Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

26 oktober 2021

Sex av kommunens åtta äldreboenden har klarat sig utan smitta i pandemin

Landets äldreboenden har fått jobba hårt under pandemin för att hålla smittan utanför dörrarna. Kristinehamns kommun är inget undantag – här har hela sex av åtta boenden klarat sig undan smitta sedan pandemins start. Ett av dem är äldreboendet Kolgården.

– Det är så kul att allt hårt slit har gett resultat, säger Helena Nielsen, enhetschef på äldreboendet Kolgården i Kristinehamn.

Stöd och omsorg

8 oktober 2021

Satsning på ökad inflyttning

Med anledning av pågående försvarsetablering arrangerade Kristinehamns kommun idag en workshop på temat ökad inflyttning. Workshopen handlade om hur olika aktörer i regionen tar sig an de gemensamma möjligheter och utmaningar som en ökad inflyttning genererar. Några exempel är rekrytering, kompetensförsörjning och jobb till medflyttande.

Kommun och politik

23 september 2021

Så tar du hand om ditt dagvatten

Vi behöver hjälpas åt för att göra plats för dagvattnet. När det regnar riktigt mycket behöver vattnet någonstans att ta vägen. Om avloppsrören blir fulla vid skyfall tar vattnet andra vägar, vilket kan leda till översvämningar på din fastighet eller i våra offentliga miljöer. Här kan du läsa mer om vad du som fastighetsägare kan göra för att göra plats åt vattnet.

Bygga, bo och miljö

22 september 2021

Kristinehamn klättrar återigen uppåt i Svenskt näringslivs ranking

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För tredje året i rad klättrar Kristinehamn som tagit sig från plats 181 år 2020 till plats 150 i år. Ett kliv på 31 steg uppåt i rankinglistan.

Näringsliv och arbete

15 september 2021

Nu börjar Försvarsmaktens tillväxt i Värmland ta form

På torsdagsmorgonen visar Försvarsmakten upp artilleripjäsen Archer i stadsparken. I och med det tar återetableringen av artilleriregementet i Kristinehamn ytterligare ett steg.

Kommun och politik

1 september 2021

Kristinehamn ökar möjligheterna för alla barn att kommunicera i förskolan

För att göra undervisningen mer tillgänglig för alla barn utbildar nu kommunen all personal inom förskolan i Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation, TAKK. Tecknen används alltid tillsammans med tal, som stöd vid språkutveckling och på den nivå där barnet befinner sig. Det underlättar språkförståelse och lärande men fungerar även som ersättning för talat språk.

Utbildning och barnomsorg

27 augusti 2021

Försvarsmaktens återetablering – ”Det är ett strategiskt viktigt steg närmare målet”

Kristinehamns kommun står redo inför Försvarsmaktens återetablering på orten. I dagarna har försvaret påbörjat sin rekrytering av personal, och på kommunen ser man fram emot det arbete som nu rullar igång på allvar.
– Det går knappt att ens föreställa sig vad detta innebär för Kristinehamn. Det är faktiskt hissnande när man tänker på möjligheterna som kommer med den här typen av satsning, säger Martin Willén, kommundirektör i Kristinehamns kommun.

Kommun och politik

23 augusti 2021

Parkbron utsedd till Sveriges bästa stålprojekt

Vart annat år delas The European Steel Design Award (ESDA) ut av branschorganisationen ECCS. I år är Parkbron över Varnan utsedd till det bästa projektet i Sverige, och har därmed gått vidare till slutnominering tillsammans med ytterligare 12 europeiska stålbyggnadsprojekt.

Kultur och fritid

30 juli 2021

Översvämningsskydd installeras i Varnan

Översvämningar är något som drabbat många delar av världen av under de senaste sommarmånaderna. Vi minns också de översvämningar som drabbat Kristinehamns centrum under åren. Därför har ett översvämningsskydd installerats vid Vågbron i centrala Kristinehamn. 

Bygga, bo och miljö

20 juli 2021

Piratäventyret - ett uppdrag för hela familjen

Skepp o hoj! Nu kan du utforska skärgården i ett piratäventyr. Questen är ett samarbete med piraten Mikaela Klumpfot som finns på piratskeppet Christine af Bro. Hon behöver hjälp att förstå vad hennes ärkefiender, de smutsiga Saxarna, gör när de rövar. 

Kultur och fritid