratäventyr. Questen är ett samarbete med piraten Mikaela Klumpfot som finns på piratskeppet Christine af Bro. Hon behöver hjälp att förstå vad hennes ärkefiender, de smutsiga Saxarna, gör när de rövar. 

Kultur och fritid

13 juli 2021

Restarter in Residence - nytt besöksnäringsprojekt

Nu är det klart att Kristinehamns kommun kommer att delta i AiR Värmland (Artists in Residence) som är ett vistelseprogram för konstnärer. Det drivs av Region Värmland i samarbete med konstnärer, konstverksamheter och kommuner. Syftet är att skapa mötesplatser där ett kunskapsutbyte kan ske som i sin tur kan bidra till konstnärlig utveckling.

Kultur och fritid

30 juni 2021

Ny karttjänst för höjdfixar lanseras

Nu kan du äntligen ta del av kommunens höjdfixar via vår nya karttjänst. Här får du information om vart våra höjdfixar befinner sig och information kopplat till dem.

 

Bygga, bo och miljö

30 juni 2021

Dinera med drottning Kristina

PRESSMEDDELANDE En historisk måltid i sällskap av drottning Kristina, det är årets firande av Kristinadagen den 24e juli i Kristinehamn. -Vi vill lyfta fram drottning Kristina som namngav staden och vars förmyndarregering gav Kristinehamn sina stadsrättigheter 1642, säger Ulrika Ganterud Evermark, turistchef, Kristinehamns kommun.

Kultur och fritid

29 juni 2021

Kambiz Asadollahi klar som förvaltningschef för förvaltningen arbete, kompetens och välfärd

Under måndagen stod det klart att Kambiz Asadollahi blir förvaltningschef för den nya förvaltningen arbete, kompetens och välfärd. Kambiz arbetar just nu som verksamhetschef inom missbruksvården och har en lång erfarenhet från olika områden inom socialtjänsten. Han kliver på sitt nya uppdrag den 30 augusti.

Kommun och politik

28 juni 2021

Sommarlov med Fritidsbanken

Under V.27 arrangerar Fritidsbanken Kristinehamn Pep-Up 2021! Kampanjen handlar om att barn ska få möjlighet att testa på olika aktiviteter under sommaren. Ta chansen och lär dig kasta frisbee, låna en skateboard och skejta i parken, eller varför inte testa jättemikado-spelet! 

Kultur och fritid