Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

7 oktober 2024

Lyckad yrkesmässa för mellan- och högstadieelever

Under fredagen gick Kristinehamns kommuns första yrkesmässa av stapeln på Kristinehamn Innovation park. Drygt 500 elever och lärare i årskurs 6 och 8 bjöds in till en dag fylld av inspirerande möten och roliga aktiviteter.

Utbildning och barnomsorg

7 oktober 2024

Föreläsning: Hur skapar man sunda idrottsmiljöer?

Den 24 oktober har du chansen att delta i en kostnadsfri föreläsning med idrottsprofilerna Johanna Ojala och Henrik Gustafsson. Temat för kvällen är ”Hur skapar man sunda idrottsmiljöer – bredd, elit eller både och?”. Här kommer du att få konkreta tips och verktyg för att främja en hälsosam och utvecklande miljö för idrottare på alla nivåer.

Kultur och fritid

1 oktober 2024

Invigning i stadsparken

Lördagen bjöd på en trippel invigning som lockade både stora och små till stadsparken. En ny lekpark, ett lokalt konstverk, en upprustad gata och lite musik stod på agendan.

Kultur och fritid

25 september 2024

Gymnasiemässa och Öppet hus 2024

Har du många frågor kring det kommande gymnasievalet? Eller vill du se hur det ser ut inne på Brogymnasiet? Välkommen att besöka oss på gymnasiemässa tisdag 22 oktober och öppet hus lördag 23 november.

Utbildning och barnomsorg

24 september 2024

Nytt unikt yrkesprogram till Brogymnasiet

Ett nytt unikt yrkesprogram kommer till Brogymnasiet! Skolverket har godkänt Brogymnasiet till att under hösten 2025 starta upp yrkesprogrammet tågteknikerutbildningen, som idag endast finns på yrkeshögskolor.

Utbildning och barnomsorg

20 september 2024

Agnes idé blev verklighet – ungdomsinitiativ ledde till nytt bollplank

Nu finns det ett nytt bollplank vid Sannaheden, en idé som föddes tack vare Agnes Larsson, en ung fotbollsspelare från Kristinehamn.

Kommun och politik

19 september 2024

Välkommen på en mässa för dig som är 65 plus

Välkommen på en eftermiddag där du får kunskap och inspiration om hur du själv kan påverka och forma din vardag, vad som har betydelse för den egna hälsan, tryggheten och trivseln.

Stöd och omsorg

19 september 2024

KFUM flyttar till Parkmagasinet

Den 1 oktober sker en förändring i Stadsparken i Kristinehamn. KFUM tar över uthyrningen av fritidsutrustning från Fritidsbanken och kommer framöver även att flytta sin fritidsgård till Parkmagasinet. Målet är att skapa fler möjligheter för aktivitet och rekreation för ungdomar och invånare i området. 

Kultur och fritid

18 september 2024

Kommunfullmäktige 26 september

Kommunfullmäktige sammanträder torsdag 26 september klockan 18:30 i Hörsalen, Kristinehamns Conference Center.

Kommun och politik

16 september 2024

Kristinehamns kommun storsatsar under beredskapsveckan 2024

Med syfte att sprida information om vad privatpersoner kan göra vid en samhällskris anordnar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, tillsammans med regionala och lokala aktörer årligen Beredskapsveckan. Årets vecka genomförs i huvudsak under vecka 39. 

Kommun och politik