Till innehållet

Nyheter

26 januari 2021

Nu ges andra dosen covid-19-vaccin på kommunens särskilda boenden

Nu har flera kristinehamnare fått sin andra dos av covid-19-vaccinet. Under tisdagen vaccinerade sjuksköterskorna Ann-Sofie Andersson och Kerstin Åhling-Lindberg två avdelningar på Sannagården särskilda boende. I vecka 5 väntas alla boende som bor på kommunens särskilda boenden och önskat vaccinera sig ha fått sin andra dos.

Stöd och omsorg

25 januari 2021

Kommunen lyfte tidigt oro kring KTIC

KTIC är en totalentreprenad och regleras via ett av de avtal som är standard inom den här typen av byggprojekt. Totalentreprenad innebär att det är entreprenören som bär ansvar för projektering, konstruktion och uppförande av byggnaden. Avtalet reglerar entreprenörens ansvar men begränsar också beställarens möjligheter att styra och påverka inom pågående projekt.

Kommun och politik

22 januari 2021

8,5 miljoner har delats ut till företag i Kristinehamn

Under 2020 har utdelning av bidrag med anledning av corona varit god för företagen i Kristinehamn.  Bidragen som delas ut handlar dels om omställningscheckar, men även som stöd till företag som befinner sig i en expansionsfas. Totalt har 8,5 miljoner har delats ut till Kristinehamnsföretagen under 2020.

Näringsliv och arbete

20 januari 2021

Kommunfullmäktige 28 januari

Kommunfullmäktige ska bland annat ta ställning till en ansökan om medel ur resultatutjämningsreserven (RUR).

Kommun och politik

19 januari 2021

Felaktig Vatten och renhållningsfaktura

På grund av ett tekniskt fel har det gått ut ett felaktigt påminnelseutskick och vi ber om ursäkt för detta. Om du de senaste dagarna fått en påminnelse på din vatten och renhållningsfaktura med uppmaning att betala senast 2020-11-23 så är denna felaktig och du kan bortse från den. Observera att det endast gäller påminnelser med detta betaldatum. Om du har frågor kontakta ekonomiavdelningen på 0550-88043.

Bygga, bo och miljö

19 januari 2021

Inför gymnasievalet - studie- och yrkesvägledarna informerar live

Lyssna på studie- och yrkesvägledarna Ann-Charlotte och Jessicas digitala presentation av gymnasieskolans program inför gymnasievalet. Live på Google Meet den 28 januari klockan 18.00.

Utbildning och barnomsorg

15 januari 2021

Jaktlycka i Kristinehamns friluftsområden

Fredagen den 15 januari presenterades vilka som är de 21 som vinner sport- och fritidspriser i questen Jullovsjakten. Det var en väldigt lyckad aktivitet med 125 olika tävlande som deltog med över 600 tävlingsbidrag. Stort tack till alla tävlande och alla företag i branschen som samarbetat. Många har svarat rätt på alla frågor, så det finns god kunskap om friluftsområden i Kristinehamn och säkert ännu mer nu eftersom questen sannolikt gjort att deltagare upptäckt nya platser i Kristinehamn.

Kultur och fritid

14 januari 2021

Va-arbete vid Kampbacken

Under januari fram till mars/april kommer ett VA-arbete utföras vid Kampbacken.

Bygga, bo och miljö

11 januari 2021

Snöbloggen - uppdateras löpande

Här kan du läsa senaste nytt om vårt arbete med plogning och sandning i vinter. Du kan läsa mer om fastighetsägarens ansvar, vanliga frågor och svar samt var du kan hämta gratis sand på sidan om Snöröjning

Trafik och samhällsplanering

8 januari 2021

Här finns isbanor för skridskoåkning

Här kan du läsa om vilka möjligheter till skridskoåkning det finns runt om i kommunen.

Kultur och fritid