Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

10 mars 2022

Kranmärk din verksamhet

Kranmärkt är en nationell hållbarhetsmärkning för verksamheter som endast använder sig av rent kranvatten. Om en verksamhet är kranmärkt betyder det att verksamheten är fri från buteljerat vatten. Genom kranmärkt visar ni att ni tar ställning för en bättre miljö och inspirerar andra att också välja kranvatten.

Bygga, bo och miljö

7 mars 2022

Kristinehamns kommun aktiverar stabsfunktion med anledning av orolig omvärld

På grund av den säkerhetspolitiska utvecklingen i Europa har Kristinehamns kommun initierat sin stabsfunktion och aktiverat alla verksamheter i förberedande syfte för att kunna hantera eventuella störningar.

Kommun och politik

4 mars 2022

Kommunstyrelsen vill se Myndigheten för utbetalningskontroll i Kristinehamn

En enig kommunstyrelse fattade den 7 februari beslut om att skicka en skrivelse till regeringen som visar Kristinehamns kommuns intresse för placeringen av den nya myndigheten. Idag signerades skrivelsen av kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin (M) och 2:e vice ordförande Bjarne Olsson (S).

Kommun och politik

2 mars 2022

Välkommen till årets anhörigträffar

Lever du med eller stödjer du en familjemedlem eller vän, gammal eller ung, som på grund av funktionsnedsättning, sjukdom, ålder eller missbruk behöver stöd?

Stöd och omsorg

28 februari 2022

Kristinehamns kommun följer noggrant världsläget

Kristinehamns kommun följer den oroväckande säkerhetspolitiska utvecklingen i Europa med fokus på hur den kan komma att påverka oss och våra verksamheter.

Kommun och politik

28 februari 2022

Ukrainas flagga hissas utanför kommunhuset

Med anledning av det pågående kriget i Ukraina, och för att visa solidaritet med folket i Ukraina, hissar Kristinehamns kommun denna vecka den ukrainska flaggan framför kommunhuset i centrala Kristinehamn.

Kommun och politik

21 februari 2022

Värmlands Arbetskraft 2.0 – ett projekt för unga i Kristinehamn utan sysselsättning

Är du mellan 15-29 år och utan sysselsättning? Kanske har du av olika anledningar ofullständiga betyg från gymnasiet eller grundskolan? Kanske mår du inte bra i din nuvarande situation och önskar förändra den? Värmlands Arbetskraft 2.0 i Kristinehamn finns som stöd till dig som vill hitta din väg mot en bra livssituation, studier och/eller arbete.

Stöd och omsorg

1 februari 2022

Lumparminnen - utställning på Kristinehamns Historiska museum

Det är många som bär på minnen från tiden då Kristinehamn var en regementsstad senast – och snart kommer nya minnen att skapas. I Kristinehamns kommun kraftsamlar vi nu inför återetableringen av Bergslagens artilleriregemente A9. Under våren 2022 visas en utställning med lumparhistorier från A9 i Kristinehamn på Kristinehamns historiska museum.

Kultur och fritid

28 januari 2022

Bergslagens artilleriregemente återetableras på Harberget

Bergslagens artilleriregemente kommer att återetableras på Harberget i Kristinehamn. Det meddelade Försvarsmakten och Fortifikationsverket under fredagens gemensamma pressträff. Harbergets geografiska placering beskrivs som strategiskt rätt, i nära anslutning till riksväg 26 och E18 för vidare resa mot skjutfältet Villingsberg i Karlskoga. Här finns också stor möjlighet för fortsatt utveckling och övningsområden som inte stör i tätbebyggt område.

Kommun och politik

26 januari 2022

Nu startar en ny omgång av Skilda världar

Skilda världar är en gruppverksamhet för barn mellan 7 och 12 år som har separerade föräldrar med samarbetskonflikter.

Stöd och omsorg