Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

1 oktober 2021

Mätsäsongen är i gång!

Radon kan mätas mellan 1 oktober och 30 april, även kallad "eldningssäsong". Det är enkelt och kostar några hundralappar att mäta radon.

Bygga, bo och miljö

30 september 2021

Hur når jag fram till ett barn? - En föreläsning för viktiga vuxna

Hur gör jag när det är så svårt att nå fram till ett barn eller en ungdom? Varför lyssnar hen inte? Kristinehamns kommun har bjudit in psykologen och psykoterapeuten Maria Wiwe för att berätta mer om hur du kan tänka och vilka verktyg du kan använda för att lyckas.

Utbildning och barnomsorg

28 september 2021

Pandemonium – en hyllning till livets mörka sida

Kultur- och mediacentrum och Fenix är delar av kommunens dagliga verksamhet. Den 23 oktober bjuder de, tillsammans med musikskolan, in till "Pandemonium" – ett kulturevenemang tillägnat livets mörka sida. Under dagen finns det möjlighet att ta del av fotografier, konst, musik, dans, försäljning, filmvisning och diverse scenframträdanden – allt med en mörk twist.

Stöd och omsorg

27 september 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Nu är det dags för den 5:e upplagan av Krisberedskapsveckan. Eftersom Sverige i år firar 100 år av demokrati så är årets tema på kampanjen demokrati. Krisberedskapsveckan går av stapeln 27 september- 3 oktober.

Kommun och politik

27 september 2021

Utökad service i vår sms-tjänst för massutskick

Nu utökar vi servicen till medborgarna gällande den sms-tjänst vi använder för utskick vid driftstörningar och krishändelser. 

Bygga, bo och miljö

23 september 2021

Så tar du hand om ditt dagvatten

Vi behöver hjälpas åt för att göra plats för dagvattnet. När det regnar riktigt mycket behöver vattnet någonstans att ta vägen. Om avloppsrören blir fulla vid skyfall tar vattnet andra vägar, vilket kan leda till översvämningar på din fastighet eller i våra offentliga miljöer. Här kan du läsa mer om vad du som fastighetsägare kan göra för att göra plats åt vattnet.

Bygga, bo och miljö

22 september 2021

Kommunfullmäktige 30 september

Kommunfullmäktiges första sammanträde för hösten äger rum torsdagen den 30 september. Bland annat ska fullmäktige ta ställning till borgensåtagande för Kristinehamnsbostäder AB. 

Kommun och politik

22 september 2021

Kristinehamn klättrar återigen uppåt i Svenskt näringslivs ranking

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För tredje året i rad klättrar Kristinehamn som tagit sig från plats 181 år 2020 till plats 150 i år. Ett kliv på 31 steg uppåt i rankinglistan.

Näringsliv och arbete

21 september 2021

Smaka på Värmland 2021

Helgen den 25-26 september är det dags för årets smakrunda i Värmland. Totalt deltar 106 matkreatörer på 69 olika platser runtom i länet. I Kristinehamns kommun träffar du 33 av dem.

Kultur och fritid

17 september 2021

Testa dina kunskaper om cykelregler under Mobilitetsveckan

Nu pågår den europeiska mobilitetsveckan och Kristinehamns kommun uppmärksammar den med ett arrangemang på fredagen. 

Bygga, bo och miljö