Till innehållet

Nyheter RSS Symbol för RSS.

7 september 2021

Hela Sverige plockar skräp

Den 18 september är det dags för Håll Sverige Rent-dagen 2021. Då är vi med och samlar in skräp med hela Sverige. Tillsammans kan vi stoppa skräpet från att skada djur och natur.

Bygga, bo och miljö

1 september 2021

Välkommen till musikskolans öppet hus och prova på!

Utbildning och barnomsorg

1 september 2021

Kristinehamn ökar möjligheterna för alla barn att kommunicera i förskolan

För att göra undervisningen mer tillgänglig för alla barn utbildar nu kommunen all personal inom förskolan i Tecken som Alternativ och Kompletterande Kommunikation, TAKK. Tecknen används alltid tillsammans med tal, som stöd vid språkutveckling och på den nivå där barnet befinner sig. Det underlättar språkförståelse och lärande men fungerar även som ersättning för talat språk.

Utbildning och barnomsorg

30 augusti 2021

Träd fälls för att få bukt på granbarkborren

Kommunen har låtit genomföra en kontroll av skog i våra strövområden. Då upptäcktes stora granbarkborreangrepp på Sandfallet, Presterud och i Hultet, och nu måste träden tas ner.
– Det är extra viktigt att vi gör en åtgärd i våra strövområden för att minska risken att grenar, och i värsta fall hela träd, faller ner och skadar någon, säger Ylva Jonsson, fastighetschef.

Bygga, bo och miljö

27 augusti 2021

Matfestival i mindre format i Kristinehamns stadspark

Planeringen för årets Smaka på Värmland, som infaller den 25-26 september 2021, är nu i full gång.

Kultur och fritid

27 augusti 2021

Försvarsmaktens återetablering – ”Det är ett strategiskt viktigt steg närmare målet”

Kristinehamns kommun står redo inför Försvarsmaktens återetablering på orten. I dagarna har försvaret påbörjat sin rekrytering av personal, och på kommunen ser man fram emot det arbete som nu rullar igång på allvar.
– Det går knappt att ens föreställa sig vad detta innebär för Kristinehamn. Det är faktiskt hissnande när man tänker på möjligheterna som kommer med den här typen av satsning, säger Martin Willén, kommundirektör i Kristinehamns kommun.

Kommun och politik

26 augusti 2021

Detta händer under Vänerveckan i Kristinehamn

PRESSMEDDELANDE Vänerveckan är ett årligt återkommande evenemang som uppmärksammar livet i, på och runt Sveriges största insjö Vänern. Årets upplaga är den nionde i rad och äger rum den 28/8 till och med den 5/9 med flera aktiviteter att välja bland i de 13 kommunerna runt Vänern.

Kultur och fritid

25 augusti 2021

Kommunen genomför medborgarundersökning

PRESSMEDDELANDE. Den 6-10 september får 1200 slumpmässigt utvalda kristinehamnare SCB:s medborgarundersökning hem i brevlådan. Här får invånarna chansen att tycka till om alltifrån skola och omsorg till trygghet.

- Det här är ett av flera viktiga underlag när vi planerar kommande satsningar, säger kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin.

Kommun och politik

23 augusti 2021

Parkbron utsedd till Sveriges bästa stålprojekt

Vart annat år delas The European Steel Design Award (ESDA) ut av branschorganisationen ECCS. I år är Parkbron över Varnan utsedd till det bästa projektet i Sverige, och har därmed gått vidare till slutnominering tillsammans med ytterligare 12 europeiska stålbyggnadsprojekt.

Kultur och fritid

20 augusti 2021

Välkommen till invigningen av nya bokbussen!

Den 4 september invigs Kristinehamns kommuns nya bokbuss! Med start klockan 10.00 utanför biblioteket bjuder vi på en festlig dag med massor av spännande aktiviteter. 

Kultur och fritid