Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

28 september 2021

Pandemonium – en hyllning till livets mörka sida

Kultur- och mediacentrum och Fenix är delar av kommunens dagliga verksamhet. Den 23 oktober bjuder de, tillsammans med musikskolan, in till "Pandemonium" – ett kulturevenemang tillägnat livets mörka sida. Under dagen finns det möjlighet att ta del av fotografier, konst, musik, dans, försäljning, filmvisning och diverse scenframträdanden – allt med en mörk twist.

Stöd och omsorg

27 september 2021

Krisberedskapsveckan 2021

Nu är det dags för den 5:e upplagan av Krisberedskapsveckan. Eftersom Sverige i år firar 100 år av demokrati så är årets tema på kampanjen demokrati. Krisberedskapsveckan går av stapeln 27 september- 3 oktober.

Kommun och politik

27 september 2021

Utökad service i vår sms-tjänst för massutskick

Nu utökar vi servicen till medborgarna gällande den sms-tjänst vi använder för utskick vid driftstörningar och krishändelser. 

Bygga, bo och miljö

23 september 2021

Så tar du hand om ditt dagvatten

Vi behöver hjälpas åt för att göra plats för dagvattnet. När det regnar riktigt mycket behöver vattnet någonstans att ta vägen. Om avloppsrören blir fulla vid skyfall tar vattnet andra vägar, vilket kan leda till översvämningar på din fastighet eller i våra offentliga miljöer. Här kan du läsa mer om vad du som fastighetsägare kan göra för att göra plats åt vattnet.

Bygga, bo och miljö

22 september 2021

Kristinehamn klättrar återigen uppåt i Svenskt näringslivs ranking

Varje år presenterar Svenskt Näringsliv en ranking av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. För tredje året i rad klättrar Kristinehamn som tagit sig från plats 181 år 2020 till plats 150 i år. Ett kliv på 31 steg uppåt i rankinglistan.

Näringsliv och arbete

21 september 2021

Smaka på Värmland 2021

Helgen den 25-26 september är det dags för årets smakrunda i Värmland. Totalt deltar 106 matkreatörer på 69 olika platser runtom i länet. I Kristinehamns kommun träffar du 33 av dem.

Kultur och fritid

17 september 2021

Testa dina kunskaper om cykelregler under Mobilitetsveckan

Nu pågår den europeiska mobilitetsveckan och Kristinehamns kommun uppmärksammar den med ett arrangemang på fredagen. 

Bygga, bo och miljö

15 september 2021

Nu börjar Försvarsmaktens tillväxt i Värmland ta form

På torsdagsmorgonen visar Försvarsmakten upp artilleripjäsen Archer i stadsparken. I och med det tar återetableringen av artilleriregementet i Kristinehamn ytterligare ett steg.

Kommun och politik

10 september 2021

Växthuset - för barn till missbrukande föräldrar

Den 22 september öppnar Växthuset upp sin verksamhet igen. Växthuset är en gruppverksamhet för barn mellan 7 till 12 år med närstående som missbrukar eller har missbrukat alkohol eller andra droger.

Utbildning och barnomsorg

9 september 2021

Ölme förskola och skola nya lokaler är invigda

Nu är byggprojektet på Ölme skola och förskola färdigställt. Byggnaden har byggts om och renoverats där även en utbyggnation har gett förskolan och fritidshemmet helt nya lokaler.

Bygga, bo och miljö