Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

4 maj 2022

Stadsbondgårdens dag 7 maj

Välkommen till en dag ute på Stadsbondgården vid Östervik, med aktiviteter för hela familjen. Kom och prova på ponnyridning, åk häst och vagn eller besök vår loppis. 

Kultur och fritid

4 maj 2022

Bygglov har nya telefontider

Har du frågor om bygglov eller vill ha vägledning i ditt byggprojekt? Du når bygglovsavdelningen på 0550-880 60 mån, ons, tors klockan 9-12. Det går också bra att boka in ett möte. 

Bygga, bo och miljö

28 april 2022

Klart för inflytt för gymnasieskolan och Närsam

Miljö- och byggnadsnämnden har den 28 april fattat beslut om ett interimistiskt slutbesked för den nya gymnasieskolans lokaler, där också Närsam ska etablera Kristinehamn Innovation Park.

Kommun och politik

27 april 2022

Högstadieelever bygger bostadsområden för att locka invånare

Eleverna i klass 7B1 och 7B2 på Södermalmsskolan fick under våren ett uppdrag att ”bygga bostäder” för att få fler att flytta till Kristinehamn. Läraren Christina Svedell uppmuntrade klassen att tänka hållbart och utanför boxen för att få staden att växa. Det här tycker eleverna är viktigt för att utveckla Kristinehamn som bostadsort.

Utbildning och barnomsorg

27 april 2022

Valborgsfirande 2022

Fira valborgsmässoafton tillsammans i Kristinehamn! Lördag den 30 april hälsar vi våren välkommen med traditionellt valborgsfirande och majbrasa. I år arrangeras majbrasa på flera platser i Kristinehamn. Läs mer om respektive plats nedan.

Kultur och fritid

26 april 2022

Vårsopningen är i full gång!

Vårsopningen är i gång och förra veckan blev våra skolor färdigsopade. Nu kör vi på för fullt på våra gator och först ut inom centrala Kristinehamn.

Trafik och samhällsplanering

25 april 2022

Projektstart Sunneberg

Nu återupptas anläggningsarbetet i Sunneberg och under vecka 17-18 påbörjas etableringen i området där vi förbereder för nya bostäder. Arbetet förväntas pågå i ett par månader.

Bygga, bo och miljö

22 april 2022

Barnens uppmaning - tvätta inte bilen på gatan!

Biltvättar på gatan och garageuppfarten förstör vår vattenmiljö. Stora mängder olja, tungmetaller och andra giftiga ämnen rinner rakt ut i våra sjöar när du tvättar bilen på gatan. Med Biltvättarhelgen vill vi istället få fler att tvätta bilen på en biltvätt.

Bygga, bo och miljö

21 april 2022

Problem med parkeringskort genom E-park

Möjligheten att köpa parkeringskort genom e-park fungerar inte för tillfället, torsdag 21/4 klockan 14:00.
E-park arbetar med att försöka hitta och åtgärda till felet.

Läs mer om hur du betalar parkering här

 

Trafik och samhällsplanering

21 april 2022

Resultat i servicemätningen Insikt 2021

Idag redovisas resultaten av SKR:s Öppna jämförelser om företagsklimat från Insikt – en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. Kristinehamns kommun får trots att pandemin satt sina spår ett fortsatt högt resultat från företagare som haft kontakt med kommunens myndighetsområden.

Kommun och politik